Poradite vhodny sportester pro vice sportu najednou ?
lenkmack 19.03.2010 13:18:36
Ahoj, od rijna beham pravidelne ob den, ci kazdy den tak kolem hodiny, za tyden me ceka premierove harvis pul maraton a zacinam se tesit i bat :). Ale pisu proto, abych se Vas zeptala na tip pro vhodny sporttester. Jde mi o tepovku, cas, mozna spalene kalorie ? Samozrejme jsem sama hledala, ale tech produktu je tolik, ze nevim co vybrat. Jezdim i hodne na kole, plavu.. rada bych v lete zkusila triatlon a proto bych uvitala sportester pouzitelny i pro vodni sporty.. bezky, skialpy v zime.. tedy mozna je i sportester, ktery pocita prevyseni ? Nepotrebuji moc specialnich funkci, ale kdyz uz to jednou chci zainvestovat, tak at to ma neco do sebe :) Dekuji Vam predem za radu…
Český Brod
mirek33 19.03.2010 13:58:53
Dvě nejkvalitnější značky na světovém trhu jsou Polar a Suunto ( je to v abecedním pořadí). U Polaru kategorie Multisport, nejlepší ( a, jak se dalo očekávat, bohužel i nejdražší) je RS800CX, ve stejné kategorii u Suunta je to T6c. Když porovnáš ceny v kombinaci s různými senzory, liší se minimálně. U těchto dvou je můžeš pořídit v holém základu pouze s pulsmetrem, pak dokoupit běžecký senzor, GPS senzor, senzory na kolo (rychlost a kadence). Oba typy pracují s kódovanými frekvencemi v pásmu 2,4GHz, které je bohužel silně tlumené vodou, takže vysloveně pro plavání jsou vhodné jiné typy ( obvykle pracují na frekvenci v kilohercích, tj. dobře se šíří i ve vodě). Oba typy umí vyhodnocovat získané výsledky v softwaru instalovaném na počítači, levnější typy pouze v aplikaci na webových stránkach výrobce, ještě levnější poskytují nějaké vyhodnocení pouze na displeji hodinek. Oba typy mají velmi kvalitní sofistikovaný software pro vyhodnocení fyziologických parametrů, umí vést optimálně tréninkem k požadovaným výkonostným cílům. Obě značky mají perfektní řemeslné zpracování, vodotěsnost, ergonomii a jsou i krásné ( (:-)).
Jsou samozřejmě i jiné, jinak zaměřené, takové kde sportovní funkce byly přidány k nějaké jiné dominující – k GPS navigaci, k mobilnímu telefonu, k mp3 přehrávači, k pda. Ale ke sledování parametrů během výkonu (když běžíš nebo jedeš na kole) se dlouhodobě ukazuje jako nejvhodnější tvar hodinek. Dívat se v běhu na displej mobilu, pédéáčka, na displej mp3 přehrávače a držet ho přitom v dlani, je dost nepohodlné. Také odolnost vůči potu (a že to je pěkně agresivní roztok pro každou elektroniku), výdrž baterií, mechanická odolnost, dostupnost všech náhradních dílů a velké „fórum“ uživatel, mluví spíš pro Polar a Suunto.
www.polar.fi http://www.polarshop.cz www.suunto.com www.suunto.cz
citát: Nejdražší cesta jak pořídit sporttester Polar je pořídit si nejdřív nějaký jiný.
Praha 4
Dav 19.03.2010 18:59:28
..no, mě se zdá, že u Garmina je to za méně peněz více muziky, než třeba u Suunta..a to jsem docela spokojeným majitelem t3
Praha 4
lenkmack 19.03.2010 20:00:06
Dekuji Vam obema za nazor a odpoved … Suunta ma manzel, samozrejme jsem po nich taky posilhavala, ale zdaji se mi docela drahe… na Polary jsem koukala a tam jsem si i dokazala vybrat, ackoliv cena samozrejme taky nic moc… Garmin jsem zvazovala takovej ten s gps, ale je to obrovsky, tak se podivam asi po polaru, at mame doma zastoupeni obou znacek :)
Dekuji
okram17 20.03.2010 19:08:14
Jednoznacne Garmin Forerunner 405 HR. Som s nim velmi spokojny.
Praha 4
Volovec 22.03.2010 07:47:05
Polar RS800cx a koupit na e-bay. Ja tak koupil s bezeckym senzorem a ted jeste dokoupim senzory na kolo. Ale na plavani to neni.
lenkmack 22.03.2010 08:34:20
no tak jsem na to pres vikend poradne koukala a asi nejvic se mi bohuzel libi suunto T6c, limited edition :) ty jsou proste bozi.. no jenze taky pekne drahy.. ale hodne podobne jako Polar.. no nic, kazdopadne dekuji moc za vase nazory…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.