Tuhnutí stehen při běhu
Shon@11 02.11.2013 11:37:23
Zdravím běžecké kolegy:-) Poslední 3 měsíce mám tento problém: Po cca půl hodině běhu, mně začnou jakoby tuhnout a tvrdnou stehna na přední straně, s tím, že u pravé nohy toto začne prakticky hned po vyběhnutí (na vnější straně stehna). Běhám už skoro 10 let a dřív mně to nikdy nedělalo, a to jsem v klidu mohl běžet i víc než hodinu. Teď kvůli tomu víc jak 40 minut nedám a po té půl hodince už je to spíš trápení, než užívání si běhu. Cítím, že plíce a zbytek těla by klidně mohl pokračovat dál, ale nohy prostě ne!Nevím kde je problém, na doporučení doktorky beru tablety hořčíku+B6 – zlepšení nastalo, ale dobré to určitě ještě není. Poradíte mi někdo něco? Dát pauzu od běhání? To se mi popravdě nechce-je to droga znáte to. Ještě by mě zajímalo jak jste na tom vy pokud jde o bolest či „tuhost“ nohou při běhu.Míváte něco podobného nebo vůbec? P.S. Ještě dodám, že běhám 3× týdně cca těch 8km (dříve 12)+ 3 x týdně cviky s vlastní vahou kliky, shyby, břicho, dřepy a např. po dřepech ty stehna taky neúměrně dlouho cítím. Ve stravě si myslím, že by neměl být problém-tu mám ± stejnou už roky. Díky moc za rady.
Mira123 02.11.2013 16:17:47
Možná bežíš od začátku moc rychle. Zkus začít pomalým klusem a postupně, tak asi během 10ti minut, se dostat na tvé běžné tempo. Pokud chceš navýšit dobu běhu, zpomal a prodluž dobu, strávenou během a postupně během několika týdnů se zase vracej na původní tempo, ale udržuj tu zvýšenou dobu běhu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.