Memoriál Karla Raise: Česko versus zbytek Evropy 1:1 [článek]
Ivo Domanský 03.05.2009 14:46:12
Petře, Tvoji reportáž si dovolím doplnit jen dvěma faktickými
poznámkami.
1/ „Vladimir Timashov“ je ve výsledcích nesprávně uváděn jako běžec
polské národnosti.
Ve skutečnosti je to Ukrajinec a správný český přepis z ukrajinštiny by
měl znít „Volodymyr Tymašov“. Ty jej transkribuješ vcelku správně, ale
bez národnosti. Jako klub nebo domovskou obec uvádí Zarevo, což je město
nad žekou Pripjatem na střední Ukrajině.
2/ Petra byla v Lounech favoritkou od počátku. Dorotu Ustyanowskou totiž
porazila před měsícem v Nasavrkách také o plné 2 minuty.
Záviděl jsem Ti ty Louny, ale Plzeň stála taky za to.
Ústí nad Labem
PetrK 03.05.2009 21:21:51
>> Ivo Domanský, 3. 5. 2009 14:46:12
Národnost jsem u Tymašova neuváděl záměrně, o polské národnosti jsme měli totiž pochybnosti. Problém s transkripcí je u zahraničních běžců všeobecný, mají to tak uvedeno v pase. Ve výsledcích bývá pak jméno často uváděno různě, chudáci tabulkáři. V Krakově běžel maraton Petr Vabroušek, ve výsledcích uveden jako Verboušek
Ústí nad Labem
PetrK 05.05.2009 00:56:33
>> trtek, 5. 5. 2009 00:11:52
Ahoj, byl jsem za redakci na místě, ale fotky mám jen od oficiálního fotografa závodu. Jedna fotogalerie je tady:http://www.mizuno-running-cup.cz/…-louny-2009/, je tam ale jen pár fotek, jinak o ničem nevím, časem by se mohla objevit další fotogalerie na webu závodu. Petr Kostovič
administrator 03.04.2010 13:32:53
Řečeno hokejovou terminologií, Česko hrálo při dnešním Memoriálu Karla Raise v Lounech, závodě na 15 kilometrů, výraznou přesilovku. Přesto skončilo jeho soupeření se zahraničními účastníky závodu remízou. Účast výborných zahraničních běžců Volodymyra Timashova a Polky Doroty Ustianowské hrozila tím, že prvenství v obou hlavních kategoriích poputuje do zahraničí. „Rabování cizinců“ však odmítla Petra Kamínková.
Odkaz na článek
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.