Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Češi míří do Prievidzi, Zajíc chce stlačit desítku pod 29 min

SOUTĚŽ: Češi míří do Prievidzi, Zajíc chce stlačit desítku pod 29 min
foto: archiv pořadatele

behej.com | 28.08.2024 | přečteno: 543×

Září je doslova nabité zajímavými závody, a pokud máte v oblibě silniční desítky, dravou štikou v rybníku se stává Prievidza a její Brose Night Run. Hned šest výtečných českých závodníků míří k východním sousedům s cílem vylepšit si osobák, Martin Zajíc by dokonce rád stlačil svůj čas pod 29 minut, což se naposledy povedlo Honzovi Kreisingerovi ve Švýcarsku roku 2009!

Pořadatelům se povedlo přitáhnout velice slušnou konkurenci běžců. Martin Zajíc zejména ocení možnost běžet bok po boku se slovenským Peterem Ďurcem (osobák 28:52 z konce loňského roku), ale na záda jim určitě může dýchat i Vláďa Marčík nebo Lukáš Chwistek. Před nimi si to o prvenství budou rozdávat borci s osobáky pod 28:30.

Mezi ženami bude zajímavý česko-slovenský souboj mezi Žofií Naňovou (SK, 34:48) a Silvií Valovou (ČR, 35:20) či Hankou Homolkovou (35:59). I zde bude poli vládnout „smečka“ rychlých Afričanek, například Keňanka Glorius Jepkirui má osobák 30:41! A podle posledních informací přímo z pořadatelského týmu – pole žen rozšířila i česká olympionička Moira Stewartová!!!

TIPUJTE VÝSLEDEK ČESKO-SLOVENSKÉHO SOUBOJE MUŽŮ!!!

ZAŠLETE NÁM NA SOUTEZ@BEHEJ.COM EMAIL SE JMÉNEM ČESKÉHO ČI SLOVENSKÉHO VYTRVALCE, KTERÝ PODLE VÁS V PRIEVIDZI SKONČÍ NEJLÉPE. TIPNĚTE SI I JEHO ČAS, PROTOŽE V PŘÍPADĚ SHODNÝCH ÚSPĚŠNÝCH TIPŮ URČÍME VÍTĚZE SOUTĚŽE PODLE ČASU NEJBLIŽŠÍHO VÝSLEDKU. HRAJEME O DVĚ STARTOVNÉ NA ROČNÍK 2025!

V Prievidzi vznikl večerní závod během covidového roku 2020 a díky superrychlému profilu se rychle vyšvihl mezi nejvyhledávanější desítky v regionu. Získal pro letošek i ocenění Road Race Label od Světové atletiky.

Závod se uskuteční jen týden po „noční“ Birell Grand Prix v Praze, konkrétně 14. září. „Podařilo se nám dát dohromady elitní pole, v němž 12 mužů má osobák pod 30 minut,“ říká Marek Lenčéš, manažer závodu.

„Uvažoval jsem o startu v Rumunsku, kde má tamní desítka v Brašově rovněž skvělé obsazení. Nakonec jsem ale rád za sousední Prievidzu, protože mám během sezony hodně cestování. A v Prievidzi do toho pořadatelé dávají srdce, čímž si mne získali,“ uvedl Martin Zajíc v tiskové zprávě pořadatele.

Kromě desítky jsou na výběr ještě závody na poloviční distanci, štafeta, inline brusle a dětské běhy. Pořadatelé slibují občerstvovačky se 40 produkty a samozřejmě i tradiční koláče v cíli. Zajímavostí jsou účastnické medaile z odpadu vyloveného z moří.

Registrace jsou stále otevřené zde: https://www.vysledkovyservis.sk/…hlaska-10-km

Elitní účastníci:

Muži

Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo, Keňa (28:18)

Ahmed El Hassouni, Maroko (28:22)

Meshack Kimutai Kibil, Keňa (28:29)

Kennedy Kibet Rono, Keňa (28:40)

Albert Kipkorir Tonui, Keňa (28:59)

Stephen Mwangi Djeri, Keňa (29:16)

Martin Zajíc, Česko (29:17)

Timo Hinterndorfer, Rakousko (29:34)

Peter Ďurec, Slovensko (29:35)

Vladimír Marčík, Česko (29:39)

Ersin Tekal, Turecko (29:48)

Lukáš Chwistek, Česko (29:57)

Ženy

Glorius Jepkirui, Keňa (30:41)

Purity Gitonga, Keňa (30:57) Gold Athlete

Caroline Gitonga, Keňa (31:15)

Rabecca Chepwemoi, Keňa (32:00)

Valentine Jebet, Keňa (32:51)

Liza Šajn, Slovinsko (33:43)

Marte Lien Johnsen, Norsko (34:26)

Žofia Naňová, Slovensko (34:48)

Silvie Valová, Česko (35:20)

Hana Homolková, Česko (35:59)

Gladys Jebet Songol, Keňa (36:37)

Marcy Gitahi, Keňa (debut)

Daisy Jemutai Rutto, Keňa (debut)

Phylis Chepchirchir Kibet, Keňa (debut)

Moira Stewartová

Anketa

Jaká ze zářijových rychlých silničních desítek vás láká nejvíc?

 
5 hl.
Celkem hlasovalo 57 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 28.08.2024 17:45:07

Září je doslova nabité zajímavými závody a pokud máte v oblibě silniční desítky, dravou štikou v rybníku se stává Prievidza a její Brose Night Run. Hned pět výtečných českých závodníků míří k východním sousedům s cílem vylepšit si osobák, Martin Zajíc by dokonce rád stlačil svůj čas pod 29 minut, což se naposledy povedlo Honzovi Kreisingerovi ve Švýcarsku roku 2009!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.