Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Češi míří do Prievidzi, Zajíc chce stlačit desítku pod 29 min

SOUTĚŽ: Češi míří do Prievidzi, Zajíc chce stlačit desítku pod 29 min
foto: archiv pořadatele

behej.com | 05.09.2024 | přečteno: 1010×

Září je doslova nabité zajímavými závody, a pokud máte v oblibě silniční desítky, dravou štikou v rybníku se stává Prievidza a její Brose Night Run. Hned šest výtečných českých závodníků míří k východním sousedům s cílem vylepšit si osobák, Martin Zajíc by dokonce rád stlačil svůj čas pod 29 minut, což se naposledy povedlo Honzovi Kreisingerovi ve Švýcarsku roku 2009! VÝHERCI: IVANA VÝÁVRŮ A PAVEL DYMÁK

Pořadatelům se povedlo přitáhnout velice slušnou konkurenci běžců. Martin Zajíc zejména ocení možnost běžet bok po boku se slovenským Peterem Ďurcem (osobák 28:52 z konce loňského roku), ale na záda jim určitě může dýchat i Vláďa Marčík nebo Lukáš Chwistek. Před nimi si to o prvenství budou rozdávat borci s osobáky pod 28:30.

Mezi ženami bude zajímavý česko-slovenský souboj mezi Žofií Naňovou (SK, 34:48) a Silvií Valovou (ČR, 35:20) či Hankou Homolkovou (35:59). I zde bude poli vládnout „smečka“ rychlých Afričanek, například Keňanka Glorius Jepkirui má osobák 30:41! A podle posledních informací přímo z pořadatelského týmu – pole žen rozšířila i česká olympionička Moira Stewartová!!!

TIPUJTE VÝSLEDEK ČESKO-SLOVENSKÉHO SOUBOJE MUŽŮ!!!

ZAŠLETE NÁM NA SOUTEZ@BEHEJ.COM EMAIL SE JMÉNEM ČESKÉHO ČI SLOVENSKÉHO VYTRVALCE, KTERÝ PODLE VÁS V PRIEVIDZI SKONČÍ NEJLÉPE. TIPNĚTE SI I JEHO ČAS, PROTOŽE V PŘÍPADĚ SHODNÝCH ÚSPĚŠNÝCH TIPŮ URČÍME VÍTĚZE SOUTĚŽE PODLE ČASU NEJBLIŽŠÍHO VÝSLEDKU. HRAJEME O DVĚ STARTOVNÉ NA ROČNÍK 2025!

V Prievidzi vznikl večerní závod během covidového roku 2020 a díky superrychlému profilu se rychle vyšvihl mezi nejvyhledávanější desítky v regionu. Získal pro letošek i ocenění Road Race Label od Světové atletiky.

Závod se uskuteční jen týden po „noční“ Birell Grand Prix v Praze, konkrétně 14. září. „Podařilo se nám dát dohromady elitní pole, v němž 12 mužů má osobák pod 30 minut,“ říká Marek Lenčéš, manažer závodu.

„Uvažoval jsem o startu v Rumunsku, kde má tamní desítka v Brašově rovněž skvělé obsazení. Nakonec jsem ale rád za sousední Prievidzu, protože mám během sezony hodně cestování. A v Prievidzi do toho pořadatelé dávají srdce, čímž si mne získali,“ uvedl Martin Zajíc v tiskové zprávě pořadatele.

Kromě desítky jsou na výběr ještě závody na poloviční distanci, štafeta, inline brusle a dětské běhy. Pořadatelé slibují občerstvovačky se 40 produkty a samozřejmě i tradiční koláče v cíli. Zajímavostí jsou účastnické medaile z odpadu vyloveného z moří.

Registrace jsou stále otevřené zde: https://www.vysledkovyservis.sk/…hlaska-10-km

Elitní účastníci:

Muži

Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo, Keňa (28:18)

Ahmed El Hassouni, Maroko (28:22)

Meshack Kimutai Kibil, Keňa (28:29)

Kennedy Kibet Rono, Keňa (28:40)

Albert Kipkorir Tonui, Keňa (28:59)

Stephen Mwangi Djeri, Keňa (29:16)

Martin Zajíc, Česko (29:17)

Timo Hinterndorfer, Rakousko (29:34)

Peter Ďurec, Slovensko (29:35)

Vladimír Marčík, Česko (29:39)

Ersin Tekal, Turecko (29:48)

Lukáš Chwistek, Česko (29:57)

Ženy

Glorius Jepkirui, Keňa (30:41)

Purity Gitonga, Keňa (30:57) Gold Athlete

Caroline Gitonga, Keňa (31:15)

Rabecca Chepwemoi, Keňa (32:00)

Valentine Jebet, Keňa (32:51)

Liza Šajn, Slovinsko (33:43)

Marte Lien Johnsen, Norsko (34:26)

Žofia Naňová, Slovensko (34:48)

Silvie Valová, Česko (35:20)

Hana Homolková, Česko (35:59)

Gladys Jebet Songol, Keňa (36:37)

Marcy Gitahi, Keňa (debut)

Daisy Jemutai Rutto, Keňa (debut)

Phylis Chepchirchir Kibet, Keňa (debut)

Moira Stewartová

Anketa

Jaká ze zářijových rychlých silničních desítek vás láká nejvíc?

 
5 hl.
Celkem hlasovalo 59 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 28.08.2024 17:45:07

Září je doslova nabité zajímavými závody a pokud máte v oblibě silniční desítky, dravou štikou v rybníku se stává Prievidza a její Brose Night Run. Hned pět výtečných českých závodníků míří k východním sousedům s cílem vylepšit si osobák, Martin Zajíc by dokonce rád stlačil svůj čas pod 29 minut, což se naposledy povedlo Honzovi Kreisingerovi ve Švýcarsku roku 2009!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.