Behanie Brno
Akad.25 26.09.2013 20:34:03
>> kanovsky, 26. 09. 2013 20:20:59
Zdravím P. tak to je postřeh ,škoda že jsme se ještě nemohli na nějakém společ,výběhu v týdnu dohodnout,njak si to budu muset i ten svůj trenink.model a plán sladit a zkusit se v týdnu dohodnout na nějakém joggingu někde …dle dohody, ano tento víkend budu sice poblíž Bystrce,leč zítra dop.SB + sviž.10×200m v tempu 1500–3000?? a pak fitko,sobota-volno as neděle -svižné kolo,/min.60km/ rád bych asi někdy čt -pa někde Holedná a okol.myslím teď asi výzvu pro P.Kanovského
Akad.25 03.10.2013 21:20:36
Opět se zdvořile ozývám ..pro brněns.běžce,nějak mi to při vytížennosti P.Kanovského a mnoho jiných jeho mu známých joggerů si dovoluji se jen ozvat,že mě ty profily běžecké v okolí brna moc lákají a líbí se mi pro individuální běžec.přípravu či jen pro hobbík.vyběhnutí,tak jak zrovna včera..a bylo to od V.Klajdovky po žluté přes Kopaniny a dál podél ochoz.silnice ke žluté turist.zn.od Bílovic n Svitavou a po ní dolů pak keKaprálovu mlýnu a dále krásným údolím po modré až do Mariánsk.údolí v Líšni…bezva počasí,terén taky a svěží vzduch a nálada pro emocionel.tempo lehce pod 4:50,/km ani ne moc tak 14km, a to kdybych to protáhl na Hády a od Hostěnic po červené taky zpět,tak to bylo něco víc,ano…hezké probš´ěhnutí podzim.přírodou v okolí Brna ..super,jen žádný běžec,a jen 2 cyklisté,trochu málo,neva..a co ostatní brněnští běžci,je to o jiných trasách sobě osvědčených…Anthropos a dál na Myslivnu..či po cyklostezkách okolí Jundrova,Bystrce, či okolí přehrady…no,pozor..tam je to taky prima a výživné na jakoukoli formu intenziv,treninku,Však se snad někdy a někde tam po těch trasách potkáme i pozdravíme..na obličeje mám dobrou pamět,tak se určitě připomenu,nemám s tím problém. Víkend budu asi opět blízko Holedné..tam se budu asi pohybovat a dobíjet své endorfin.baterky. Tak zas někdy třeba či opět bud jen na foru či reálně v terénu..zdar vám všem
Akad.25 28.10.2013 21:25:23
Zdravím a opět se ozývám všem nejen dnešním běžcům v okolí Holedné/Brno/ …ano, je mi potěšením opět kvitovat dnešní super slunečné sváteční počasí pro dopol.běh v oboře Holedná…super emocionel.pocit z pohody své běžecké i reagujících spoluběžců,s kterými jsem mohl svůj dnešní běh dokončit a sdílet vzájemnou potřebnost a radost z běhání apod.Ani mi nepřišlo,že tempo bylo někde okolo pr.5:05/km a vzpomínky na včerejších 120,Km na kole a to že jsem možná nějak víc unaven,než chci..ale dnešek mi to vynahradil a potvrdil mi teorii,že zítra a vůbec dál to půjde opět dobře a zas něco přidám…třeba fartlek po cyklostezce od maloměřic.mostu do Komárova a zpět. a tak i moji dnešní sparingové na cestě přes Holednou.. no fajn hobíci a prima lidi jsou ten motor i důvod ,že je radost i běhat… Takové lidi prostě mohu rád vždy na svých běžeckých cestách potkávat…jen radost
Akad.25 28.10.2013 21:25:26
Zdravím a opět se ozývám všem nejen dnešním běžcům v okolí Holedné/Brno/ …ano, je mi potěšením opět kvitovat dnešní super slunečné sváteční počasí pro dopol.běh v oboře Holedná…super emocionel.pocit z pohody své běžecké i reagujících spoluběžců,s kterými jsem mohl svůj dnešní běh dokončit a sdílet vzájemnou potřebnost a radost z běhání apod.Ani mi nepřišlo,že tempo bylo někde okolo pr.5:05/km a vzpomínky na včerejších 120,Km na kole a to že jsem možná nějak víc unaven,než chci..ale dnešek mi to vynahradil a potvrdil mi teorii,že zítra a vůbec dál to půjde opět dobře a zas něco přidám…třeba fartlek po cyklostezce od maloměřic.mostu do Komárova a zpět. a tak i moji dnešní sparingové na cestě přes Holednou.. no fajn hobíci a prima lidi jsou ten motor i důvod ,že je radost i běhat… Takové lidi prostě mohu rád vždy na svých běžeckých cestách potkávat…jen radost
Akad.25 31.10.2013 22:17:33
Zdravím brněn.běžce,takže dnes při posl.říjn.dni jsem vyrazil od V.Klajdovky dál po žl.po lesní slunné cestě dál ve směru přes Kopaniny a dál podél cesty ve směru k Ochozu a pak na okraji lesa nad Ochozem zpět na Kopaniny a dolů po cestě do Bílovic n Svit.a zpět do Obřan -ani jsem si nemyslel jak se mi bude dobře a přitom svižně po 2km již pod 5min/km- do 6km a pak ještě někde okolo 4:30 –25–20…a konec do 15km při konci okolo 4:10 a TF 150–6/min úžasný a příjemný výživný delší běh vkrásné podzim.přírodě…toto bych dnes přál zážitek všem běžcům..
Akad.25 06.11.2013 13:38:19
Tak opět doplňuji své běžec.postřehy v Brně a okolí-včera to bylo od Maloměřic.mostu podél řeky do Obřan a dál po cyklostezce do Bílovic a otočkou zpět k maloměřic.mostu- počasí na běh fajn a běžec.náplň stupňov.10.tku zač.od 5:05 a vzápětí okolo 4:45–40–30–25 – a posl2km něco přes 4:min/km celkov.něco 46min a průměr 4:38 při TF 156–159/po 40vt.120 a pokračov.do 15km v tempu 4:53min/km ,celková spokojennost s kvalit.i něco tempov.treninku…a co bych chtěl ve svém veterán.věku 50+,jen zdraví a trošku radosti s běhání,přeji všem joggerům prima běžec.podzim P.S. dnes v lužánec.parku lehce 8km v tempu 4:55min/km TF144, a pak 70min fitko s zaměřením na posilov.paží,břicho a záda a také hodně posilov.dol.končetin-i výživné serie žabáků s výskokem aj.další cca.20serií a 1km výklus
Akad.25 11.11.2013 08:58:12
Včera byť v Brně panovala smetanová mlha pravého podzimu,ale při vyjetí nad Lesnou opět jiná slunná scenerie krásného podzimu-tak jsem se pustil od Supa zpět po silnici jakoby k lesu ke střelnici a pak po lyžařské zn.okolo Sobšic -na Písky-pak k Jezírku a dál dolů po červ.zn.na Panskou louku -na Melatín -a po žluté do Bílovic n Svit./no tam ti lesáci-těžící dřevo z cesty udělali bahnový koridor,a pak po cyklostezce do Obřan bylo zrovna bijící na kostele poledne,ale jen kolaři-Milana jsem asi kdesi minul.svižnějších 17km v pr.5:05min/km při TF 150–153/108 i1min posl 3–4km 4:50 ,nohy po včerejší posilovně bezva držely,ale nějaká ucaplovaná blátivá únava. jinak celkově prima pocit z neděl.terén.výběhu P.S. vlastně jsem u soběšic.hřbitova potkal orienťáka a chvíli běžel se mnou…pak se mi ztratil??z dohledu
michall 12.11.2013 20:39:01
>> Sonita, 18. 09. 2013 21:26:18
ahoj,jsem brnák,bavim se triatlonem,behy vetsinou na malomerice,bilovice lesem i po stezce nebo z Komarova na Olympii popr.na Jundrov,plavani nejlepe luzanky/50m/,kolo zima řeším ted spinningem,jinak prehrada,opet na Bilovice,Adamov atd.
Akad.25 14.11.2013 16:08:34
Hali halo,tady opět krátká relace běhání v Brně-tedy dnes změna a je to v Lužánkách-lehce svižnější a opravdu lehká 10.tka za 49, při TF 144/i1min 108 a dopl,o RR10×100m s MK 100m /R: 3:00–3:10/km/ vyklus 1,5km bezva běžecké podzim.klima a super natonované nohy po včerej.fitku,kdy bylo dost aplikací na posilov.dol.končetin a posunování svalov.překyselení při jednotl.serií a vnímání pocitů .jak lze posouvat hranice zvyšování objemu třeba dřepů s výskokem od 30opakov. výše a více, zajímavý model před nějakým crossem nyní v podzimu.zítra to bude asi něco interval.km no uvidím,jak mi to půjde a jak mi to pomůže s posunem k té.10,tce pod 37…nebojím se.je to tam … Ať se práší za kočárem… zdravím joggery
Akad.25 17.11.2013 13:20:01
Dnešní hezky podzimní běžec.relace " Brno" jsem absolvoval z Čern.polí- dolů do Lužánec.parku a pak po cyklostezce ulicí Botanickou dál přes Slovan.nám.přes ul.Srbskou dál na Palačák a dál přes Medlánecké letiště a dolů na kraj Komína a dolů k Zoo a konec 14km svižněj.běhu u lavky cyklostezky v Bystrci- konec k 4:10min/km prum.4:50 a TF144/108 i1min s vyklus 1KM P.S. při tak hezkém počasí jsem potkal asi jen 2 běžce,smutné je to že neumí odpovědět na pozdrav???komické či tristní,jinak poho a chuť do dalších treninků. Vím,že jsem si mohl udělat testík v Jehnicích,ale neměl jsem po loňském vystoupení a zklamání jít tak do toho.
Akad.25 19.11.2013 15:45:53
dnešní trochu pochmurně podzimní počasí,které mě ale neodradilo jít si zaběhat byť jen do Lužánek-tam lehce natočil 8.ku něco T:pod5:00 km ,rozcvič. a RR 15×100m s Mch a MK svižně či rychle při RR:2:50–3:10/km Vykl.2km ano prob+hlo tam pár mladých běžcú i jidna žena,ale zklamání střetl jsem ji tam již 2×,ale neumí opakovat,reagovat na zvyklost,či norm.reakce odpovědět na pozdrav…úsměvné?? jinak dobrá nálada a pohoda z dnešního výběhu. tak nevím,co zítra?? volno či šlápnutí do pedálu toho interval.treninku ?? zatím zdravím
bjerndi 19.11.2013 16:28:32
Kdyby se chtěl někdo domluvit tak běhávám okolo přehrady, spíš teda do kopců směrem od Kozí Horky do kopce směr Ríšovka a různý alternativy. Moje tempo v kopcovité trase je cca 11 km / hodina … když kecám, tak pár minut naskočí, když svižně, půjde to lehce dolů…
Brno
Petr Kaňovský 19.11.2013 16:57:03
Trvale nabízím běhání v pracovní dny v ranních či poledních hodinách, buď v prostorách Nový Lískovec, Bosonohy, Kohoutovice, Pisárky, Starý Lískovec, Bohunice, či na stadionu Moravské Slavie (zde třeba zaplatit poplatek 20 Kč za vstup). Tempo pro běhy v přírodě (převážně asfaltky) kolem 5:30–6:15/km, pro běh na stadionu pak 3:45–5:00/km.
Akad.25 20.11.2013 07:55:53
Zdravím,ano i tyto výběhy vlevo či vpravo okolo přehrady se mi líbí a se sparingem je to veselejší..jen otázka dohody kdy lze sladit společ.trail .já mohu spíš dop.či k poledni -optimálnější,jen nějak dohodnout,bude mi potěšením…toto rovněž platí i pro P.Kanovského pro společ.výběhy v okolí lokalik o kterých včera psal,i ohladně proběhnutí tras okolo Myslivny a okolo Kohoutovic-Holedná apod. taky se budu těšit,jen se přesunout z čern.polí do Pisárek či k Anthroposu,což trolejem není problém. díky za nabídku,určitě to vyjde. >> bjerndi, 19. 11. 2013 16:28:32
bjerndi 20.11.2013 09:03:29
zítra poběžím v 9:00 od hospody u Kotvy … pak jsem od pondělí na 3 týdny pryč, tudíž pak až asi na sněhu :)
Akad.25 22.11.2013 14:14:19
Zdravím brněnské joggery vč.P.K.či M.M. tak jsem dnes vyrazil tam na ty výběhy kopečků okolo Myslivny..zahřál jsem se LB od Milosrdn.bratří ve směru k Anthroposu,ale před tím jsem otestoval cestu od lanového centra nahoru k N.Lískovci či k Bohunic.nemoc.a pak zpět k býval.rozcestníku níže od lanov.centra a to mě opět svižně nahoru dovedlo nad zastávku Lesní pod silnicí k N.Lískovci,vrátil jsem se zpět trochu a od zast.Lesní již s jazykem na vestě a supící směrem k Myslivně…a pak 4–5× po silnici vedoucí od Anthroposu nahoru podél hotelu něco cca.4–5× 500m s mb a pak výběhu klasicky nahoru od té dříve jmenované asfaltov.cesty od závory nahoru k Myslivně…jelikož si musím na kopečky začít zvykat,tak opět jen cca.5×500m nahoru s MB a závěr 2×200m nahoru svižně po silnici okolo hotelu směr k Bosonohům..no mohu říci,že mi to dnes sakra stačilo…měl jsem toho vcelku dost.. a celkem 15km TF konec 144/ po výběhu kopců 168–174 pr.R:5:45 celkem 85min a odpol.jdu s karad.do posilovny něco přidat P.S. ty delší výběhy do toho 1km,tak to asi opatrněji,pomalu a zvykat si,jinak velmi efektivní běžec.doplněk. jsem dnes spokojen..tak zas do týdne opět tam někam..
Akad.25 24.11.2013 22:18:57
Opět byť večer zdravím svým příspěvkem Brno a ty joggery- tak dnes to bylo z Čern.polí k maloměřic.mostu a dál přes Obřany a po cyklostezce do Bílovic n Svit. a kousek nahoru okolo sokolovny nad studánku a otočkou zpět do Obřan-dnes jsem chtěl opravdu lehce tzn.pr.r.4:59min/km celkem 14,5km za 72.20min TF 132,144/108 bylo opravdu moc fajn počasí na běh..potkal jsem jen jednoho běžce kroužícího tam a zpět Bílovice-Obřany a pak fajn běžkyni…stydící se,že je moc líná,tak jsem ji trochu ppodpořil,že je to prima a ať dál vydrží..a hned byl den zase prima..ať to člověk zažívá snad každý výběh..díky běhu a radosti z něj,i z života…
jm1 24.11.2013 23:02:22
>> Akad.25, 24. 11. 2013 22:18:57 …z Čern.polí k maloměřic.mostu a dál přes Obřany…potkal jsem jen jednoho běžce…
Stejná trasa z Black Fields a dál kolem Svitavy, čas 14:30 až 15:30: 3 protiběžci, zdravil KAŽDÝ
Akad.25 25.11.2013 11:04:35
>> jm1, 24. 11. 2013 23:02:22
Zdravím joggera z Black Fields..zajímavé,že jsme se tam někde okolo či na té trase do Obřan a dál do Bílovic ještě nikdy nepotkali či o sobě nějak nevíme,byť jsme se fakt třeba mohli již zdravit,aniž jsme o tom věděli..ale co nebylo,může být a mohli bychom někdy z toho místa na ty směry spolu vyrazit či i třeba na lesnou a dál Soběšice-Útěchov-či Ořešín-a tam někde všude okolo,je toho tam hafo k pestrému běhání..třeba bych ti i stačil v tempu,byť nevím jak jsi stár či trenink.na jakém st.přípravn.obd.??a tak, dík za odpověd či nějaký podnět ke společ.výběhu??
Akad.25 29.11.2013 14:19:31
Tak po 2 dnech jen uvolňovac.klusání v souvislosti s řešením pracov.věcí a eliminace strassu,tak dnes už pojato vážněji a tedy: svižnější 7km SB v lužánec.parku-pr.4:33min/km a po 1min pak svižně + 1km za 3:50min/km při TF 159,163/i1min 118 a pokračov.volněji 4,5km na uvolnění a vydýchání P.S.po tom km jsem měl ten svůj emetický syndr.po fazi intenzivnějšího treninku …bylo to jen pár vteřin a po vydýchání poho…to je ten syndrom z mládí,kdy se jede dost intenzivně,aspoň něco v konci ale stále to není ono,něco tomu chybí..jen možná jen tuším co…a někde jsem si ztratil svůj trenink.památníček z dřívějška…ach jo..třeba si vzpomenu…jinak zdravím
Akad.25 30.11.2013 14:17:50
Tak jak jsem si slíbil,tak jsem provedl..dnes jsem byl nejen v oboře Holedná,ale i nad Bosonohami a okolo Kohoutek okolo lesoparku u Myslivny a zpět přes oboru část od Habrlenky dolů po modré a opět zpět trošku nahoru a dolů po žl.k jezírku dál po zelen.k kamenolomu a trošku zpět nahoru a pak dolů přes údolí oddechu k Albertu..bylo krásné počasí a tempíčko bylo vcelku svižnější..prvních 8km-5:15min/km a pak 2půlka 8km pr.5:00/km kdy cca.posl 4km víc pod 5:00min TF 132,konec 144/108 běželo se mi fajn,kopečky náročnější ale jde to však si tělo i nohy na delší výběhy kopců přivyknou..no nejsem v kopcích tak dobrý co trail.special.MILAN-a kdepak to dneska ty kopce běhal?? těch běžcůjsem ani moc nepotkal ..cca.2–3?? zdravím ostatní BM joggery i dopisov.
jm1 30.11.2013 23:13:40
>> Akad.25, 25. 11. 2013 11:04:35 …Zdravím joggera z Black Fields..zajímavé,že jsme se tam někde okolo či na té trase do Obřan a dál do Bílovic ještě nikdy nepotkali…
>> Akad.25, 30. 11. 2013 14:17:50 …8km pr.5:00/km kdy cca.posl 4km víc pod 5:00min…
Duvody jsou ocividne:
- pokud jsou o vikendech nejake zavody BBP ci MSBP, preferujeme pred rekreacnim rozkusavanim „zavody“
- a pokud o vikendu zadne zavody nejsou, behame TRENINKOVE vyznamne pomaleji, nez je Vase anoncovane tempo 5:00/km. Za tech prumernych 5min/km je totiz v ZAVODECH v kategorii ŽV1 obcas i „bedna“…
Akad.25 01.12.2013 08:51:22
Halo,halo..díky za odpověd,vlastně i ty tvoje důvody naznačují,že těch příležitostí pro potkávání či společ.výběh jsou tím méně pravděpodobné.Ano,je to tím,že prozatím na žádné závody nejezdím a tudíž se treninkově a skladbou tím asi odlišuji.ale pokud se mohu zařadit do své veter.kateg.tak je to spíš MV3– a proč jsi prosím uvedl kateg.ŽV1? pokud se trochu dám psychicky a celkově víc do klidu,tak se k BBP přidám,ono to fakt chce občas zařazovat takové tempové testíky aj.si zpříjemnit čas i těmi cross.závody a atmosférou. ale vím,že je to hodně lepší než loni…tak buď někde na trase či na nějakém pouťáku toho BBP/leden-únor/ však se opět nějak či s něčím ozvi..dnes vyrazím někam okolo prýglu..ale fakt pianko,včera to počasí mě tak namotivovalo…zdravím*>> jm1, 30. 11. 2013 23:13:40*
Brno
milan 01.12.2013 10:03:27
>> Akad.25, 30. 11. 2013 14:17:50
Pěkná sobotní trasa…
Já včera jen běhal od Pisárecké ulice na Myslivnu (parkoviště) a zpět.
chrudimak 01.12.2013 10:37:42
>> milan, 01. 12. 2013 10:03:27
Běžel jsem včera přes oboru, Kohoutovice a dolů právě přes Myslivnu, a světe div se – za celou dobu jsem nepotkal ani jednu běžeckou nohu. To jsem myslel, že v dnešní době už ani není možné
jm1 01.12.2013 10:50:06
>> Akad.25, 01. 12. 2013 08:51:22 …proč jsi prosím uvedl kateg. ŽV1…
O víkendech běháme doma VŠICHNI (=včetně našeho psa ), ale právě jen v kategorii ŽV1 jsou z toho občas nečekané stupně vítězů.
jm1 01.12.2013 10:58:14
>> chrudimak, 01. 12. 2013 10:37:42
ono si ale víc jak 400 běžců udělalo výlet do Okrouhlé …
Akad.25 01.12.2013 14:54:20
>> jm1, 01. 12. 2013 10:50:06 Snad mohu jen registrovat jako tvůj mírně veselý,ale s náznakem ironie neškodný pokus o vtip,ale nic se neděje, za svůj život jsem přelouskl i jiné …nejen vtipy,ale věřím,že jsi to tak nemyslel.vlastně jsem ani na to nechtěl reagovat,ale stalo se..je to jen o jiném pohledu pozitiv.ladění a myšlení,a vnímání svého nejen běžeckého okolí,..a tak mi to nevadí,neboj. Abych si vlastně uvědomil,včera jsem před polednem nahoře u Kohoutek při výběhu nahoru od zoo koutku-obory nahoru po zelené ke Kohoutkám potkal dva joggery..ten výběh od zoo-k.nahoru to bylo delší jak 1,3km,a nahoře pěkné sluníčko a celková běžecká pohoda,vlastně celkový včerejší výběh, byť jsem to v pátek víc tavil,tak jsem se cítil bezva,ale nechtěl jsem se zas moc dopovat laktátem. No a dnes SB 12km podél přehrady-silnice lehčeji ale zas ne pomalu,ale tepově čistě aerob.běh tak 70–80%O2max. Přeji všem nejen brněnsk.joggerům plné zdraví,pohodu a stálou chuť do běhání..a víc nekritic.vnímání normálního příspěvku..díky adresně TF 132,konec 144/po30vteř.120/po 1min 108..
Akad.25 01.12.2013 15:11:33
Zdravím, i ten terén okolo Myslivny či i dál okolo Kohoutek,točení přes Holednou se dá taky dobře nakombinovat-tzn.i nahoru a dolů,křížem krážem přes oboru-vlastně včera jsem jen tak cik cak proběhl a uvědomil jsem si,kolik je tam běžeckých možností na krásné teren.SB či varianty různě dlouhých výběhů…to je tvůj model silové přípravy na nějaké*nejen horské traily,ale je to i forma- prostředek přípravy normál.vytrvalce. já si k tomu nyní dávám min.1× týdně fitko se zaměřením na posilov.nohou + další,a pomáhá mi to,cítím se ve výbězích asi o něco lepší..no jen tak na okraj,zdravím>> milan, 01. 12. 2013 10:03:27*
jm1 01.12.2013 16:16:16
>> Akad.25, 01. 12. 2013 14:54:20 …neškodný pokus o vtip,ale nic se neděje…
Jak jinak než NEŠKODNÝ, když sebeironie mířila dovnitř našeho rodinného týmu…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.