Modré nehty.
k26b19 27.04.2013 17:48:32
Omlouvám se, vím že modré nehty jsou běžnou okrasou běžeckého chodidla, ale co je moc, toho je příliš. Mám chodidlo s nejdelším prstem ukazováčkem, asi řecké, délka chodidla 28 cm a přes to, že používám boty 30 cm mám trvale jak nehty dorůstají nejméně 4 /ukazováčky a prsteníčky/ modré. Zvládám zmodrat i nehet dorůstající pod už modrým. Zatím jsem zjistil, že to má být zaviněno malými botami ale ještě větší boty už snad nosit nemohu. Poradíte, prosím, někdo jak se této radosti zbavit, či čím to ještě může být zaviněno? Velice děkuji.
rudo 28.04.2013 01:03:30
boty mozu byt kratke mozu byt aj uzke vredu a snad aj nizke vpredu
teda bota moze tlacit na nechty zpredu alebo ich stlacat dokopy alebo moze tlacit zhora
neviem ake je teraz situacia kedysi NB robilo kazdy model a kazdu dlzku aj v niekolkych sirkach tusim to znacili ABCDE
ak si vysters prsty do max dlzky a mas obutu botu mas pred najdlhsim prstom este 1 cm volneho preistru v celes sirke ?
a teraz to najdolezitejsie botu musis zaviazat poriadne a napevno aby sa noha nemohla za zadnych okolnosti posunut dopredu
teda ak bezis dle strmym kopmcom celu vahu tela voci smyskaniu v bote musia udrazt snurky na priehkavku, noha sa nesmie smyknut dopredu, zrejme zalezi aj od materialu snurok ktory nesmie povolit ani ked zvlhnu atd
tiez je treba si vsimnut bezecku techniku su bezci sco acne prasty akoby zatinat teda ich zohnu a mozu si tak nechty otlacit zatinanim do podrazky ako ked macka zatina pazure do stromu
a dalej technika kde sa doslapuje pred seba telo ma tak brzdivy moment aj na rovine podobne ako ked sa bezi dolu strmy kopec a brzdivy monet pri doslape teda sa sanzi posunut nohu dopredu…co by sice snurky mali udrzat ale aj tak je to zla technika
Brno
reprok 28.04.2013 08:23:55
Mohu potvrdit co píše Rudo. Musí být dobře utažené tkaničky zejména v horní části. Včera jsem věděla, že poběžím po rovině, nohu jsem moc nefixovala a pak stačil jeden neplánovaný delší seběh a i když mám před prsty dostatek prostoru, běžecká ozdoba je na světě. Je ale fakt, že při dlouhých bězích v horském terénu se nevyhnu zmodrání nehtu ani při dobře utažených tkaničkách :(
Lysá nad Labem
zdeno 28.04.2013 09:01:44
Zcela určitě si pohlídej techniku. Jak píše rudo. Jde o to, abys opravdu při dopadu nebrzdil dopředný pohyb. Taky jsem si jednou koupil boty s menší velikostní rezervou a po jednom delším běhu mi pěkně zmodraly palce. Ale byl jsem tenkrát hodně v únavě, trochu zdravotní omezení a běžel fakt blbě. Boty jsem pak v pohodě doběhal (1500 km), ale neběhal jsem v nich víc, jak 20 km v kuse a hlídal si došlap.
jm1 28.04.2013 10:22:14
>> rudo, 28. 04. 2013 01:03:30 kedysi NB robilo kazdy model a kazdu dlzku aj v niekolkych sirkach tusim to znacili ABCDE
Tento systém je běžný např. v USA, namátkou http://www.zappos.com/…-royal-black s šířkami D, EE, 4E, v Evropě se ale na různé šířky bot bohužel „nehraje“
rudo 28.04.2013 10:36:13
>> jm1, 28. 04. 2013 10:22:14
dik za info, uz to teraz nejak nesledujem
ak ma niekto istotu ze ma prilis siroku nohu a potrebuje siroku botu tak sa oplati kupit tie extra sirky cez internet
baby to maju trochu jednoduchsie kupuju si sirsie muzske boty v kratkych cislach a nielenze maju dostatocnu sirku tieto male muzske cisla su casto vo vypredaji podstatne zlacnene
k26b19 28.04.2013 12:53:22
>> rudo, 28. 04. 2013 01:03:30 Děkuju za množství odpovědí, rozhodně jsem takovou odezvu nečekal. Zavazováním bot to nebude na to dbám, mezeru mezi prsty a předkem boty mám skoro 2 cm, takže to asi nebude důvodem, ale vhledem k tomu, že běhám teprve od podzimu loňského roku nejvyšší pravděpodobností bude špatný běžecký styl. Už kvůli tomu, že vše, co o běhu vím je jen to co jsem někde četl. Zatím jsem neobjevil možnost setkání s někým kdo by mi řekl co dělám špatně. Teď snažím natrénovat na první půlmaraton a tak snad získám nějaké „konexe“. Moc děkuju.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.