Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » vyber bezecke boty na bezne chozeni

vyber bezecke boty na bezne chozeni

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední

pavouk28 muž 21.07.2011 07:05:07

dobry den, poradíte mi prosím s vyberem bot na bezne chození? rad si vybiram trosku extravagantni vyrobky.. doted pouzivam asics del noosa 25 http://panska-obuv.heureka.cz/…sa-tri-25th/ a salomon speed cross 2 http://www.salomon-run.cz/…oss-2-433319. U ortopeda mi lekar oznamil ze mam zborcenou klenbu podelne i pricne, proto bych rad nejake boty s ortopedickou vlozkou a ktere jsou „mekke jak papuce“. Cena neni podstatna, jde o pohodli a aby obuv vydrzela alespon rok intenzivniho pouzivani

Diky

České Budějovice

Celkem 2543 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:29:15 (2011)
maraton: 3:19:23 (2009)

Lubis muž 21.07.2011 10:02:42

>> pavouk28, 21. 07. 2011 07:05:07

Ahoj, v Tvém případě bych začal u lékaře, podiatra. Pro představu jeden odkaz: Podiatr medsport Ten Ti na základě vyšetření doporučí a zhotoví několikery vložky na míru, které si můžeš přendavat z bot do bot a jejich životnost bývá delší než samotných bot. Mezi nejlepší vložky patří tepelně tvarované Formthotics, které nabízí asi šest různých provedení. Pro delší chůzi budou nejvhodnější dvojvrstvé, červenomodré. Pokud máš Tebou zmiňované nedostaky na chodidlech, i takovou vložku Ti podiatr doplní o různé klínky, podložky a výplně.

K vložkám Ti nejspíš přidá i doporučení, jaké parametry sledovat při výběru pro Tebe vhodných bot a výběr správného modelu bude na prodavači. Prosím Tě, prodavači!!! ne podavači!!! Řetězce typu Hurvís, Gigapštros a Interšrot nechej bez povšivnutí a vydej se do nějaké běžecké speciálky, např. Vavrys, Baběrád, Trailpoint apod. Adresy najdeš tady na serveru.

Při výběru bot je samozřejmě nutné, mít vložky vyrobené na míru s sebou a to přes e-shop nejspíš nedáš :-P

Motto: Poběhlík a pobuda : sem tam popoběhnu, občas někde pobudu :-)

Brno

Celkem 19689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:24 (2014)
půlmaraton: 1:17:52 (2016)

mulisak muž 21.07.2011 10:26:53

Být tebou, tak si k tématu něco nastuduji, včetně alternativních způsobů léčby. Jsou názory, že vložky ti jen uleví od bolesti a měly by být jen dočasným řešením. Dlouhodobé řešení je posilování vazů a šlach.

Motto: KISS (Keep it simple, stupid) in both running and programming

Praha

Celkem 6561 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:19 (2010)
půlmaraton: 1:19:57 (2011)
maraton: 2:46:06 (2011)

zombice muž 21.07.2011 10:45:45

>> mulisak, 21. 07. 2011 10:26:53

Jak jsem videl i zde na foru, jsou i nazory, ze zborceny klenby uz jentak nejakym cvicenim neobnovis do puvodniho stavu. Ono kdo nezazil, nepochopi jaka je to bolest jentak se projit v bezne obuvi…

Jirkov

Johanmat muž 21.07.2011 11:11:43

>> mulisak, 21. 07. 2011 10:26:53 Ahoj, již dlouho sleduji zdejší diskuzi, ale až toto mě donutilo reagovat. Souhlas s Mulisakem.

Řešil jsem stejný problém, jako Pavouk. Být tebou, vykašlu se na vzhled bot a hledám chybu někde v sobě a používaných botách. Klenba se nezbortila jen tak, jako dítě jsi ji asi měl dobrou. Vložky ti trochu uleví a srovnají nohy, jako kdyby byla klenba OK, takže se srovnají i kolena, kyčle a páteř, ale neřeší příčinu. Mě se zbortila příčná i podélná klenba pravé nohy.

Také jsem to řešil ortop. vložkami Formtho… Každou zimu neskutečně trpím v jakékoli pevné obuvi, hlavně skeletech na lyžování, bruslích atp. Klenba pravé nohy asi po hodině začne neskutečně bolet. Trochu v tomto případě pomáhaly ty ortop. vložky, ale také ne na 100%. Zároveň jsem cítil, jak ta disbalance šla i do páteře. Na podzim jsem po letech začal běhat, protože mě to bavilo, tak jsem běhal i v zimě po lesích a ve sněhu, takže jsem koupil nějaké levné adidasy s GTX a návleky. Na jaře jsem samozřejmě zase vytáhl běžecké boty a byl problém. Po 5km bolest pravého kolene a kotníku, kde je problém? Celou zimu nic, vezmu ty adidasy, bolest nikde, tento test jsem udělal několikrát. To mi nedalo a začal jsem o všem hodně přemýšlet. Koleno a kotník mám snad dobré, takže se příčina zdála být právě v té klenbě pravé nohy. Ty adidasy mají trochu rovnější podrážku, málo HiTech…, takže jsem nějak automaticky běžel spíš přes střední došlap, než přes patu, jako v běžeckých NB. Náhodou jsem v krámě zahlédl VFF, tak jsem si řekl, že to bude pro klenbu to pravé. V létě na boso rád chodím kolem baráku, tak proč ne v tomto i po městě. Koupil jsem a začal v tom chodit, samozřejmě, že následně i běhat. A to hlavní je, že ve VFF mě při běhání nebolí žádné klouby. Tělo se nějak automaticky samo přenastaví na správný došlap a pokud alespoň trochu vnímáš vlastní tělo, tak cítíš, jak se ti rovnají i záda. Klenbu trochu cvičím i při sezení u PC a celkově se zdá, že po pár měsících bosoběhu a bosochůze a lehkého cvičení pravá noha vypadá líp. Jediný problém je nyní ten, že nemůžu sehnat vhodné boty na běhání.

Moje rada je, lépe poslouchej vlastní tělo a nepoužívej berle, když není důvod. Možná už klenbu úplně nespravíš, ale ty vložky také ne. Běžecká (odpružená) bota není pro zdravou chůzi vůbec vhodná.

pavouk28 muž 21.07.2011 11:29:31

>> Johanmat, 21. 07. 2011 11:11:43

VFF jsou boty po kterých pořád koukám, bohužel pracuji tam kde by to asi šef špatně snášel :) Vím že design bot nema nic společneho s jejich uzitkem ale rad se odlišuju a nosim neco co nema na noze kazdy.. ale VFF je asi moc extra :)

Nakup bych řešil asi v Brně, to mám nejblíž

Jirkov

Johanmat muž 21.07.2011 12:00:34

>> pavouk28, 21. 07. 2011 11:29:31 Rozmysli si, zda chceš rešit tu klenbu a jak. Pak zkoušej a hledej boty. Já VFF také nemám na noze celý den. Nosím sandály, VFF, na boso i jiné boty. Jenom se aktivně snažím řešit problém s klenbou, který se mi promítá dál do těla. A skončil jsem u plochých minimálně HiTech bot, VFF a sandálů.

Nic tě nebude stát, pokud najdeš vhodný prostor, kde se nebudeš bát na boso a choď a běhej a poslouchej svoje tělo. Pak to samé udělej v klasických běžeckých botách a uvidíš, zda poznáš rozdíl. Tedy kromě toho, že tě asi budou neskutečně bolet lýtka a asi klenby. Ono i chodit je potřeba ve vhodných botách a to asi nejsou boty na podpatku, lhostejno zda je to jehla nebo měkká guma. Až si to ujasníš, tak sháněj něco v čem se odlišíš:)

Vložky ti opravu dlouhodbě nepomohou, je to jenom podpora v nouzi. Lepší je s tím něco dělat. Vložky pomohou téměř hned srovnat postavení kloubů, takže bolí-li tě klouby nohou, záda atp., tak možná ano. Ale neřešíš příčinu, pouze následek. Zborcená klenba není zlomenina, půjde to zpět, alespoň v to doufám, ale chce to čas a cvičit…

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 21.07.2011 12:45:26

napr. terra plana vivobarefoot Ra…

Motto: the best runner leaves no trace

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 21.07.2011 12:47:13

a inak: „vyber bezecke boty na bezne chozeni“ znie podobne ako vyber motocyklove helmy pro beznou cyklistiku ;)

Motto: the best runner leaves no trace
Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.