Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Jak mám krmit běhající dítě?

Jak mám krmit běhající dítě?

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Lichnov u NJ

Celkem 3101 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2011)
půlmaraton: 1:54:30 (2014)

Dejzinka žena 08.09.2009 20:35:56

Ahoj všichni, všimla jsem si, že se tady spíš řeší, co a jak jí dospělí, já jsem se chtěla zeptat, jestli mámte někdo zkušenost s jídelníčkem běhajícího dítěte. Synovi bude za týden 10 let, běhá se mnou třikrát týdně ca 5 – 8 km v tempu asi 6:30/min, celou trasu prokecáme, závěr oblíbeného běžeckého kolečka si zaspurtuje a je spokojený. Momentálně řeším problém, jak a čím ho krmit. Pro ukázku dnešní (zatím) zkonzumované potraviny: snídaně dvě misky cereálních kuliček s mlékem – asi půl litru, svačina tvarohový závin, jablko, oběd ve školní jídelně (nějaké maso a brambory, kompot), svačina půlkilový kbelík jogurtu, druhá svačina zbytek čtvrtkilového pytlíku kuliček od snídaně, večeře dvě topinky s česnekem a kečupem. Navíc jsem dneska přišla pozdě z práce a nestihla jsem nakoupit a udělat žádnou zeleninu, obvykle to ještě završí mísou zeleninového salátu. Včera těsmě před běháním snědl dva krajíce chleba ke svačince a zajedl je pudinkem a půlkou banánu a pochvaloval si, jak dobře se mu běží – měřený úsek 4 km opět prokecal s úsměvem na tváři za 25:15:-) no chtělo se mi zvracet za něj. Mám ho v jídle nějak brzdit, mám mu dopřát něco navíc, nějaké doplňky, vitamíny? Vůbec netuším, jak jsou naše běžecká odpoledne náročná pro jeho dětský organismus. Syn má normální štíhlou postavu, která odpovídá dítěti v pohybu. Co se stane, až doroste do puberty? Abych se před ním začala schovávat, ať si mě nesplete se svačinou… Budu vděčná za jakékoliv zkušenosti, tipy a rady, díky.

Motto: Já to nevzdám!

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 08.09.2009 21:10:01

Doplňkovou stravu bych neřešil. A běžecká odpoledne jsou pro něj možná i jednodušší než pro dospělého. Někde jsem četl, že malé děti (okolo 5 let) naběhají denně okolo 10 km. A ono to asi bude odpovídat – pořád někde pobíhají… Ale při slovech „svačina půlkilový kbelík jogurtu“ jsem docela koukal, to bych možná nesnědl ani já. :) Ale podrobněji určitě odpoví jiní, mající zkušenosti se stravou vlastních dětí. :)

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:21 (2010)
půlmaraton: 2:07:00

Majka1 žena 09.09.2009 20:53:37

Až mu bude 17, bude hůř. Zrovna dneska jsem řešila, kdo v průběhu mého odpoledního hodinového běhu stlačil půlkilový smetanový kbelík, dojedl v pondělí otevřený lupínky, vypil litr mlíka a zdlábil maminčinu čokoládu za odměnu po běhu. Dostalo se mi vysvětlení: prý byl odpo v posilce a k obědu ve škole dávali jen 6 knedlí. Apropó k večeři filé s bramborama a rajčaty. To zvládl levou zadní. Kdyby to na ně bylo aspoň vidět, ale ono to z něj prostě za pár hodin spodem vypadne. Jo a ten hypotoňák pro maminku po běhu zmizel taky a prý byl hnusně řídkej.

Motto: Bože, dej mi víc trpělivosti, ale prosím tě hned!

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 11.09.2009 09:13:17

no ja mám 10 ročnú dcéru,tiež stále poskakuje a hýbe sa,ale aj keď nie,čudujem sa,ako jej môže spáliť to,čo poje.je štíhlučká.o synovi mi hovoria,že je chudý ako drak má 7 rokov,nijako ho neobmedzujem,papá veľa ovocia a zeleniny,kd jogurty,tak niekoľko.chleba aj večer.čo ma trápi,že do neho nemôžem dostať mäso orem kuracieho,snažím sa to kompenzovaľ tvarohom a syrmi.miluje tofu.ešte šťastie.

Lichnov u NJ

Celkem 3101 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2011)
půlmaraton: 1:54:30 (2014)

Dejzinka žena 17.09.2009 21:21:14

Ach jo, syn opět povečeřel pulkilový jogurt, dvě misky kuliček s mlékem a talíř špaget. Beru zpět, co jsem napsala v prvním příspěvku – Syn má normální štíhlou postavu, která odpovídá dítěti v pohybu – v sobotu na závodech vedle něj stál stejně starý chlapeček a rozdíl mezi nimi byl patrný na první pohled, ten muj bude asi sprinter a ten malý kolega maratonec, protože stehýnka měl poloviční, lýtka jsem nenašla a vubec ten chlapeček vypadal, že by se mohl schovat za sloup od dopravní značky. A vyhrál, zatímco muj sprinter byl na dvoukilometrové tratí bezkonkurenčně poslední /a spokojený a nezadýchaný, proč by se unavoval…/ Asi trochu utáhnu kohoutky a dobrovolně bude donucen přejít na zrní.. Eviku: odkud jste? napadlo mě, jestli bychom tvojí dceru a mého syna /popř. i tvého syna a moji dceru/ nemohli společně vyvenčit? My jsme v Topolčanech a jsme pro každou špatnost.

Motto: Já to nevzdám!
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.