neběžecké boty
Jílové (to u Děčína)
toro 02.04.2007 19:09:11
Tak mne tak napadlo, jestli si mimo trénink hýčkáte své nejdůležitější vybavení – nohy – také lepšíma botama. Já osobně používám celoplátěné Nike, nemají žádné technologie ale jsou měkké, příjemné na nošení a dokážu v nich i sedět za počítačem několik hodin aniž bych měl nohy nějaké omačkané nebo nateklé. Takže nic extra, jen značkové pohodlné boty.
Tomáš
Okemos, Michigan
Shadow 02.04.2007 19:19:41
Vetsinou si nohy hyckam i mimo behani … recykluji botky bezecke co uz netlumi jak by mely … jenom je tesne pred duchodem vyperu v pracce, aby zarily jako nove. Horsi je to v zime, neb bezecke boty profukuji … i kdyz jen sedim u pocitace.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 02.04.2007 22:20:11
to ja chodim v „civilu“ bud v trekkovych sandalech a nebo celorocne v takovych „polobotkach“ nevim jak to jinak nazvat gumova podrazka a nahore neco jako kuze s vrstvou neceho co pripomina semis. driv jsem chodil ve sportovnich botach i v civilu, ale ted uz bych asi nemohl, protoze na to nejsem zvykly a porad chodit na „mechove“ mekke podrazce se taky neda…
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 02.04.2007 22:51:55
Já mám na běžné nošení boty, které mi jaksi nevyhovují na běh. Byly to NB 375 (těžké) a teď jsou to NB 643, které používám i na výklus – jsou o půl čísla větší, takže mě nijak netlačí a u výklusu to taky nevadí. Mají už něco za sebou a na pohled je vidět, že jsou trochu sešlapané. Ještě pár týdnů budu používat seběhané Adidasy Escalate v tělocvičně a pak je budu mít na běžné nošení + tréninky v dešti, kdy je novějších bot škoda… Nohy si hýčkám tak, že po tréninku v podvečer je nechám „na vzduchu“ a neberu si ponožky :)
Beroun
mirek hasal 03.04.2007 07:37:59
Tenisky Merrell, sandály Nike, pantofle Columbia a na zimu kotníčkový Garmont. Vše originál, žádná napodobenina. To je moje nejoblíbenější obutí. A nožičky si chrochtaj blahem. Cenově to není nejlevnější, ale určitě se vyplatí.
tereza 03.04.2007 07:58:18
Take rozmazluji ty sve ploutvicky, neb tvarem se nehodi do zadnych spidlatych lodicek, tak dostatecne siroke polosportovni, vetsinou Batovky, v lete Bama sandaly. A samozrejme bez podpatku, jinac me druhy den boli holene, jak pri zanetu okostnice.
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 03.04.2007 09:22:58
Když nemohu kvůli počasí chodit v kraťasech a oběhaných botách, nosím papuče NB 801
Oslík 03.04.2007 16:58:58
2 Mirek Hasal: Tak ono je to jedno, jestli si za rok člověk koupí jedny kvalitní a drahý boty nebo zajde 3× k Vietnamcům. Dokonce bych řekl, že v součtu vyjdou levněji, jak Ty říkáš, „drahý“ boty. O vztahu ničení nohou a výrobky z tržnic nemluvím…
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 03.04.2007 21:04:32
Nejvíce času stráví mé nohy v pracovních botkách s ocelovou bezpečnostní výztuží ve špicích. V rámci možností (každá váží 700g) jsou docela pohodlné, vzdušné a pocit bezpečí při práci maximální.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 03.04.2007 21:19:08
[quote=Oslík]2 Mira.B.: Asi máš silný nohy, že?[/quote] Myslíš z běhu, nebo z chůze v těch botách?:D
Oslík 03.04.2007 23:07:19
2 Mira.B.: Tak já nevim, ale podle mě když taháš takovou váhu na nohách, tak potom obuješ maratonky a musíš lítat, ne?
Jecminek.Maselnik 04.04.2007 09:51:23
polobotky, kotníkáče i sandály Dr. Martens. Nedám na tuto značku dopustit i když poslední modely mne nadšením nenaplňují a budu se asi muset poohlédnout někde jinde. Sandály vydržely 4 sezóny a to v nich chodím cca od dubna do října , bohužel už se ovšem tento typ nevyrábí.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 04.04.2007 13:21:15
[quote=Oslík]2 Mira.B.: Tak já nevim, ale podle mě když taháš takovou váhu na nohách, tak potom obuješ maratonky a musíš lítat, ne?[/quote] No, ten rozdíl by byl markantnější, kdybych v těch botách běhal a pak se hned obul do běžeckých bot. Ale pokud v těch botách pouze chodíš a pracuješ, tak ti ten rozdíl ani nepřijde. I když na druhou stranu znám běžce, dnes již veterána který kdysi malou část svého tréningu odbýval v kanadách na rozbahněném poli a rozbíhal se tam i před závodem. Závod pak dost často vyhrál.
Oslík 04.04.2007 16:51:30
já nevím, Zátopek to taky tak dělával, ale zase prý byli i závodníci, kteří trénovali jako on a přetrénovali se… Asi to jde, ale otázkou je, jestli to ten člověk zvládne nebo ne… Ale já si myslel, že je jedno, jeslti v té botě jen chodíš nebo běháš – že prostě ty nohy posílíš tak jako tak… Běh je vlastně jen taková rychlejší chůze za pomoci rukou, když to trochu nadnesu :)
Jecminek.Maselnik 04.04.2007 21:22:56
běh je rychlejší chůze za pomoci rukou..........tak tos mě fakt dostal Oslíku a já pak, proč jsem na plavání porád tak gumovej a oni jsou to unavené ruce z běhu . Nic ve zlém, ale ta definice je k sežrání.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 04.04.2007 21:39:00
[quote=Oslík]já nevím, Zátopek to taky tak dělával, ale zase prý byli i závodníci, kteří trénovali jako on a přetrénovali se… Asi to jde, ale otázkou je, jestli to ten člověk zvládne nebo ne… Ale já si myslel, že je jedno, jeslti v té botě jen chodíš nebo běháš – že prostě ty nohy posílíš tak jako tak… Běh je vlastně jen taková rychlejší chůze za pomoci rukou, když to trochu nadnesu :)[/quote] Tak je pravda, že mám svalstvo na nohách pevnější a možná i o trochu mohutnější, než před pár lety, ale to bude nejspíš zapříčiněno během jako takovým, než pouhou chůzí v těžkých botách.
Oslík 05.04.2007 17:41:46
Ale Ječmínku, já povídal, že to trochu nadnesu… A co je tady podle Tebe tak úplně k sežrání? Chůze → chceš zrychit → běžíš → přidáš práci rukou → běh… Neříkám, že běh na 100m je chůze, ale kondiční jogging je o tom, že se nohy střídají trochu rychljei než u chůze a přidáš k tomu práci rukou… 2 Mira.B.: Tak musíš v těch ocelových botkách i běhat, abys pak byl rychlejší… :) Mimochodem, v jakých podnicích se taková obuv fasuje?
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 05.04.2007 19:21:38
[quote=Oslík]Ale Ječmínku, já povídal, že to trochu nadnesu… A co je tady podle Tebe tak úplně k sežrání? Chůze → chceš zrychit → běžíš → přidáš práci rukou → běh… Neříkám, že běh na 100m je chůze, ale kondiční jogging je o tom, že se nohy střídají trochu rychljei než u chůze a přidáš k tomu práci rukou… 2 Mira.B.: Tak musíš v těch ocelových botkách i běhat, abys pak byl rychlejší… :) Mimochodem, v jakých podnicích se taková obuv fasuje?[/quote] Ve všech, kde hrozí ve zvýšené míře nebezpečí úrazu v důsledku pádu těžkého břemene na nohu, případně úrazu najetím nízkozdvižného vozíku na nohu, tj ve většině strojírenských a hutních podniků.
Jecminek.Maselnik 05.04.2007 21:14:16
se hned nečerti Oslíku, mně prostě běh za pomoci rukou evokuje běh po čtyřech a tak mi to přišlo srandovní. Pozn. u závodní chůze také pracují paže a o běh nejde;-)
Oslík 06.04.2007 15:29:21
2 Ječmínek: nechápej to tak, že jsem se naštval, jen jsem považoval za svoji občanskou povinnost vysvětlit, jak jsem to myslel :) Mimochodem, na Velký Kunratický se běžně běhá po čtyřech, ale těm lidem moc do smíchu není… :)
hyneek 06.04.2007 18:37:35
[quote=tereza]Take rozmazluji ty sve ploutvicky, neb tvarem se nehodi do zadnych spidlatych lodicek, tak dostatecne siroke polosportovni, vetsinou Batovky, v lete Bama sandaly. A samozrejme bez podpatku, jinac me druhy den boli holene, jak pri zanetu okostnice.[/quote] ja nosim bezecke boty vsude, pokud to nevyzaduje teda oblek nebo tak
Oslík 06.04.2007 19:50:48
2 hynek: Ale třeba oblek v kombinaci se tmavě modrýma nikema se žlutou fajfkou – to nemá chybu… :)
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 06.04.2007 20:11:09
Myslím, že problém spočívá v tom, že většina silničních běžeckých bot je bílé barvy.
hyneek 07.04.2007 09:39:27
[quote=hyneek][quote=tereza]Take rozmazluji ty sve ploutvicky, neb tvarem se nehodi do zadnych spidlatych lodicek, tak dostatecne siroke polosportovni, vetsinou Batovky, v lete Bama sandaly. A samozrejme bez podpatku, jinac me druhy den boli holene, jak pri zanetu okostnice.[/quote] ja nosim bezecke boty vsude, pokud to nevyzaduje teda oblek nebo tak[/quote] nescu si kupovat zlutu slajfku
Markata 07.04.2007 17:20:45
Je, ja vam vsem tak zavidim … taky bych chtela cely den behat v botaskach, nebo necem pohodlnem… Bohuzel povaha prace mi to neumoznuje a tak musim cely den nohu „dusit“ v lodickach apod. Nastesti jsou dnes v kancelarich koberce a tak nekdy beham jen tak bosky … To je ta nejlepsi „obuv“ Na druhou stranu lodicky maji vyhodu, ze se (na rozdil od polobotek) daji velmi rychle zout a kdyz nekdo jde, tak zase zpatky rychle obout …
Oslík 29.11.2007 22:38:35
Měl bych dotaz: byl jsem na masáži, kde mi bylo řečeno, že to vypadá, že mi sportovní obuv ničí klenbu – že budu mít plochý nohy atd. Tak jsem říkal, že se mi nezdá, že by mi to ničilo chodidla a na to byla odpověď, že když je tam klínek dva tři centimetry, tak to nevadí… Vyznáte se někdo v tom, jestli sportovní bota na běžný nošení ničí nohy nebo ne a proč tomu tak je? Díky :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.