Bolest nohou
schafbock
31.07.2013 14:00:35
Ahoj, právě začínám pravidelně běhat. Jsem zvyklý chodit, v běžný den nachodím kolem 10 km (na vlak, do školy..), jezdím na kole, v zimě běžky. Nemyslím, že bych měl až tak špatnou kondici, ale taky nic extra. Včera jsem si šel zaběhat okruh 3,5 km, asi za 17 minut, ale běžel jsem tak jak jsem se cítil, držel jsem si své tempo které mi vyhovovalo. Běžel jsem ráno. Postupem dne mě pak ale začaly bolet lýtka a kyčle. Čím by to mohlo být? Nemyslím, že bych běh nějak přepálil. Jelikož dělám hodně s PC, celý den jsem pak skoro proseděl. Může to být tím? Už je to více než 24 hodin a stále mi příjde jako bych měl nohy starýho dědka.
rudo
31.07.2013 21:28:29
>> schafbock, 31. 07. 2013 14:00:35
bude to pravdepodobne nespravnou bezeckou technikou, perovacimi botami
nasledna neaktivita a najmesedenie s nohami dolu a pricviknutym krvnym obehom je dalsi faktor
v horucavach a nalievani vodou hrozi tiez odmineralizovanie tela co sa mzoe prejavit bolestami svalov, nie vzdy sa to prejavuje krcami
jm1
31.07.2013 22:52:03
>> schafbock, 31. 07. 2013 14:00:35 …3,5 km, asi za 17 minut…Nemyslím, že bych běh nějak přepálil…
Udávané tempo 3.5 km za 17 min značí cca 4:50 min/km, a to je na
„první běh“ tempo
víc než slušné ⇒ pravděpodobnost „přepálení“ je tu značná.
S ohledem na Tvůj návyk chodit min. hodinu denně doporučuji:
- protáhnout časovou délku tréninku někam mezi 20–30 min , a jen
postupně (velmi postupně
) prodlužovat
- snížit tempo běhu a konečně
- aspoň několik prvních týdnů prokládat na tréninku běh s chůzí
Lysá nad Labem
zdeno
01.08.2013 13:49:33
Souhlas s jm1. Tempo klidně dej přes 6:00/km. Zvykat si budeš dlouho. PO jakékoliv vícedenní pauze to jde směrem k horšímu velmi rychle. Tedy musí se znovu najíždět pomaleji. Ale zpět se dopracuješ rychleji, než když je to od úplného začátku. A není to o fyzické kondici, ale přivyknutí pohybového aparátu na běh. Zaměnil jsem takhle veslování za běh, vím vocogou.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.