Neopren
Liberec
Advid 11.01.2009 11:58:22
Krátké rukávy a nohavice do půlky stehen.
Liberec
Advid 11.01.2009 20:06:13
Jasně: http://img510.imageshack.us/my.php?…
:D
ironman 11.01.2009 20:23:08
Ty jo, tak to je vesela zalezitost :D Jak se v „tom“ plave a k cemu je to puvodne urceno?
Brno, (Kroměříž)
Elvard 11.01.2009 20:40:04
To vypada jako lidlpren :) Aspon to tam teda meli, kdyz jsem si kupoval ten svuj s dlouhymi rukavy a nohavicemi…
Liberec
Advid 11.01.2009 21:36:22
Elvard: Bingo!
ironman: Psali, že to je pro potápění a vodní sporty obecně. Proto jsem nešel do dlouhého. Bál jsem se, že by to mělo moc tuhá ramena a slabou gumu na nohou. V tom z fotky jsem na podzim plaval a v pohodě. :)
ironman 11.01.2009 21:59:00
Tak pokud to splnuje zakladni podminku – primerenou pohodlnost, tak je to ok. Jinak je ale skoda, ze se okradas o hlavni vyhodu gumy a sice posetrit nohy pri plavani.
Brno
Mond 10.03.2009 19:59:12
Chci si koupit neopren a uvažuju buď o 2XU T:0 Team http://www.sport3.cz/…robnosti.php?… nebo o Reaction od BlueSeventy http://www.blueseventy.cz/…on-2008.html
Co byste koupili vy?
Valašské Meziříčí
Tečko 10.03.2009 20:08:23
[quote=Mond]Chci si koupit neopren a uvažuju buď o 2XU T:0 Team http://www.sport3.cz/…robnosti.php?… nebo o Reaction od BlueSeventy http://www.blueseventy.cz/…on-2008.html
Co byste koupili vy?[/quote] Co treba tohle ? http://www.thetristore.com/…_product.asp?… K těm 99 si pripocti 18 liber na postovne. ;)
Brno
Mond 10.03.2009 20:21:17
To je skvělá cena! Za cenu jednoho českého dva anglické! :) Vabroušek sice nabízí možnost vyzkoušení před zaplacením, ale ten rozdíl v penězích už je moc lákavý.
A co užitné vlastnosti těchle neoprenů? Liší se nějak podstatně?
Brno
vl001 10.03.2009 20:50:46
Z vlastní zkušenosti musím říci, že vyzkoušení je nutné, sám nemám úplně tabulkovou velikost. Vyzkoušel jsem několik neoprenu, vnímal jsem u nich řadu rozdílů, v některých mi třeba přišly méně pohyblivá ramena, u některých mi vůbec neseděla žádná jejich velikost. Doporučuji koupit přes internet jen v případě, že si budeš jist velikostí i výběrem typu.
Brno
rk 11.03.2009 08:33:30
[quote=Mond]Chci si koupit neopren a uvažuju buď o 2XU T:0 Team http://www.sport3.cz/…robnosti.php?… nebo o Reaction od BlueSeventy http://www.blueseventy.cz/…on-2008.html
Co byste koupili vy?[/quote] U toho druhého se mi líbí poznámka o zvětšených nadnášivých panelech. To už opravdu nebudou potřeba nohy :)
Sám mám jen výprodejový model za 5000, ale také jsem napoprvé netrefil velikost podle tabulky, ani typ. Vyzkoušení je nutné, i když máš správné atletické proporce. Neopren se musí nasadit hodně rychle, jinak se začneš potit a oblékání jde stále obtížněji, budeš mít snahu vybrat větší, který jde snadno nasadit, ale ve vodě bude dělat kapsy plné zbytečné zátěže. Není na škodu nechat u oblékání asistovat prodávajícího.
pug 11.03.2009 11:31:50
[quote=vl001]Z vlastní zkušenosti musím říci, že vyzkoušení je nutné, sám nemám úplně tabulkovou velikost. Vyzkoušel jsem několik neoprenu, vnímal jsem u nich řadu rozdílů, v některých mi třeba přišly méně pohyblivá ramena, u některých mi vůbec neseděla žádná jejich velikost. Doporučuji koupit přes internet jen v případě, že si budeš jist velikostí i výběrem typu.[/quote] No tak tenhle názor bych bezvýhradně podpořil. Hlavně si myslím, že dost pomůže si vzít s sebou nějakého kámoše, který už má něco naneoprenováno. Při zkoušení v obchodě může snadno vzniknout dojem ještě před zapnutím, že neopren je malý, protože jednotlivé díly zipu máš někde v podpaží. Nenechat se zmást! Mně prodavač ve specializovaném tri obchodě tvrdil, že potřebuju větší. Měl jsem pak místo na břiše, ale hlavně přebýval matroš v podpaží a to je teda megazlo. Po jednom otočení rukou jsem byl oholený a po druhém pěkně podřený. A prodavač jásal, jak mi bezvadně padne. Další sranda je, když máš trochu vyklenutější hrudník. To ti nebude asi těsnit žádný model u krku, leda že by měl rolák. Jak se v tom trochu ve vodě pohneš, tak se mezi prsními svaly udělá járek a šup, už je voda tam. Hlavně, aby to nedřelo. Aquasphere má teď docela hodně zajímavý ceny loňských modelů, tak se na ně taky mrkni.
jazzmaker 11.03.2009 13:40:45
kupoval jsem na podzim neopren, chtěl jsem blueseventy rection a objednal jsem ho v anglii a sestra mi ho dovezla na vánoce. obchodník se ani neobtěžoval dát mi vědět, že reaction už nemá a rovnou mi poslal model synergie (což je model vyšší)…trošku jsem se divil, ale bránit se už nešlo neopren jsem nikdy neměl, nikdy žádnej nezkoušel a vzal jsem ho podle tabulkových velikostí a doufal…a myslím si, že to vyšlo! ale co je nejdůležitější: za ty prachy…jsem si tady mohl koupit tak akorát rukáv
Valašské Meziříčí
Tečko 11.03.2009 15:17:50
Neopren jsem kupoval nedávno na mnou vyše zmiňovaném odkazu. Zkušenosti s neoprenem jsem neměl a nemám žádné, jediné co jsem měl byla doporučena velikost podle váhy a výšky od Vabrouška a musim říct, že sedl perfektně. Jediné s čím mám problém je zneužití naší triatlonové jedničky, ale poloviční ceně se nedalo odolat :)
Brno
Mond 11.03.2009 22:04:30
Díky za názory a rady. Myslím, že risknu nákup po internetu. Na vyzkoušení bych dostal stejně jenom jednu velikost a bez srovnání s jinými nemám šanci zjistit, že to není ta správná. Snad jen, kdyby totálně neseděl. Ale podle tabulek bych se měl do medium/tall vejít přímo ideálně. A pokud ne … nekoupíte ode mě někdo neoprén Reaction od BlueSeventy. :)
Valašské Meziříčí
Tečko 12.03.2009 07:30:22
[quote=Mond]Díky za názory a rady. … Ale podle tabulek bych se měl do medium/tall vejít přímo ideálně…[/quote] Podle tabulek mam taky MT, ale sedí mi ML :)
Brno
Mond 12.03.2009 08:34:45
[quote=Tečko]Podle tabulek mam taky MT, ale sedí mi ML :)[/quote] No, podle fotky jsi jasný ML. :) Kolik měříš a vážíš ? Já mám 186 a váhu mezi 76 a 80 kily. Podle tabulek je to následovně: MT 180–188 76–86 ML 182–190 84–90
Brno
vl001 12.03.2009 08:48:47
Taky mi sedí ML. Podle tabulek jsem mimo jak s výškou 193 , tak s váhou 82 (v létě i o kilo míň ). Původně jsem si chtěl koupit Orcu, kde jsem správnou velikost prostě nenašel – a to jsem se dost snažil :). U Petra Vabrouška jsem pak zkoušel levnější model Blueseventy (tehdy Ironman), ale nějak mi „neseděl na kůži“. Stealth (tedy tehdy nejvyšší model) byl to pravé. Když přes internet, tak Helix :)
Mimochodem tuším, že Petr sám plave v ML, což je taky na něj tabulkově mimo. Mírný nesoulad velikostí možná způsobuje obvod hrudníku, který není vždy v relaci s hmotností.
Nicméně bys MT být třeba mohl :)
Brno
Mond 12.03.2009 09:48:50
Petr má na svých stránkách uvedenou výšku 184 a váhu 75–80. To znamená, skoro jako já. :) Jestli plave v ML, tak jsou tabulky úplně k ničemu. :(
Brno
vl001 12.03.2009 10:45:50
[quote=Mond]Petr má na svých stránkách uvedenou výšku 184 a váhu 75–80. To znamená, skoro jako já. :) Jestli plave v ML, tak jsou tabulky úplně k ničemu. :([/quote] Zřejmě je to tím, že má víc přes hrudník z veslování. Jo, kde jsou ty časy, kdy jsem při nádechu nestačil posouvat krejčovský metr :)
Brno
rk 12.03.2009 12:05:20
Jsou i tací, kteří nestačí posouvat krejčovský metr v pase. To my, triatleti, neznáme :)
Mond má dle mého oka postavu bez neobvyklých rozměrů. To zmenšuje riziko při výběru podle tabulek.
Brno
Mond 12.03.2009 12:44:11
[quote=rk]Mond má dle mého oka postavu bez neobvyklých rozměrů.[/quote] Tak nevím – je to lichotka nebo urážka? :)
Nikdy jsem nevesloval, takže velký hrudník u mě problém nebude. Krejčovský metr jsem nikdy moc posouvat nemusel. :) Zkusím MT. Ty tabulky přece musí být aspoň přibližně správně. U oblečení mám vždycky jen problémy s délkou rukávů a nohavic – prostě jasné (M)téčko. :)
Helix to nebude – i přes internet jsou ceny dost vysoko. Už tak jsem doma zaslechl něco o tom, že dokud jsem jen běhal, tak jsem tolik drahých krámů nepotřeboval. :)
Valašské Meziříčí
Tečko 12.03.2009 14:08:40
[quote=Mond][quote=Tečko]Podle tabulek mam taky MT, ale sedí mi ML :)[/quote] No, podle fotky jsi jasný ML. :) Kolik měříš a vážíš ? Já mám 186 a váhu mezi 76 a 80 kily. Podle tabulek je to následovně: MT 180–188 76–86 ML 182–190 84–90[/quote] Na fotku nedej, ta je z doby, kdy byly me miry trochu jinde ;) Ted mam 182cm a 84kg. Jestli chces muzu ti ML pujcit na vyzkouseni.
Brno
vl001 12.03.2009 14:20:21
No, ML můžu zapůjčit i v Brně (ač jiný model). Spíš by to chtělo MT :)
Valašské Meziříčí
Tečko 12.03.2009 15:24:46
[quote=vl001]No, ML můžu zapůjčit i v Brně (ač jiný model). Spíš by to chtělo MT :)[/quote] MT jsem na sobě měl a při mích parametrech mi byl dost těsný právě v oblasti ramen a hrudníku. Ale asi to necháme na Monda jak se rozhodne :) I kdyby ti to nesedelo a musel jsi ho vymenit, stale to vyjde o dost levneji :)
Praha, Klatovy
Šewy 12.03.2009 19:13:27
Mám MT (Energii), kdyby jsi chtěl ozkoušet a měl cestu do Prahy, možná nějaký víkend do konce března budu v Blansku, tak můžu vzít s sebou. Jinak sem to už někde psal, výška 193cm, váha 78kg. A pokud chceš míry pro srovnání, tak hrudník 100, pas 78, boky 100.
Brno
Mond 12.03.2009 22:32:23
Tak jsem se taky změřil – hrudník 97–102, pas 86, boky 95, ramena 113. To by mi MT mohlo sedět.
Díky za nabídky k vyzkoušení. Pokud budeš, Šewy, v Blansku příští víkend a mohl bys mi vzít neopren s sebou, tak bych Ti byl moc vděčný.
To vl001: Jestli by Ti to nevadilo, tak bych si někdy vyzkoušel i ten Tvůj neopren. Můžeme se domluvit na příští týden?
Brno
vl001 13.03.2009 09:05:17
Jasně, pošli mail :)
Brno
Mond 17.03.2009 16:06:59
Tak jsem si včera vyzkoušel velikost ML (díky Vl001) a mé pochybnosti o tom, že koupím MT jsou větší, než předtím. :) Přišlo mi totiž, že jsem se nemohl pořádně vejít ani do toho většího. Chtělo by to ještě srovnání s MT. Šewy, jestli budeš mít cestu do Blanska, tak pokud bude možnost, rád bych si zkusil i ten Tvůj neoprén.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.