Co vaříte?
rudo 19.11.2014 20:17:59
smazenu rybu priniesly z rybacieho fastfoodu tak som si k tomu na oleji naruchlo mrkvu petrzlen a mrazeny hrasok, zelenina bola este tak taka tvrda polosurova ked som ju jedol
České Budějovice
PaKo 19.11.2014 20:26:16
Dnešní večeře: pro manželku a jednoho prcka omeleta ze 4 vajec se slaninou a bramborem.
Pro sebe jsem si uklohnil salát z domácího kysaného zelí s cibulí, celerem a křenem, a zalitý olivovým olejem. K tomu ovčí sýr, zásoby ze Španělska už se ale tenčí
tinaB 19.11.2014 21:09:53
>> bjerndi, 19. 11. 2014 20:06:45
Já mu rozumím, on si prostě chce udělat radost, to se taky počítá, psychika je důležitá a každý má svoje metody. Zřejmě ví, co si může dovolit, metabolismus mu funguje, je zdravý, tak proč ne ? A jak to pěkně popsal
Praha - Hostivař
black.horse 20.11.2014 01:31:00
Zrovna dokončuju další dvě malé várky lněných krekrů:
- štrudlíčková verze: hnědý len, tamari, skořice, pár na malé kousky nakrájených rozinek a lehce pepře
- verze na zahřátí: zlatý len, tamari, lehce agáve sirupu, Bhut Jolokia
A minule jsem dělal banánové peklíčko)
- hnědý len, tamari, rozmixovaný banán, Trinidad Scorpion Butch Taylor
Ale kombinací lze vymyslet poměrně dost na sladko i slano…
Len namočit přes noc s vodou cca 1:1,5, do vzniklého blátíčka přimíchat ingredience a dát sušit do trouby na min teplotu (cca 50°c) na několik hodin.
rudo 20.11.2014 03:31:06
fcul: na oleji stara a mlada cibula, dve konzervy preplachnute a zvalst predvarene par minut: 1× chickpeas, 1×dvadruhy fazul fazule a chickpeas ku cibuli, na to 2 mrkvy a 3 petrzleny za chvilu pridana kozerva bezchemickej paradajkovej konzervy a nakoniec jedna rozsekana hlava brokolice uz jem treti tanier, druhy som jedol s avokadom
Brutto 20.11.2014 07:44:58
>> tinaB, 19. 11. 2014 21:09:53
Mne to zas pripada, ze to udrziavanie sa pocas sezony je take pozerstvo a teraz az zacina ten spravny zivot. To je o nicom zivot, ked sa kvoli niecomu (v tomto pripade behu) musim obmedzovat, odopierat si jedla a tak. To by som fakt nechcel.
Žilina u Kladna
Pohoda 20.11.2014 08:05:00
>> black.horse, 20. 11. 2014 01:31:00 ty jo, to je mazec, to musí ale strašně pálit ne ? a to jíš k něčemu, nebo samostatně, nebo místo brambůrků ? , ale vypadá to dobře, zkusím radši jen s obyčejným chilly
Praha - Hostivař
black.horse 20.11.2014 11:07:44
>> Pohoda, 20. 11. 2014 08:05:00
Jj, jako nástroj léčby závislosti na chipsech:-) obecně se snažím poslední měsíce s pochutinkama skončit, takže místo chipsů nebo sladkostí si beru hrst ořechů (natural) a nebo tyhle krekry. Jím to samostatně, ale zkoušel jsem i s guacamole a bylo to fajn:-) U ostrých verzí si pálivost člověk vychytá dle množství papriček a jejich pálivosti dle svých preferencí, osobně necítím potřebu si dokazovat co sním nebo ne, naopak primární je chuť, takže rozumně s mírou… ale těch kombinací a příchutí se dá dělat skoro nekonečně.. kořeněné, se zeleninou, na sladko, na slano, prostě na co je zrovna chuť.
Berenique 20.11.2014 11:20:26
Dnes čočka s rýží a sterilovaným okurkem. Po pohance mé druhé neoblíbenější jídlo z dětství.
České Budějovice
PaKo 20.11.2014 13:23:22
>> black.horse, 20. 11. 2014 01:31:00
Vypadá to zajímavě, zkusím, dík za inspiraci.
Já dělám makovo-sýrové: 100g mletého máku, 80g sýru Grana Padano a 1 vejce. Smíchat, vyválet mezi dvěma pečícími papíry na plechu a pak do trouby. Délka pečení závisí na teplotě a na tom, kdo jak chce křupavý. Mák lze částečně (ale ne zcela!) nahradit lněný semínkem nebo sezamem. Krekříky splňují i parametry NSS, ale u nás si to berou děti do školy na svačinu.
Pavla T. 20.11.2014 23:20:40
>> PaKo, 20. 11. 2014 13:23:22
To zní taky hrozně dobře. Nic podobného jsem nikdy nedělala, ale láká mě to. Díky za tip, vyzkouším.
Já jsem si teď večer jako „zobání“ nakrájela bílou kulatou ředkev na hranolky a malinko jsem s ní ďobala do hořčice. Ta ředkev byla úžasně šťavnatá, ňam.
tinaB 22.11.2014 18:28:07
na oběd pečené ryby ( mořský vlk ), do bříšek jsem jim nacpala stroužky česneku a rozmarýn,zeleninový salát, bíle pečivo ( já bez pečiva ). K večeři brokolice a květák zapečené se sýrem, brambory, mrkvový salát. No a protože strava má být vyvážená a rozmanitá, tak aby toho zdravého nebylo moc, zítra bude kačena s červeným moravským zelím a bramborovým knedlíkem, polévka z drobů z té kačeny. Na večeři bude polévka z růžičkové kapusty
tinaB 22.11.2014 18:30:26
ten salát byl v míse, do bříšek jsem ho necpala, stejně tak pečivo bylo na talíři
alka 22.11.2014 18:50:49
Pražma s rozmarynem a solí, baby špenát s hruškou, Chardonnay 2011 Ego no. 70 :D
rudo 22.11.2014 20:57:07
vcera narychlo prve jedlo az niekedy na olovrant, prazenica z 2 vajec na paprike rukolovom salate a silverbeete, cize kopec zeleneho a na posledneho chvilu som z blbosti na to naysapl horcicove semiacka, takze boli viacmenej surove, zvycajne ich davam najpr tak predprazit
hned ako som to dojedol palenie v krku napuchlo mi hrdlo noc a stiahly sa dychacie cesty a zacal som sa dusit jak pri astme ktoru somnikdy nemal
pomaly som pil 1.5 studenej mineralky a chladil a snazil sa zrelaxovat a nejako dychat, asi po hodine to pomaly preslo
na veceru som potom dal 3 male kysle jablka a dorazil som pol konzervy – polskej (viem ze som porusil sankcie) makovej
Praha - Hostivař
black.horse 22.11.2014 23:23:07
Dneska příjemný „slaměnný“ den, ráno jsem dospával deficit, pak k snídani smoothie (2×banán, 1×kaki, 2× pomerančová šťáva + voda), několik lněných krekrů jako chuťovka a poté jsem odjel autem kus za Prahu a šel běhat se psem – štěnětem do údolí řeky Šembery (krásné podzimní pěšinky), lehkých 10km v lese. Regeneračně na cestu zpět banán a trochu vody. Po návratu espresso, trocha odpočinku a pak hodinku posilování. Po cvičení na doplnění energie smoothie (1× velké mango + 1× kaki + 1× banán). K večeři francouzská omeletka s cibulkou a baby špenátkem a dvěma kolečky olomouckých tvarůžků a k ní jednoduché guacamole.
Musím říct, jak jsem několik let ovoce a zeleninu nemohl ani vystát a prakticky jsem to vůbec nejedl, tak posledních pár měsíců jsem se tím po zlomení počátečního odporu začal celkem nadšeně krmit a jsem spokojený a chutná mi to. Jsem zvědav zda se mi to nějak projeví přes zimu na imunitě vůči nemocem.
No a ještě teďka večer jsem si připravil jako přílohu na příští 2–3dny mixovanou omáčku z rajčat, paprika červená, sušená rajčata, pepř, sůl, špenát, šnitlik, dvě lžíce protlaku…
Žilina u Kladna
Pohoda 23.11.2014 06:35:57
>> black.horse, 20. 11. 2014 01:31:00 ty krekry se fakt musí sušit 24hodin ? nejde to nějak urychlit ?:-))
jm1 23.11.2014 10:09:08
>> tinaB, 22. 11. 2014 18:28:07
u nás dnes taky kačena (no, nekupte to, za ty prachy ), polévka ale bude z lososa
Praha - Hostivař
black.horse 23.11.2014 13:00:04
>> Pohoda, 23. 11. 2014 06:35:57
Moment, já nikde nepíšu 24hod na sušení… Psal jsem několik hodin. Já to dělám v troubě stažené na 50°C, ale lepší by byla sušička na ovoce (sám zvažuju zakoupení, křížaly mám rád). Urychlit to půjde zvednutím teploty v troubě, ale jednou se mi povedlo to přehnat, okraje byly upečené, nikoliv sušené a střed ještě vlhký, takže preferuju lehce a déle… s tím, že večer zapnu troubu a ráno je to ready… asi se dokopu koupit aspoň nějakou obyč sušičku, zapnout a pak ať si to běží když spím nebo jsem v práci.
tinaB 23.11.2014 13:42:54
>> jm1, 23. 11. 2014 10:09:08
já to napsala blbě, byla to HUSA, ale to je fuk, dietní není ani jedna. Byla moc dobrá, pečená celkem 13 hodin, z toho 12 při cca 80 stupních, hodinu na cca 190.Z čeho děláte tu polévku, z ořezů ? A máte nějaký speciální recept ?
jm1 23.11.2014 14:05:44
>> tinaB, 23. 11. 2014 13:42:54
U kolegyně prosím , moje funkce je manager nákupu a vrchní technolog
>> tinaB, 23. 11. 2014 13:42:54 …při cca 80 stupních…
alka 23.11.2014 14:17:52
>> tinaB, 23. 11. 2014 13:42:54
Extra recept nemam, normalne vezmu 1kg orezu, zaliju vodou, sul, pepr, varim 30 minut, maso precedit a obrat z kosti, ten vyvar pak zredukovat na 1/2, pridat smetanu, kdyz je – tak i cerstvy kopr, vratit maso a je to.. Super je, pokud se tam da vyvarit 1–2 krevety gamby nepredvarene :), ty se daji pak varit do toho vyvaru pred pridanim smetany. ( omluva za absenci diakritiky – pisu pres Ipad )
tinaB 23.11.2014 14:21:19
>> jm1, 23. 11. 2014 14:05:44
díky, tak někdy příště, kachní stehna jsem nikdy zvlášť nedělala
tinaB 23.11.2014 14:22:51
>> alka, 23. 11. 2014 14:17:52
smetanu sladkou nebo kysanou ?
hombre_71 23.11.2014 16:14:42
Dnes jsem navařil „superzdravý“ oběd: Kysané zelí s pohankou a uzeným tofu. Chtěl jsem udělat vegetariánskou variaci na Kološvárské zelí …a pokus se zdařil !
jm1 23.11.2014 16:57:40
>> tinaB, 23. 11. 2014 14:22:51
V tomto pripade sladkou. A cim vic „fat“, tim lip → zde optimalne „slehacku“
tinaB 23.11.2014 19:26:14
>> jm1, 23. 11. 2014 16:57:40
Tak tomu se říká KALORICKÁ BOMBA
tuton 23.11.2014 20:34:15
To, co se sem chystam napsat, sem mozna vubec nepatri, vzhledem k obecnemu zamereni fora, a to se hodlam vlastne drzet tematu.
Tak tedy dnes jsem spolu s dalsimi podobne nakazenymi lidickami vyrabel domaci spekacky. Hovezi maso, veprove maso, veprove sadlo, voda, sul, koreni. Nebudu tvrdit, ze vysledek byl dokonaly, ale urcite minimalne splnil nase ocekavani. Diky Asociaci ceskych pecburtu, na jejiz strankach jsme nasli odvahu a inspiraci
Jenom z behani dneska nebylo nic…
Žilina u Kladna
Pohoda 25.11.2014 22:04:48
4 kuřecí prsa lehce osolit a nakrájet na proužky. Cikcak napíchat na špejle. Omáčka : 3 lžíce burákového másla, 2 lžíce sojovky, kousek chilly papričky, kousek zázvoru, česnek, špetka mletého koriandru, limetka (šťáva i kůra), trocha vody-rozmixovat a půlku napatlat na maso. Nechat odležet v lednici. Péct v troubě 15 min, podávat s druhou půlkou omáčky a libovolnou přílohou, nebo bez , výborné !!
Brutto 26.11.2014 07:31:24
>> Pohoda, 25. 11. 2014 22:04:48
Wau, parada, dakujem vyskusam. Akurat kuracie vymenim za divinu a burakove maslo za mandlove. Super.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.