Úpal a objemový trénink v horku
MH 16.07.2007 11:01:51
Jak by měl vypadat objemový trénink (dlouhý běh ve volném/mírném tempu) v tropických teplotách? Je lepší zkrátit, nebo zpomalit? Jde vůbec zpomalením zabránit přehřátí organismu, je-li teplota vzduchu okolo 36 stupňů ve stínu? Běh brzy ráno, ve stínu, občerstvování, osvěžování je jasné. Spíš jde o to, jestli má mít objemový trénink při aktuálním počasí své místo, nebo jde jen o přetěžování organismu, eventuelně výjimečnou možnost připravit se na ultramaraton typu Death Valley.
Brno/Havířov
forest
16.07.2007 11:47:35
Po minulém týdnu (jsem taky v objemové fázi, 107 km) jsem zjistil, že to chce vynechávat dlouhé běhy tzn. 80 a více minut. Když takový běh dokončím, psychiku sice neskutečně posílím, ale dost mě to zničí – zbytečně si tím prodlužuju regeneraci, protože i když mám u sebe pití, tak míra dehydratace je víc než neúnosná (alespoň pro mě). Raději brzo ráno hodinku a pak večer, tak abych se vracel se západem slunka (to je v podstatě 14 hodin ve vedru, které je ještě přijatelné). Pořád si říkám – trénuju na říjen. Ale ne havajským IM, ale na maraton ve Stromovce.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.