Edémy (otoky) na nohou
Liberec
Zemish 29.05.2012 08:11:04
Ahoj běžci-rádci,
před zhruba 36 hodinama jsem doběhl svou první 24hodinovku a asi jsem to dost přehnal, protože nemůžu vůbec chodit. Cítím v nohách neskutečnou bolest, hlavně v kolenou. To by se dalo ovšem pochopit, ale že se mi udělaly na nohou nehorázné oteklé bambule, s tím už si zkrátka nevím rady.
Jak se toho zbavit? Nebo je to snad obrana organismu před něčím po takovém výkonu…ztratil jsem asi hodně vody, takže se domnívám, že krev v těle má v současnosti velkou hustotu proto se ji nechce zpět směrem k srdci. (je to ale dost laický)…
Máte s tím někdo zkušenost…?
Někde jsem taky četl, že edémy se dělají v důsledku nedostatku bílkovin, resp. aminokyselin.
Díky za vaše rady.
rudo 29.05.2012 08:34:46
je to dost bezny jav po ultra, rozhodena rovnaha elektrosoli a vodneho a tukoveho hospodarstva, dalej mnozstvo toxinov vytvorenych zatazou a tiez uvolnenych zo spaleneho telesneho tuku telo nsetiha odstarnit a tak to rozriedi vodou a drzi dole v nohach kde to nepookodi organy.
Treba vela pit, ale cistu vodu alebo bylinkove caje ziadne chemicke alebo sladke voloviny treba jest vela surovej aj varenej zeleniny, doplnit kvalitne proteiny a surove tuky (omega 3)
a nohy si vykladat vyssie pri odpocinku.
Lymfaticky system pracuje proti zemskej pritazlivosti a v tomto stave nie je schopny to vytlacit hore aj svaly noh atd startili tonus a tak lymfu netlacia.
nesnaz sa odstranit vsetko narza prislis rychlo nech telo ma cas to spracovavat a vylucovat,
stoj na lopatkach a podobne polohy to mozu urychlit ale treba sledovat vnutorne pocity voci toxicite
Praha
mapo 29.05.2012 09:16:53
To je úplně normální stav. Otoky se vstřebají za pár dní, prospívá tomu pohyb v mírné intenzitě. Jestli můžeš trošku klusat, tak to zkus, nebo alespoň volně protáčet nohy na rotopedu, nebo když ho nemáš, tak alespoň nějaká procházka. Co se týče kolen, jsou to asi vazy, namazala bych to voltarenem nebo něčím podobným (na noc) a dala přes to igelit a třeba 2 šátky, aby to bylo v teple. Mast se tak líp vstřebává. Jestli tě bolí kolena, tak radši volně neklusej, zkus rotoped…kolena potřebují pár dní klid (2–3), než si trošku „sednou“ (jak říkám já) a uklidní se to.
Liberec
Zemish 29.05.2012 12:49:07
Díky za vaše rady.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.