Světový rekord v maratonu odolal, Kipchogemu odpadli soupeři [článek]
Radek Narovec 24.09.2017 11:29:26
Když se tři perou, čtvrtý se směje! To málem platilo v neděli
v Berlíně při tamním maratonu. Ze tří mušketýrů, kteří se měli
porvat o vítězství a světový rekord, zbyl nakonec jeden – Keňan Eliud
Kipchoge -, a přestože mu dlouho sekundoval maratonský novic, Guye Adola
z Etiopie, chlad a déšť snahy o vylepšení světového rekordu zmařil.
Výsledný čas Kipchogeho – 2:03:34.
Odkaz
na článek
MS82 24.09.2017 19:15:54
Myslim, ze s tim chladem to je hodne mimo. Pri 13 stupnich je vedro i mne na vyklusu a co teprv elitnim Africanum v tempu 2:54/k. Ano, Africane pri rannich bezich v Praze pred zavody nosi bundicky, jenze to klusou v tempu 5/k, coz je pro ne usili odpovidajici u me chuzi, takze je jasne, ze se musi oblect. Dest a vlhkost byly problem.
S tim smichem u Kipchogeho bych si taky nebyl tak jisty. Parkrat se na trati usmival a pry je to takovy specialni usmev, kdyz musi zatnout zuby (nemyslim poslednich 30 metru).
Skoda Kipsanga, vsichni cumeli, kdyz vzal lahev, ubehl s ni 15 metru za casomiru na 30. km a odstoupil.
MS82 24.09.2017 19:33:19
Aha, uz vidim, odkud vitr fouka. Precetl jsem cely clanek na LetsRun. Na neco se kluci vymluvit museli, ale teplota to vazne nebyla – staci kouknout, jaky cas startu a kvuli cemu si vybrali v Sub2 v Monze.
zkrchak 25.09.2017 20:53:29
V Berlíně jsem byl a Alena také běžela ten maraton (3:24:30). Chladno opravdu nebylo a s tím deštěm to bylo spíše chvilkama silnější mrholení, žádný slejvák. Fotit šlo i bez deštníku I když ten světový rekord odolal, tak časy pod 2:04 jsou vynikající.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.