Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
České Budějovice
PaKo 17.12.2014 10:13:04
>> Brutto, 17. 12. 2014 09:59:30
S 90% problém nemám, ale rudův příspěvek je ve smyslu 100% a to je chuťově rozdíl podstatný.
>> vincent_vega, 17. 12. 2014 08:25:35 99% jsem měl jednou, první dílek hroznej, pak jsem si zvykl; a nedá se to jíst ve velkým
rudo 17.12.2014 10:41:20
>> Brutto, 17. 12. 2014 09:59:30
hm
tu je kakavko velmi lacne, ovsem zalazi na znacke ale na experimenty je dobre hocico
da sa tiez sklusit vyrabat
so skoricou, castocne alebo mozno aj uplne nahradit kakavko
skorica navyse ma specialnu vlastnost – velmi pekne reguluje cukor a inzulin a aj sa uvadza ako mozny pomocny liek pri cukrovke…
skorica ivsem tiez moze byt prava
ale len piliny z kory stromov ktore su namacane v skoricovom naleve aby nabrali vonu a chut
uz som sa sretol aj so systemom ze kupovat len parvu skoricovu koru v kusoch
to co sa hadze ked sa vari vino v zime
a sam si to doma pomlet na prasok
neskusal som
Radoslav G. alias
Vincent
17.12.2014 16:58:23
>> PaKo, 17. 12. 2014 10:13:04
tú 99% som zjedol n tri krát po 1 dieliku a už mesiac trčí chúďa vzadu v skrinke. Medzitým som „otočil“ 3 ks 90% tnej
Brutto 18.12.2014 08:12:54
99 % mi chuti rovnako ako 90 % :) akurat ze je o dost drahsia, co sa mi nezda, ze by za tych 9 % navyse stalo. Ale nemam problem sezrat celu tablicku na jeden sup :) Co sa tyka toho kakavka, ja som pisal o takom tom 100 % z kakaovych bobov (tusim za Madagaskaru) co predavaju iba v specializovanych obchodoch. Obycajne kakao (holandske a podobne) co sa predava v hypermarketoch je aj tu lacne, ale to podla mna nie je kakao, myslim, ze to ma dost cukru (a je odtucnene, co je riadny podraz :) Nuz, ale z ekonomickeho hladiska tieto dva druhy kakaa vacsinou kombinujem, kedze ho jem kazdy den. Skoda ze skoricu nelubim…
České Budějovice
PaKo 18.12.2014 09:01:46
>> Brutto, 18. 12. 2014 08:12:54
Brutto, prosím tě, můžeš sem hodit hodnoty BTS toho tvého fajnového kakaa, popřípadě nějaký link? Já kupuju standardní holandské (ne na vaření, ne se sníženým tukem), pro srovnání. Díky.
Člověk se pořád učí. To říkal už Vladimír Iljič.
Bratislava
ivan99 18.12.2014 09:24:08
>> Brutto, 18. 12. 2014 08:12:54
Ja kupujem lacne kakao odtucnené tuk 10,20%. Sacharidy do 10% na jednom je napisane cukor tusim 0,6 % . Kokosova stružka co si davam s tým ma toho omnoho viac.
Brutto 18.12.2014 14:56:12
http://www.bioprevas.sk/…ru-250g.html
K hodnotam sa neviem dostat, ale ked oskusate toto pochopite, ze to kakao (holandske v hnedych krabiciach a podobne) co sa da kupit bezne v hypermarketoch nie je kakao, ale len take odcukrene granko :)
Pally 18.12.2014 16:25:31
>> Brutto, 18. 12. 2014 14:56:12
suhlasim, ja si tiez kupujem, dnes mi akurat doslo z Peru – prasok aj maslo.. Clovek po konzumacii citi aj „stavy“
Radoslav G. alias
Vincent
18.12.2014 16:32:44
>> Brutto, 18. 12. 2014 14:56:12
tiež myslím že to v hypermarkete má hodne ďaleko od 100% kakaa. Ja mám toto http://www.vitalvibe.eu/…o-250-g.html a vydrží mi to dosť dlho tak moc neriešim cenu …
zomoso 18.12.2014 16:40:17
>> vincent_vega, 18. 12. 2014 16:32:44
ja používám celé boby ,alespon vim že tam není nic přimýcháno . Pak si je drtím dle potřeby . Můj typ na supr cenu je následný :
Bratislava
ivan99 18.12.2014 19:55:50
>> vincent_vega, 18. 12. 2014 16:32:44
vsak to ma cez 40g S a len 12g tuku. To casto nevidis ani v SM.
Brutto 18.12.2014 20:01:46
>> Pally, 18. 12. 2014 16:25:31
Super, tak to maslo som este neskusal, mozno vyskusam, na kakaovych boboch som zavisly :)
>> vincent_vega, 18. 12. 2014 16:32:44
hmmm zaujimave mozno vyskasam, dik za tip :)
Brutto 18.12.2014 20:03:16
>> zomoso, 18. 12. 2014 16:40:17
Tak to je super cena. U nas stoji 4 € iba 100 g bobov…
Pally 19.12.2014 00:02:02
>> Brutto, 18. 12. 2014 20:01:46
ale samotne nechuti nijak extra.. ja napr. velmi opatrne rozpustim a pridam ten prasok.. takto to ma uplne pravu cokoladovu chut.. popripade obcas pridam aj par zrniek cukru alebo 33% smotanu (experimenty)
rudo 21.12.2014 04:09:32
zakaz debaty o GMO a debat: strava je liekom atd
Radoslav G. alias
Vincent
21.12.2014 17:55:53
Prvý x som sa stretol s formou varenia sous vide. A niečo o tom čítam. Máte s tým skúsenosti? Ako prvé ma zaujalo varenie pri nízked teplote = zachovávanie živín, a v reakciách aj šťavnatosť mäsa a pod.
dole vo fóre kuknite toto, a poprosím našich chcemikov nech sa k tomu vyjadria : Sous vide dietne potreby splńa hlavne preto že pri príprave nekaramelizujú sacharidy a nespájajú sa s bielkovinami výsledkom ktorých je aj škodlivý akrylamid / nad 120 stC Majllardova reakcia/
Osobne robím všetko čo môžem v tlakovom hrnci s tým naparovacím sitkom vo vnútri – nahádžem brokolicu,struky,cukety, nastavím 3min a za chvíľu je zeleninka fajnová. Ale mäsko pečiem nromálne … tak ma toto zaujalo.
jm1 21.12.2014 18:09:59
>> vincent_vega, 21. 12. 2014 17:55:53
Pouzivame jiz nekolik let (duvod – vareni rekneme „gurmanske“).
Co Te zajima KONKRETNE?
rudo 21.12.2014 22:32:53
>> vincent_vega, 21. 12. 2014 17:55:53
ano je to dolezite
ja uz davno vsade vravim ze ak sa vari, tak by tam mala byt voda aby sa zabezpecilo ze sa nejde cez 100 C vsetky ine sposoby ako pecenie smazenie vysmazanie upalovanie a je jedno ci na plyne ci v trube alebo na ohnisku a na pahrebe je skodlive
klasika su zemiaky pecene a smazene nad tym si rakovinovy priemysle sucha ruky a uz dopredu pocita zisky paleny zemiak je total karcinogen a ani nase stare pecenie zemiakov v pahrebe na tom nie je o nic lepsie rvanako palena kurica ci uz na ohni cela alebo tie kukuricne pukance
a dalej akykolvek tuk sa znehodnucuje a meni
toto suoer nizkoteplotne varenie je len dalsi krok na cesto znizenia teploty ale ako vravim, ak niekto nie je nauziceny ze sa nerobi zoiadna upalovacia priprvaa jedla tak aj tak z toho nic nevytazi lebo to bude pouzivat len ako obcasny doplnok alebo zmenu
ak niekto naozaj chce jest maso, tak len uvarene vo vode az potom budem riesit ci ta voda bude 100 C vriet lebo bude 40–60 C a varit sa to bude dlhe hodiny
Radoslav G. alias
Vincent
22.12.2014 11:12:17
>> jm1, 21. 12. 2014 18:09:59
fuu no zaujíma ma všetko :D z praktického pohľadu užívateľa (nie zo stránky kde produkty predávajú)
Čo všetko na tom robíte ? Mäso predpokladám že hlavne, daj pls orientačne časy a teploty konkrétnych typov mäsa. A aj zeleninu ? Lebo ak to chceš pripraviť súbežne tak to asi moc nejde že .....
A pls vieš poradiť čo sa HW týka ? Našiel som na amazone v normálnej cene tento zránik :
A ešte k tomu treba na to vákuové balenie sáčky a vákuovač že, čo ty používaš ?
A ten „gurmánsky“ dôvod si mal na myli že ono je to ešte aj chutnejšie ako opečené na panvici/rúre ? Na tých obrázkoch vyzerajú tie steaky brutálne, ale bral som to s rezervou…
>> rudo, 21. 12. 2014 22:32:53 A sazmorejme že ma to zaujalo hlavne kvôli tomu opekaniu, a úprave pri nižšej teplote. Mäso priznám sa nevarím, naparujem len zeleninu, a mäso komplet panvica/rúra pečiem…
rudo 22.12.2014 11:30:02
>> vincent_vega, 22. 12. 2014 11:12:17
malo by to chutit uplne inak zrejme aj nenastane nejak drastocka premena bielkovin na nieco ine a amli by zostat povodne aminokyseliny
my mame dome len tzv slow cooker
kam sa hodi aj maso aj zelenina trosku vody a zapne sa to na pomaly a nechas to tam kludne aj 8 hodin v podstate by si mohol to rano zapnut a ist do roboty, lenze…
trsoku mi to pripomina varenie v perinach :
naprikald ryzu, ale aj strukoviny das zovret a vrele zabalis hrnec do uteraku hodis do postele pozakrycas perinami a za niekolko hodin je ot uvarene a este aj horuce
to je bezpecne aj na odidenie z domu rano hodis ryzu do postele, priparva trva 10 minut a vecr mas ryzu uvarenu a este horucu (a postel vyhriatu)
maso som takto nikdy neskusal ale teraz mam chrobaka v hlave mpzno ze nejaky gulash alebo pekelt by v podstate malo ist tak isto snad vyskusam
jm1 22.12.2014 11:37:17
>> vincent_vega, 22. 12. 2014 11:12:17
Nechces zalozit specialni vlakno? Tady to IMHO zapadne (a vim, o cem mluvim: par pozn. o sous-vide jsem uz i tady mel ).
Radoslav G. alias
Vincent
22.12.2014 12:24:46
>> jm1, 22. 12. 2014 11:37:17
máš pravdu, súhlas, založené vlákno…
Bratislava
ivan99 24.12.2014 15:46:07
Prave som skoncil hladovku 48H – od pondelka vecera.
Boli behy malej intenzity podla PM ( AHR) :
- utorok 1H+ (137)
- utorok 1H+ (136)
- streda 2H (143)
Behy celkom OK az nato ze stale fukal vietor. Posledny prilis rychlo, uz to nebolo podla PM az vyklus co mal byt na 120 bol podla neho. Ten vietor bol fakt sila. Sestru sfukol z bicykla.
Zacal som o trochu skor jest ako bude vecera, nakolko nechcem zjest 2 omrvinky a skoncit. Dal som si 50g surovej kvasenej kapusty aj to trochu nasilu a neskor len trochu niecoho.
Bolo to 1. krat take dhlé, zmiesane pocity. Ake mate nazorory co sa tyka zdravia resp. takto trenovania na OV .
Po dlhej dobe som vyskusal papierik, bol malicko pozitívny. ked som to naposledy pred par mesiacmi skusal tak nic.
Vesele vianoce všetkým.
rudo 24.12.2014 19:54:21
>> ivan99, 24. 12. 2014 15:46:07
moj nazor ze super, drzim palce
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 24.12.2014 22:26:15
>> ivan99, 24. 12. 2014 15:46:07 Super…ja som 2 razy po 36h …ale len s 1 behom a ty hned 48h+ 4h behu …to dobre davas !
ja sa snazim teraz davat ze rano beh a ranajky az na obed ale to len ked chodim do prace…inak doma rano vzdy nieco zobnem
Inac to nss dava nadhernu slobodu v jedeni…to ze kludne mozes vynehat jedlo al nejest den a vobec to cloveka nerozhadze je super
Brutto 25.12.2014 13:57:23
Musim sa podelit o najnovsiu skusenost. Kedze som dlhsi cas doma, tak sa mi dari jest fak ako si predstavujem a navyse sa mi dari objemovy trening naplnat ako som si predsvazal. Takze kazdy den nalacno rychlejsi trening od hodiny po hodinu a pol a po navrate zeleny caj s cajovou lyzickou kokosaku a po troch hodinach druha pomala faza s kocikom, 2 hodiny. Prve jedlo az na obed alebo okolo jednej, druhej aj to len nieco male a nasledne pojedanie nejakeho cerstveho kokosu a az navecer poriadne jedlo (ale NSS). Na stedry den sa crtala celkom dobra prilezitost potiahnut nejedenie az do vecere, co sa mi podarilo (s jednym cajom s malou lyzickou kokosaku). Trening bezozmien. Vecera o siestej a zrazu natlacenie sa zemiakovym salatom, obalovanym kaprom a oblatkami so spustou medu, rozne linecke a aj ine kolace, ribezlove vino,azmi okolopolnoci bolo celkon zle (nie z vina, ale z cukru). Den po som vstal vcelku sviezo napodiv, tak som si isiel s malou dusickou znovu nalacno zabehat. Nebyt toho vetra, bol by to nakoniec osobak na 10 km, nemohol som sa zastavit. Telo ako nasponovane, plne energie, nedokazal som spomalit, tak som si spravil neplanovny tempovy trening. Mam dojem, ze som si nechcene naordinoval superkompenzaciu a bola to teda pecka.
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 25.12.2014 18:33:54
>> Brutto, 25. 12. 2014 13:57:23 Vzdy ked sa moj bezecky trening posunie na lepsiu uroven a ego mi rastie …potom si precitam ako trenuju iny a zrazu mam pocit akoby som ani nebehal:)
Dnesbsom na mtb strankach narazil narazil na tento clanok
Som teoreticky aj skusenostami slaby…tak sa k tomu neviem moc vyjadrit
Praha-Dalejské údolí
oblivion 25.12.2014 19:08:13
>> ttomino1980, 25. 12. 2014 18:33:54
Igora jsme tu už několikrát řešili, nemá moc smysl se trápit názory člověka, co považuje trans mastné kyseliny za nasycené… Mluvil jsem s ním osobně (tehdy ještě s respektem) a vyměnil si s ním pár mailů, a můj dojem je, že s ním nelze konstruktivně diskutovat (nemluvím o přesvědčování). Stojí si na svém s tím, že je přesvědčen, že tak může „pomoct největšímu počtu lidí“. Což je do určité míry pravda, část (jen část) toho, co říká, nejsou nesmysly, a pro lidi neschopné radikálních změn to může být přijatelná cesta. Další část toho, co říká, nesmysly jsou, a zbytek je vyžívání se v zjednodušeném (a někdy fakticky chybném) zesměšňování protinázorů. Nemám problém s tím, že má jiný názor, ale že dělá hrubé chyby a že „vede válku“ dost ubohými a nedůstojnými prostředky. Není těžké uhodnout, proč to dělá: vydává stějně ostře laděné knihy a objíždí s nimi přednášková turné. Zkrátka se snaží zaujmout za každou cenu.
Brutto 25.12.2014 19:55:33
>> ttomino1980, 25. 12. 2014 18:33:54
Ten clanok poznam uz dlhsie. Je pravda, ze to trochu prehana s tou utocnostou, no je aj pravda co hovori oblivion, ze IB radi hlavne mase lhdi, ktora nesportuje, nestara sa hlbsie do problematiky vyzivy a taki ludia tazki budu chapat principy paleo alebo NSS. Takze ho beriem sice ako s trochu obmedzenym pohladom na svet, ale mam k nemu neutralny postoj.
jm1 25.12.2014 20:10:49
>> oblivion, 25. 12. 2014 19:08:13
Do ad hominem argumentace bych radeji nezachazel.
Osobne mi vic vadi, ze tu nekdo nadhodi odkaz na WWW stranku s nekolika desitkami odstavcu a nespecifikuje, se kterymi z nich konkretne bychom meli polemizovat
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.