Sporttester s merenim vzdalenosti
Tomas Zamrzla 23.04.2009 22:17:28
Zdravim, chtel bych si poridit nejaky sporttester ktery meri i vzdalenost, (treba i na bazi krokomeru). Staci mi orientacni vzdalenost, nepotrebuji to presne, jen orientacne. Existuje vubec nejaky? Diky
Jecminek.Maselnik 24.04.2009 09:35:24
takových měřičů existuje celá řada, stačí se jenom rozhlédnout. V zásadě existují 3 typy:
- nejjednodušší a nejméně přesny obyčejný krokoměr, takový sporttester je občas k dostání i v tchibu za cenu kolem pětistovky. Jenom jsem ho tam vybalil, ale zkoušet jsem ho nezkoušel. Podobný typ dělala před nedávnem sigma (model Fit watch), ale už na trhu moc není
- měření pomocí sondy na botě. Je určitě přesnější, u většiny výrobců už téměř dokonalé (polary řady RS s čidlem, Suunta, Garmin forerunner 50, 60…). Tady už je ale potřeba počítat s cenou od 3000 nahoru
- přístroje vybavné GPS buď jako externí příslušenství sporttesteru (timex, polar, suunto), nebo přímo v přístroji (garmin). Tady je cena nejvyšší, cca od 5500 nahoru.
nebo si můžeš koupit obyčejný krokoměr, který, jak se tak dívám, jde koupit za cenu nižší než 50 korun: http://www.bestline.cz/eshop/index.php?…
doit42 24.04.2009 10:33:58
Pokud by ti šlo jenom o vzdálenost, mobily s GPSkou šly teď s cenou hodně dolů.
Já používám Nokia 6210 Navigator (cena pod 5500) v kombinaci s Nokia Sports Tracker (sportstracker.nokia.com).
rorda8 30.12.2009 23:09:35
Já používám rovněž Nokii se Sports Trackerem a nemohu nic jiného, než pochválit dobrou práci Nokie, a to je ještě poslední verze ve stádiu Beta, přesto na mém telefonu plně funkční …
martin76 31.12.2009 09:25:59
kdyz uz te zajima rychlost behani, tak by to asi melo byt i trochu presne, ne:)? myslim ze za malo penez malo muziky, ja pouzivam foot pod od suunta, je to dost presne. krokomer pravdepodobne bude dobre fungovat na rovine, ale v kopcich bude asi ukazovat nesmysly, jak ve vybezich, tak v sebezich.
John.Watson 01.01.2010 19:38:17
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušennosti uživatelů sporttestrů zn. Polar, jak přesný se jeví gps modu G1, jak přesně se dá spoléhat na udávané vzdálenosti a rychlosti?
Nizi 10.02.2010 14:01:34
Tohle je takový turistický krokoměr s měřením tepu bez hrudního pásu. Pokud nepotřebuješ GPS, a raději bys levnější variantu, tak mrkni na tohle – http://www.acgsports.cz/…beurer-pm-18
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.