Bolest kotníku
keane1980 28.02.2010 10:35:42
Nemáte někdo zkušenost s bolestí kotníku na vnitřní straně nohy? Chvíli to bolelo, tak jsem dal pauzu a vše ok. Po několika bězích se to ale znovu ozvalo. Kotník bolí na omak a při zatížení. Bolest je intenzivnější pokud přitahuji špičku nohy směrem k tělu. Naopak, pokud nohu napínám na druhou stranu, je vše ok. Díky za rady:-)
Nina H. 25.06.2010 01:17:20
Mne sa stalo presne toto isté, včera som bežala (pre mňa) dlhší beh: 14km, z toho 8km pomalším tempom, 5km rýchlejším a 1km výklus…zaujímavé ale je, že včera ma tá noha vôbec nebolela, normálne som si po dobehnutí dala strečing, dokonca som ten členok v pohode ohýbala smerom k telu a ráno po zobudení som zistila, že krívam…neviete niekto, čo to môže byť? natrela som si to masťou a nasadila si ortézu, čo mi ostala po vyvrtnutí členka, zdá sa, že to poľavuje…ale v sobotu je Tesco beh pre život a ja som sa naozaj tešila, že sa zúčastním :( a okrem toho…3 dni bez akéhokoľvek pohybu by ma asi zabili…neviete mi niekto poradiť?
Liberec
Advid 03.07.2010 20:23:47
Taky mám problém s kotníkem. Respektive s tím místem vepředu na noze ve výšce kotníku. Asi před měsícem jsem špatně dopadl z výšky a od té doby to bolí. Ale jen když na to nemyslím a skočím třeba na schod na špičku nohy a ta se tak „prolomí“ tak, že směřuje špička nohy nahoru. Pak to bolí tak půl minuty jako čert a postupně ustává až o tom po pár minách ani nevím. Při běhu ani na kole o tom nevím, ale jak blbě došlápnu nebo dopadnu, tak to bolí. Nevíte co to je a jestli to samo přejde? Zatím to tak nevypadá.
Nina H. 04.07.2010 09:18:58
Mne to prešlo po dvoch dňoch, vynechala som jeden tréning a našťastie sa to nevrátilo, zrejme som to mala len preislené…Možno by nebolo odveci zájsť za ortopédom, môže tam byť niečo natiahnuté, možno aj natrhnuté…
Liberec
Advid 04.07.2010 09:24:39
To si myslím, že by bolelo stále, ale bolí to jen po tom špatném došlapu na špičku. Jestli to do podzimu nepřestane, zajdu s tím k doktorce.
Kateřina G. 04.07.2010 09:33:33
>> Advid, 03. 07. 2010 20:23:47
Stejným způsobem a na stejném místě mě to bolelo, když jsem si podvrtla kotník. Bolest neustoupila ani po sádře, předtím jsem se snažila s tím chodit asi dva měsíce, ale noha byla stále oteklá a bolestivá nejen na dotek a došlap. Po sádře mě nejvíc bolelo právě to místo v přední části nohy ve výšce kotníku, a proto jsem absolvovala dvě série rehabilitací po šesti kusech. Výrazně to pomohlo. Dokonalé to ale nebylo už nikdy, a teprve, když jsem nohu začala cíleně protahovat všemi směry (a nejvíc achilovky, tenhle pohyb byl pro to místo děsný), tak se mi ulevilo a vlastně konečně to bolavé místo necítím. Tolik moje zkušenost.
r4d3k 14.08.2012 08:43:02
Takmám asi stejný nebo podobný problém. Jedná se bolest kotníku na vnitřní straně. Bolí kost nebo šlacha (nevím) , která vede od spodní části kotníku dopředu. Bolí i při tlaku na ní. Dále je bolest cítit i při došlapu a to v době, kdy je noha v největší pronaci. Otok je hodně malý, spíše jen zarudlé místo. Při chůzi bolí jen málo a pouze den po běhu. V klidu nebolí. začalo tobolet při 30 km běhu, kdy už jsem dobíhal přes bolest. Musel jsem dát tři dny volna a pak ¨běhat šlo, ale občas se ozve. Minulý týden při 15km bolel dost, tak jsem dal 6 dnů pauzu, kdy při chůzi už to bylo úplně bez problémů, tak jsem včera vyběhl a bolest se ozvala opět. Doběhnout se s tím dá, ale čím víc km tím se zvětšuje i bolest. Už nevím co s kotníkem dělat.
Praha, Ďábličák
dvorka 14.08.2012 14:48:30
>> r4d3k, 14. 08. 2012 08:43:02
Pokud to bolí také ráno, když vstaneš, a pak se to v průběhu dne zlepší, mohla by to být plantar fasciitis
r4d3k 14.08.2012 20:04:20
Dík za reakci, ale myslím, že tohle to nebude. Je to hned pod kloubem.
Isipho 30.01.2013 08:16:46
>> keane1980, 28. 02. 2010 10:35:42
Ahoj, mně se stalo asi přesně to samé – kotník bolí na dotek (jen z vnitřní strany) a při přitažení špičky. Na druhou stranu ne. Podařilo se vám to nějak vyřešit, nebo to chce k doktorovi? Taky jsem si dala pár dní pauzu, zlepšilo se to, ale včera po běhu se to znovu zhoršilo… Díky
janov 10.02.2013 15:40:09
Zajít k doktorovi nemůže být na škodu, ale doporučuju vybírat dobrého a schopného doktora. Na to h*vado, co mi spravovalo rozšmelcovaný kotník mám milé vzpomínky i po deseti letech a s láskou na něj vzpomínám hlavně při změně tlaku nebo po delších výšlapech. Ještě že máme ten Wobenzym, že…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.