bolest stehen při běhu z kopce
carlos-1 17.04.2009 19:58:14
Již dlouhé roky mívám při seběhu z kopce problémy se čtyřhlavým svalem stehenním a s přímým svalem stehenním. Ale bohužel nikdo zatím neumí poradit a tak ani nyní moc nedoufám. Rad už bylo mnoho a různé svalové vyživy jsem už zkoušel X krát ale nic. Jednou to nebolí a pak zase 5× ano.
Problémy se projevují bodavou bolestí v těchto svalech,jakmile začnu sbíhat z prudšího kopce a to třeba až na 10km. Nejdříve cítím jedno píchnutí ve svalu a během 100m se přidají další a další až mě ty místa bolí natolik že nelze dál již běžet a sotva pak ten kopec sejdu pěšky. Po rovině a do kopce se mě to nikdy neobjevilo. Zabalil jsem kvůli tomu už nejeden dobře rozjetý závod.
Tak babo raď. / rady jako" tak neběhej z kopce, protahuj,špatnej běh apod." už jsem dostal mnohokrát, díky/ byl bych rád za něco odbornějšího
carlos
JacquesCZ 12.08.2012 21:32:17
Ahoj,
vidím, že ti nikdo k tvemu tematu nenapsal, ale ja mam to same, a jen kdyz bezim z kopce, taky nevim co s tim, tak kdyby neco zjistil, tak me prosim kontaktuj…
grumbler 10.12.2012 09:49:53
Zdravím, mám taky úplně to samé a taky nevím co s tím…
rudo 10.12.2012 11:06:24
tema treninku behu dolu kopcom sa tu viackrat rozoberala treba to len najst nema cenu vsetko opakovat
ale ide o plyometricke namahanie svalov teda sval pracuje v brdzivom rezime – vyzaduje sa zvysenie sily pri predlzovani svalu
co vyzaduje specificky trenink najprv sa svaly posiluju klasicky a potom nastane faza ked sa trenuju zoskoky okamzity vyskok po zoskoku atd beh dolu schodmi rychlo s doslapom na kazdy schod…
Brutto 13.12.2012 15:07:32
Este jeden postreh. Mam to iste a kedze sa mi castejsie podari vybehnut na vacsi kopec a potom z neho zbiehat, tak som skual prist na spravnu techniku pokus – omyl. Jednoducho musel som si najst tu spravnu rychlost a hlavne sklon tela k terenu a cudujsasvete – uz ma to nepicha. Treba skusat a ono to pojde, len netreba to dolu kopcom bezhlavo hnat…
KalinaMichal 21.01.2013 12:59:36
možná pomůže komprese stehna nějakou bandáží Dr. Med, která bude zároveň stehno zahřívat.
Brno
milan 21.01.2013 13:23:20
>> KalinaMichal, 21. 01. 2013 12:59:36
Opravdu si myslíte, že bolest stehen při seběhu odstraní nějaká bandáž? To je vlastní zkušenost?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.