Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jak znovu začít? Chybí motivace

Jak znovu začít? Chybí motivace

Nalezené položky: 50 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

maraton: 4:56:33 (2011)

petrs01 žena 08.01.2014 11:07:36

Je mi 32 let. Od roku 2005 chodím dogtrekking – závod se psem na 80 a více km, v terénu, s veškerou výbavou na zádech (u mne cca 8 kg). Od roku 2006 jsem byla nejhůře čtvrtá v MČR (seriál závodů). V letech 2007–2009 jsem denně chodila se psy na tříhodinovou procházku. V roce 2009 jsem začala s běháním, jakožto doplňkem, prostředkem ke zrychlení,… Zúčastnila jsem se pár krátkých závodů i závodů v canicrossu (běh se psem). V roce 2011 jsem si zaběhla Chřibský maraton – čas lehce pod 5 hodin, posledních 10 km v kroku – odešlo mi koleno.

V roce 2012 jsem se přestěhovala do Prahy, běžecké tréninky šly stranou, přesto 3. v MČR dogtrekkingu. Rok 2013 – první závod na sněhu, navíc jsem v sobě už měla chřipku, jen jsem o ní nevěděla. Dvě psychické krize (namrzlé skály, uzoučký sněhový chodníček nad strmou roklí), večer pořádná krize fyzická (v létě bych padla vedle trati a trochu se prospala, ale ve sněhu?). Došla jsem, fyzicky i psychicky úplně na dně. Další závod jsem vzdala na 50. km – „oficiálně“ proto, že jsem chytla vlka (moje blbost), ve skutečnosti jsem to nedala psychicky. Už od začátku mi závod vůbec neubíhal, přestože bylo nádherné počasí a představa dalšího dlouhého nočního pochodu mě děsila. Pak jsem šla až závod poslední, bohužel za vytrvalého deště, kdy jsem po zabloudění a značném promáčení sebe i psa (oba jsme měli pláštěnku) opět vzdala.

Současná situace – 10ti letý pes, kterého musím nutit i k běžným procházkám, běhání nepřichází v úvahu. Dogtreky miloval, na maraton jsem tenkrát trénovala s ním. Zradilo jej zdraví a tak už je dva roky v důchodu. 5ti letý pes, křížený chrt, který miluje trysk, dogtrek uťape, ale rozhodně jej to nebaví tolik. Já bez tréninku, přibrala jsem, fyzička šla do háje. Alespoň plavu – 1× týdně 45 minut, ale jsem začátečník.

Před přestěhováním jsem i se psem 2–3× týdně běhala do práce a z práce – podél řeky, 5km ráno, zpátky jsem to natahovala po polních cestách. Večer jsem si šla někdy zaběhat ještě sama. Bavilo mě to. V Praze? Nedovedu si představit sbíhat ráno z Kobylis do Holešovic. Navíc pes do práce by sice prošel, ale jen jeden, druhý neběhá, zato jako inkontinentní potřebuje venčit co nejčastěji – když vyběhnu o hodinu dřív, prodlouží se mu interval venčení, který je už tak na hraně. Jít se proběhnout před psím budíčkem? Brr, vstávání v 5 si nedovedu představit, těžce se budím i teď v 6… Odpoledne? Vezmu psy, mladšímu házím aporty aby se trochu vylítal, zatímco starší se pomalu vleče. Dát staříka po hodině domů a jít běhat s mladým? Přiznávám že mě to nebaví. Možná kdyby bylo pořádně kam, ale kroužit po ďábličáku, obzvlášť když jej i tak každý den obcházíme? MHD = náhubek, čas strávený cestováním, teplotní nepohodlí.

Potřebuji zase „nahodit“, chci zase chodit dogtreky, chci zase běhat, chci shodit co jsem nabrala. Občas to zkusím, ale dokopu se stěží k pár výběhům. Nebaví mě to. Nevím si se sebou rady…

avatar

Bušovice

Celkem 144 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:53:09 (2011)

ghibulo muž 11.01.2014 20:32:37

Nejsem si jistej, jestli ti s tímhle někdo poradí tak jak si představuješ. Já na Tvém místě bych se nejdřív zamyslel nad tím, co vlastně chci a proč to chci. Chci opravdu běhat? Nechci třeba jen zhubnout, nebo nechci jen dělat to co dřív, protože mám pocit, že mi dřív bylo líp? Dejme tomu, že zjistím, že fakt chci běhat, že bez toho nemůžu bejt… běhám ale proto, abych byl v hezkém přírodním prostředí, nebo abych vyhověl psům, nebo především proto, abych něco udělal pro svojí fyzičku? Pokud to první, zkusil bych směrovat svůj život někam ven z Prahy, nebo bych si alespoň snažil uzpůsobit život tak, abych mohl vypadnout někam o víkendu a tam se vyřádit. Pokud to poslední – tak bych se prostě snažil chodit pravidelně někam do parku nebo na stadion a psa bych buď daroval do dobrých rukou, nebo bych mu sehnal na kritickou dobu hlídání. Prostě pořádně a co nejúpřímněji to vyhodnotit, udělat si žebříček priorit, podle něj pak plán… a pak už nekoukat nalevo napravo a jít si za svým.

Motto: dělej co chceš, dokud můžeš
avatar

Sloviensko

rudo muž 11.01.2014 22:52:32

ja mam len taku laicku otazku, nespada toto pod tyranie zvierat ? cela vypoved vyznieva tak ze starsiemu psovi to totalne znicilo zdravie.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 12.01.2014 08:31:46

>> petrs01, 08. 01. 2014 11:07:36

otázka priorit, vybrat si, co chceš a co musíš, nicméně i ten starší pes skončil předčasně na nedokonalé regeneraci, resp. překyselení organismu,

avatar

Chrudim

kámen úrazu žena 12.01.2014 10:13:20

>> rudo, 11. 01. 2014 22:52:32

Rudo, taky mě to napadlo. Nicméně, na dogtrek většinou chodí velcí psi a u nich 8 let, „kdy ho zradilo zdraví“, je běžná věková hranice počátku stáří. Ale je možná i varianta, že dogtreky psa zničily. Těžko říci. Myslím si, že přiměřený počet dogtreků ročně s vhodnými plemeny a kříženci, a chůzí s přestávkami, psovi může prospívat. Otázkou je, co znamená „přiměřený počet.“ Jednoho krátkého jsem se s vypůjčenou fenkou účastnila a co můžu říci – psi se vesměs těší a dávají to vědět. Vědí, co se bude dít. Někteří ráno mívají starťák, dokud nevyrazí. Většina je krátce po návratu čilá, zatímco páníčci sotva chodí. Už jsem ale četla o psu, který se startu vyloženě bránil a měl strach. Jeho majitel byl v dogtreku „dobrej“, rychlej = běhal. Odběhl se psem krátkou třicítku, čtyřicítku a ještě ten den chtěl odstartovat se stejným psem na dlouhou, pes se vzpouzel. Dogtrek se prostě dá pojmout všelijak. Jako pohodový dlouhý výlet se psem s přespáním pod širákem, kdy dosažený čas je vedlejší, až po naplnění vlastních ambicí bez ohledu na zvíře.

Motto: Když šlapu, tak žiju! :-)
avatar

Chrudim

kámen úrazu žena 12.01.2014 10:46:29

>> petrs01, 08. 01. 2014 11:07:36

Moc pěkně odpověděl ghibulo. Nejprve se zamyslet bude nutné. Pokud zjistíš, že opravdu chceš běhat, pak ti Ďábličák vadit nebude. Nebo se odstěhovat na kraj Prahy. A návrat k dogtrekům z jakého důvodu? Píšeš, že mladého psa zas tak moc nebaví. Tak kvůli partě? Nebo Ti jen chybí dlouhé výlety neznámou přírodou? Spaní pod širákem? Orientování se podle mapy? Chybí Ti naplnění ambicí, pocit, když stojíš na bedně? Potřebuješ na víkend „vypadnout pryč“? Nebo sháníš sport, kterému se můžeš věnovat i s pesanem? Co se týče sportování, pokud bys zjistila, že se ti nejedná o běh jako takový, je spousta dalších možností. Co zkusit inline, kolo v přírodě? A s mladým nějaké agility apod?

Motto: Když šlapu, tak žiju! :-)
avatar

Sloviensko

rudo muž 12.01.2014 11:02:00

>> kámen úrazu, 12. 01. 2014 10:13:20

jasne neda sa zovseobecnit ale ak niekto sam nejde na ultra ale ide len na digtrek lebo tam az na bednu, tak mi to pripada ze sa zneuziva pes na dosiahnutie vlastnej sportovej slavy

trochu ako ked sa rodic realizje sportovanim decka

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

maraton: 4:56:33 (2011)

petrs01 žena 12.01.2014 20:03:27

Děkuji za odpovědi!

Starší pes doplatil na cysty a zvětšenou prostatu = kastrace = úplné rozhašení organismu, psychika v háji, žrát a spát.

kámen úrazu – DT psa bavil, nejradši by chodil pořád, i když fyzicky by to už nedal. Skončil na boláky na packách, související s kastrací. Klouby má v pořádku (RTG před půl rokem), má nefunkční štítnou žlázu (kastrace)… Běhali jsme i agility (A3), coursing,… Bednu jsem si dosyta užila v obojím. Tebou popisovaný start jsem viděla – zrovna když mne s půjčeným psem přiváželi z trati, protože psová měla dost a i po bivaku tvrdila že nee. Narozdíl od „mistra“ umím kvůli psovi vzdát a vzdala jsem tak mockrát. I z „bedny“.

DT mě bavil, protože bavil i psa + příroda + endorfiny + vyvětraná hlava,… Mladý je míň ťapací a víc lítací, ale zatím jich moc nešel, uvidím. Na běhání mě bavilo v podstatě totéž v menším – měla jsem dobré trasy v přírodě, žádné kroužení pořád dokola, cítila jsem se líp,… baví mě běžet. Nechci běhat bez psa, mladého jsem brala z útulku s tím, že budem běhat a trekovat. Občas nějaký „lidský“ závod když budu mít naběháno, ale jako zpestření.

Zatím jsem vymyslela pomalé vyklusávání vedle staříka, nebo mu kousek poodběhnout a dát nějaké protažení než doťape. Mladý skáče okolo :-D.

Když už jsme u psů – pokud běžím sama, vcelku snad běžím „dobře“, ale se zapřaženým psem dopadám na paty, nestíhám dýchat,… běžela jsem tak jen párkrát na canicrossu, ale ráda bych časem mladého zapřáhla… Nejspíš to chce naučit se nejdřív běhat dobře rychle a pak teprve zapřáhnout.

avatar

Praha - Velká Ohrada

Celkem 4337,97 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:23 (2014)
půlmaraton: 1:51:50 (2015)

34Regulus muž 12.01.2014 20:11:38

>> rudo, 12. 01. 2014 11:02:00

K těm psům. Vzhledem k tomu, že jejich předci se živili uštváním zvěře a jejímu následnému roztrhání zaživa, bych byl s tím " zneužíváním" psů opravdu opatrný. Z mých vlastních zkušeností i zkušeností širší rodiny mohu říci, že většina psů v produktivním věku vydrží mnohonásobně více než lidé, tedy pokud není příliš velké horko! Je ovšem pravda, že osmiletý pes už je tak na úrovni šedesátníka a desetiletý pes tak sedmdesátníka. Kupodivu největší problém je u nich s tlapami. Bývají občas v zimě poraněné od ledových krystalů, které jim rozdírají prostor mezi prsty.No a pokud se ještě solí, tak je neštěstí hotovo. Ale v samotné délce běhaní bych neviděl problémy. Ty mohou vznikat při nevhodném nocování (při běhu se psi zahřívají , stejně jako lidé a mohou potom i v noci nastydnout!), nevhodném povrchu trasy ( tady se vyplatí boty pro psy), nedostatku vody!!

Motto: Než abych si srazil vaz na Olympu Mons, tak radši vylezu na židli , s tím že zítra vylezu na stůl a pozítří.....
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 13.01.2014 10:27:52

to 34Regulus: lov štvaním je oproti dogtreku rychlou akcí na krátkou vzdálenost, tedy myslím neporovnatené…, spíš bych to přirovnal k dlouhému nočnímu přesunu, na který jsou vlci specialisté, otázkou pochopitelně zůstává, nakolik jsou současné psí plemena vlkům vzdálena.

to petrso1:…„dopadám na paty“…, myslím, že k tomu dochází, pokud má pes chuť do tahu a pán má podvědomý strach z pádu a „brzdí“.

Jinak nic proti DT, sám jsem si loni zatím zkusil pouze MID, bylo to na bednu a čubina došla vcelku čerstvá, ostatně někdy běháme/chodíme i delší. Nezdá se mi, že by se jednalo o přetěžování psa, ostatně většina si dokáže říci kdy má dost a je pak na pánovi, aby psí potřeby akceptoval. Hnát psa v situaci, kdy hrozí přehřátí nebo má strhané packu rozhodně do kategorie týrání patří, ale v této situaci se opravdu závod vzdává, nebo alespoň rezignuje na umístění, či se hledá nejkratší cesta do cíle, nebo se žebrá u pořadatelů o odvoz, aniž by to kdo považoval za nějakou slabost. Jediné co psům na delších trasách absolvovaných nonstop opravdu hrozí je spánková deprivace, jelikož psi jsou narozdíl od lidí velcí spáči, ale to bych jako týrání neviděl:-)

Motto: ...kam až?
avatar

Sloviensko

rudo muž 14.01.2014 22:01:00

ako to je naozaj so psami vo vztahu k ludom je velmi pekne vysvetlene tu :

http://www.videacesky.cz/…lka-na-svete

;-)
Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Brno

Celkem 2720,9 km
Minulý měsíc 0 km

alka žena 16.01.2014 15:10:39

>> petrs01, 08. 01. 2014 11:07:36

Ahoj, napadá mne několik možných organizačně- logistických řešení :) :

  1. běhání ráno do práce – část cesty se svést MHD a část si odběhnout
  2. viz. Bod A – totéž cestou z práce, tam je koneckonců možné si i někam zajet, vyzkoušet různé trasy s cílem ve Tvém bydlišti, čili doběhneš domů a můžeš venčit …
  3. pořídit si

http://www.srovnanicen.cz/…20pro%20psy/?z=40. :)) , pokud chces i trochu posilovat, respektive pripadne i upoutat pozornost okoli … :)

Jinak co se týče motivace k běhu, může docela zafungovat udělat si nějaký krátký výběh třeba o víkendu ( trošku se nastartují endorfiny :), další výběhy si naplánovat dopředu, nachystat si všechno oblečení, boty, atd. Na jednu hromádku, ať pak nic nehledáš … Budu držet palce!

P.s. Jinak jsem taky občasný účastník DT, se psem běhám, ale jen v terénu, asfalt běhám bez něj, výběhy se psem beru spíš jak turistiku, po městě se pořád zaráží a potřebuje čuchat , což dost znemožňuje nasadit rovnoměrné tempo :-)

avatar

Ratlik muž 16.01.2014 17:13:52

já jsem takový přelétavý pták, většinou u sportu vydržím tak 5 let. Učit se nové věci je fajn, nové zážitky jsou fantastické a výkonnost stoupá. a taky život se mění, i moje okolí a já sám. Takže je pochopitelné, že to platí i pro koníčky. Netrápil bych se na tvém místě tím, že máš nějakou krizi. Najdi si novou partu, něco kde budeš mít radost.

Co se nabídky týče, psí závody jsem nikdy neběhal, ale jako vhodný pro navázání mi přijde Orientační běh. To je fakt fantastický sport, v přírodě, pro tělo i hlavu, vícegenerační. Zatímco při silničním běhu jedeš jen jako stroj, rytmicky opakuješ co nejideálnějčí jeden pohyb – při OB je každý krok originální, sama si volíš trasu, skáčeš přes padlé stromu… jak ten tvůj pes.

Nechci aby to znělo hloupě, ale ve tvém věku bych jako sport zvolil mateřství. to je 100% správná volba. Možná i proto tě už normální sport nebaví. Chce to jiný level :-)

avatar

Celkem 11099,39 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:37 (2015)
půlmaraton: 1:48:11 (2015)
maraton: 4:24:37 (2014)

Ondřej S. (aka
poohDA)
muž
16.01.2014 18:43:05

[ex-post autocenzurováno, nechal jsem se unést]

Motto: Mírné zjednodušení ušetří hodiny vysvětlování.
avatar

Praha

Celkem 8004,86 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:31 (2012)

Pavla T. žena 16.01.2014 20:03:48

>> Ratlik, 16. 01. 2014 17:13:52

„Nechci aby to znělo hloupě, ale ve tvém věku bych jako sport zvolil mateřství. to je 100% správná volba.“

Opravdu si myslíš, že můžeš vědět, co je pro druhého člověka 100% správná volba? Podle mě to zní nejenom hloupě, ale i neomaleně.

Motto: "Vím, že když si dobře zaběhám - nebo ani ne dobře, ale když si prostě jen zaběhám - budu mít lepší den." A. K.
avatar

Sloviensko

rudo muž 16.01.2014 20:09:48

>> Pavla T., 16. 01. 2014 20:03:48

ale ved zeny su len na to aby rodili deti ?

akurat jej k tomu ani mlady ani stary pes nemopoze

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

maraton: 4:56:33 (2011)

petrs01 žena 17.01.2014 08:50:29

To se nám to tady nějak zvrtlo…

Aktuálně 3× týdně vyklusávám kolečko ďábličákem i s hafanama. Aspoň naberu zas nějaký základ. Snad u toho takhle vydržím, kdybych šla po venčení totéž klusat sama, určitě bych si rychle našla nějaké výmluvy proč to zrovna dnes fakt nejde. Uvidím co potom dál, až mi tohle přestane stačit. alka – s prací to nepůjde, už takhle jsou kluci doma 10 hodin, to je fakt maximum. A navíc – po Praze? :-( Nad kočárkem jsem už uvažovala – ne nad psím, ty jsou na houby, ale nad lidským „teréňákem“. No, zatím má nějaké lepší období, drží se, uvidíme. Mladík stíhá v pohodě čuchat i dobíhat, toho zdržuju (křížený chrt). Orientační běh – nechytám se u OB map. Jak mi automapa nebo turistická nedělají problém, tak OB nedávám. Vím v čem jsou jiné, co bych tam teoreticky měla vidět, ale nechytám se. Uvidím co se mnou udělá první trek. Chci jít na pohodu a na bivak, přestala jsem zvládat pochody v noci nebo mrznutí v tenoučkém spacáku (pes byl vždy zabalený tak abych jej co nejvíc hřála já, zima bylo mně).

avatar

Praha - Velká Ohrada

Celkem 4337,97 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:23 (2014)
půlmaraton: 1:51:50 (2015)

34Regulus muž 18.01.2014 12:04:55

>> petrs01, 17. 01. 2014 08:50:29

a proč jsis nekoupila nějaký větší spacák a psa pustit k sobě „do postele“ ? čoklové velmi dobře hřejí ( to mám vyzkoušené! ) a řeší to i ten problém aby pes po běhu nepoprochladl. Pravda, ty ovšem budeš smrdět jako mokrý pes :-)

Motto: Než abych si srazil vaz na Olympu Mons, tak radši vylezu na židli , s tím že zítra vylezu na stůl a pozítří.....
avatar

maraton: 4:56:33 (2011)

petrs01 žena 18.01.2014 12:29:37

To jsme se nepochopili, ve spacáku jsme spolu, ale já se ještě stočím do klubíčka okolo něj, takže pstejk má teploučko. Akorát když setříš gramy i peníze, tak ten spacák moc nehřeje ;-) Proto taky chci jít na pohodu – s velkým spacákem. Rozdíl 2 kila, to na zádech poznáš. A umím teda mrznout i v něm, když si nemůžu vybrat kam padnu, stejně jako dokážu držet slušné teplíčko v půlkiláči, když se povede noc a místo.

avatar

Praha - Velká Ohrada

Celkem 4337,97 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:23 (2014)
půlmaraton: 1:51:50 (2015)

34Regulus muž 24.01.2014 20:47:14

Taky pomůže když si na venkovní stranu spacáku dáš nějakou plastovou folii- zlepší to izolaci a je tepleji. No a v poslední době jsem dostal tip- tzv " záchranná folie " nebo taky termoizolační folie- je obvykle z jedné strany zlatá, z druhé stříbrná. Tou stříbrnou stranou by měla jít dovnitř a odrážet infračervené ( tepelné ) záření zpátky dovnitř. Obvykle mají rozměry 140×220 cm a strojí okolo 90k. Pořiď si dvě a slep je páskou do jakéhosi pytle a spácák dej dovnitř.

Motto: Než abych si srazil vaz na Olympu Mons, tak radši vylezu na židli , s tím že zítra vylezu na stůl a pozítří.....
avatar

maraton: 4:56:33 (2011)

petrs01 žena 25.01.2014 11:57:51

Včera mě velmi pobavil sporttester – je to Sanitas, kupovala jsem ho primárně jako hodinky, protože mi vyhovují velká čísla. A na nic jiného zřejmě není použitelný – na začátku běhu jsem zjistila že tepu 220 (mírný výklus), změnilo se to až když jsem uhnula do kopce (155). Po velmi příjemném běhu jsem zjistila, že naměřené maximum je 159 (to by odpovídalo), ale průměr 160! Tak a kdo z vás tohle dokáže? :-D

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.01.2014 13:51:11

>> petrs01, 25. 01. 2014 11:57:51 …na začátku běhu jsem zjistila že tepu 220…

Úvodní „špička“ HR je efekt pozorovatelný i na nejdražších sporttesterech renomovaných výrobců. Dle mých zkušeností se to dá přinejmenším částečně eliminovat zvlhčením pásu před během (což já provádím teplou vodou přímo z vodovodního kohoutku) ev. aplikací gelů pro lékařské měřící sondy

avatar

maraton: 4:56:33 (2011)

petrs01 žena 25.01.2014 17:54:37

>> jm1, 25. 01. 2014 13:51:11

Tak asi zvlhčuju málo, vyzkouším, díky. I tak bych ale očekávala, že chybné budou buď obě hodnoty nebo žádná, protože průměr vyšší než maximum je fakt bomba.

avatar

Sloviensko

rudo muž 25.01.2014 21:31:27

>> petrs01, 25. 01. 2014 11:57:51

treba sa najprv zapotit a az potom zapnut merac tepu. suche telo a suche synteticke oblecenie vytvra elektro statiku ktora dokonale zblbne kazdy merac

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.01.2014 22:01:08

>> rudo, 25. 01. 2014 21:31:27 …treba sa najprv zapotit a az potom zapnut merac tepu…

Jak dlouho je treba se „zapotit“, resp. ve ktere minute behu to spoustis, abys nameril správne hodnoty?

A rezim mereni bez HR/s HR prepinas za behu, anebo se zastavujes? ;-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 25.01.2014 22:11:22

>> jm1, 25. 01. 2014 22:01:08

v praxi ak si beriem HRM co sa teraz uz moc nestava, tak si ho zpanem este doma aby som sipozrel kludovy tep ked lezim ked sedim ked stojim bez pohybu a ked sa obuvam atd.. ovsem elektrody si navlhcim a syntetiku si neobleiakm zvycajne je to bavlna, ked zacnem ci uz beh alebo chodzu ako rozcvicku tak necham bezat tepak dalej a ked rozcvicenie ukoncim a skoncim aj ABC oriupadne strecink atd a zacnem ezat ci kracat samotny trenink

tak to vynulejem a zacnem merat ozdnovu, ak beham useky naprikald 1km tak spustim stopky na jednej ruke a az po 200 metroch priblezine zapnem nerac tepu aby mi priemer nekazil ten nizky tep pri rozbiehani

zalezi od dlzky useku a rychlosti behu ze kedy zapnem tepak to uz je tak intuitivne

ak by som behal napriald fartlek s tepakom tam ma priemerna hodnoyta samzorjeme nezujima a mozem behat tak ze bezim kym tep nevylezie naprikald na (150–150–180 atd individnualne zvoeme) rychlo a ked tp dosiahne spomalim a bezim pomalyu az kym neklesne na 120 naprikald a znobu zrychlym, tak sa povodne behal intervalovy podla toho nemca co to cele vymyslel naprikald behal medzi 120–160 a nebola urcena dlzka rychleho a pomaleho useku ale riadili sa ciste tepakom

do dennika si potom zapises tieto 2 hodnoty naprikald aki si siel 10 usekov : 10×160/120 a ziadny priemer ta nezaujima pretoze je to absolutna volovina

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.01.2014 22:23:11

>> rudo, 25. 01. 2014 22:11:22 … aby mi priemer nekazil ten nizky tep pri rozbiehani …

My tu ale neresime nizke, ale naopak nerealisticky vysoke uvodni hodnoty HR. Viz predrecnice:

>> petrs01, 25. 01. 2014 11:57:51 …na začátku běhu jsem zjistila že tepu 220 (mírný výklus)…

avatar

Sloviensko

rudo muž 25.01.2014 22:36:26

>> jm1, 25. 01. 2014 22:23:11

myslim ze to kazdy kto chce chape, aj ked si navlhcim elektrody a ak aj nemam syntetiku a vylucim elektricke chyby aj tak ma nzeazaujima priemer s rozklusanim

ak sa riadne rozkluses a rozcvicis a uz si zapoteny atd tak uz nebudes mat ani tie spicky zo statiky.

jedno sa s druhym automaticky vyriesi.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.01.2014 22:45:59

>> rudo, 25. 01. 2014 22:36:26

Je zvláštní, že i takový DC Rainmaker to relativně obsáhle řeší: http://www.dcrainmaker.com/…rt-rate.html

avatar

Sloviensko

rudo muž 25.01.2014 23:11:16

>> jm1, 25. 01. 2014 22:45:59

riesi sa to vselijako a koho bavi fyzika je dobre vediet co sa deje, uz som sa stretl s ludmi co si zapli tepak kukli na tie vysoke hodnoty a objednali sa na kardiologiu.

myslim ze problem je v psychike hobikov bezcov ktory potrebuju mat zaratany kazdy km alebo jeho desatinne delenie a tak zapnu monitor a vsetku elektroniku navazdzacich misiles systemov na potencialne ciele amerciekj bezpoecnosti vo svete

aby po dobehnuti mohli napojit kabel na PC alebo na web a mat zratany kazdy meter co odbehli a samozrejme im to tam vyhodi aj tie vadne tepy na zaciatku

hobik zvycajne nejde trenovat a teda nevie aky trenink ide behat ale jednodcuho len nabehava nejaky objem bez ladu a skladu a bez nejakej treninkovej logiky, ale pritom sa hra ze to musi mat do metra zaznamenane a odmerane aj v tepoch pretzoe tak prelomi limit IAAF na maraton.

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 50 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.