Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Tuhnutí stehen při běhu

Tuhnutí stehen při běhu

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Shon@11 muž 02.11.2013 11:37:23

Zdravím běžecké kolegy:-) Poslední 3 měsíce mám tento problém: Po cca půl hodině běhu, mně začnou jakoby tuhnout a tvrdnou stehna na přední straně, s tím, že u pravé nohy toto začne prakticky hned po vyběhnutí (na vnější straně stehna). Běhám už skoro 10 let a dřív mně to nikdy nedělalo, a to jsem v klidu mohl běžet i víc než hodinu. Teď kvůli tomu víc jak 40 minut nedám a po té půl hodince už je to spíš trápení, než užívání si běhu. Cítím, že plíce a zbytek těla by klidně mohl pokračovat dál, ale nohy prostě ne!Nevím kde je problém, na doporučení doktorky beru tablety hořčíku+B6 – zlepšení nastalo, ale dobré to určitě ještě není. Poradíte mi někdo něco? Dát pauzu od běhání? To se mi popravdě nechce-je to droga znáte to. Ještě by mě zajímalo jak jste na tom vy pokud jde o bolest či „tuhost“ nohou při běhu.Míváte něco podobného nebo vůbec? P.S. Ještě dodám, že běhám 3× týdně cca těch 8km (dříve 12)+ 3 x týdně cviky s vlastní vahou kliky, shyby, břicho, dřepy a např. po dřepech ty stehna taky neúměrně dlouho cítím. Ve stravě si myslím, že by neměl být problém-tu mám ± stejnou už roky. Díky moc za rady.

10 km: 0:37:30 (2013)
půlmaraton: 1:24:36 (2013)

Mira123 muž 02.11.2013 16:17:47

Možná bežíš od začátku moc rychle. Zkus začít pomalým klusem a postupně, tak asi během 10ti minut, se dostat na tvé běžné tempo. Pokud chceš navýšit dobu běhu, zpomal a prodluž dobu, strávenou během a postupně během několika týdnů se zase vracej na původní tempo, ale udržuj tu zvýšenou dobu běhu.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.