Kdy skončit s běháním?
qlm
25.11.2008 09:12:15
Je tu někdo, kdo má vlastní zkušenost s artrózou v kyčelních kloubech a případně později i s totálkou? Zatím běhám, ale problémy se postupně ozývají stále častěji. Doktor konstatoval 3. stupeň artrózy a běh v žádném případě nedoporučil. Co jiného také od doktora čekat. Přesto ale – věříte doktorům ve všem?
Praha 4
Dav
26.11.2008 09:27:40
…vyměnit doktota:-)
Ale je fakt, že běh přeci jenom dává kloubům zabrat…pokud jsou už
vyřešené takové věci jako optimální obuv, kloubní výživa, běh po
vhodném povrchu a potíže pokračují, doktor sporťák běh neschvaluje, tak
asi zkusit jinou aktivitu ke kloubům šetrnější..třeba
kolo…hodně štěstí
Malé Svatoňovice
henryIII
26.11.2008 10:10:54
Mně diagnostikovali v 18 (před 17 lety) artrózu kyčle a letos jsem si
dal prvního a druhýho Ironmana . Občas problémy mám, ale když se hýbu tak menší, než když
nic nedělám… A stejně bych bez toho nemohl být… Ale nevím, jestli jsem
správný příklad.
qlm
26.11.2008 16:06:01
[quote=henryIII]Mně diagnostikovali v 18 (před 17 lety) artrózu kyčle a
letos jsem si dal prvního a druhýho Ironmana . Občas problémy mám, ale
když se hýbu tak menší, než když nic nedělám… A stejně bych bez toho
nemohl být… Ale nevím, jestli jsem správný příklad.[/quote] Budu doufat,
že správný příklad JSI a že se potíže zase usadí. Ovšem ty máš
(dočasnou) výhodu, že jsi mladší. Teda, mladší budeš už vždycky, já
jen, že ti bude za 10 let tolik co mě.
Praha-východ
Vanda
26.11.2008 17:50:29
Super, super, super je dr.Smíšek na Praze 8 a jeho fyzioterapeuti, jsou odborníci hlavně na páteř ale i ta s velkými klouby hodně souvisí . Tam se nechávám dávat dohromady taky:) nebo dr.Marek z Malé Stepánské (ten mi taky hodně pomohl, spokojená). Oba jsou soukromí, návštěva pravda něco trochu stojí, ale především oba taky sami sportují. Doktorům co komunikují jen od stolu a přes nejrůznější výsledky a a priori všechno zakážou místo aby hledali řešení, nevěřím
milan z vysočan
28.11.2008 11:10:06
Já mám sportovního lékaře jako svého závodního lékaře. Je to doktor Fojtík, majitel Sportsmedu, v objektu Pražské teplárenské. On i jeho tým jsou výborný, pracují i pro Spartu. Za posledních deset let mě dostali z řady chronických a aktutních stavů, způsobených nejen nadšenými počátky mého běhání, ale i přechozími sportovními aktivitami (např. spinning). Jen pan doktor je nesportovec, říká se o něm, že v životě neuběhl ani kilometr dohomady. O běhání je tedy lépe před ním pomlčet a soustředit se na vlastní zdravotní problém. Naopak doporučuji mluvit o běhání s jeho rahabilitačními sestrami. Ty už jsou ze sportovního těsta a zkušeností se sportovními bolístkami mají na rozdávání.
bezec58
26.01.2009 17:31:25
to qlm: asi tě nepotěším. Artróza sice nevzniká z běhání, ale běhání ji zhoršuje. Já jsem dostal jako „dárek“ také info jako ty. 3. stupeň levá i pravá kyčle. No co, odběháno mám na 3 životy, ale i tak ještě nekončím. Ubral jsem na intenzitě, kilometráži, běhám na měkkém povrchu a s botami MIZUNU s tím nej co mají pro takové jako jsme my a jím různé ty hrůzy na klouby. Dokonce i gumoví medvídci pomáhají :)) Prognóza je ale jasná: stav se bude zhoršovat a jestli do té doby neumřeme, tak nás oba čeká totální endoprotéza. S tou ovšem končí i běh. Chodit budeme, plavat a jezdit na kole také, ale běhat už ne. Tak si to ještě užívej a ber to tak, že tělo musí do hrobu zhuntované, zdraví lidé mají žít.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.