Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běhání pro Paraple

Běhání pro Paraple

Miloš Škorpil | 12.06.2008 | přečteno: 7897×

V pátek odpoledne 6.6. se uskutečnil na výstavišti Incheba Praha v Holešovicích již 9. ročník Běhu pro Paraple. Několik měsíců jste měli možnost sledovat buldočí úsilí Zdeňka Uhla alias Buldoka, které někdo obdivoval, někdo zatracoval.

Je celkem jedno, ke které skupině jste patřili nebo patříte. Tady nešlo zdaleka jen o to, jestli Buldok nakonec doběhne. Důležité bylo, že jste projevili svou solidaritu s těmi, kteří měli v životě smůlu a dnes nemohou běhat po svých, neboť skončili na vozíku.

Je vynikající, že jste přispěli celkovou částkou 39 600,– Kč. Tu jsme mohli se Zdeňkem předat Centru Paraple ihned po symbolickém proběhnutí stometrové trati v rámci Běhu pro Paraple 2008.

O to, že odpoledne bylo na výstavišti docela veselé, se mimo jiné postarali:
Imrich Bugár, Libor Capalini, Michal Horáček, Kateřina Neumannová, prof. Pavel Pafko, Jaroslav Uhlíř, Zdeněk Svěrák, Karel Šíp, Miroslav Táborský, Petr Vichnar a Alena Zárybnická.

Zaběhat si a zároveň vyhrát či prohrát sázku přišlo 315 lidiček od batolat až po šedivé a vetché kmety či kmetky. Na místě se v hotovosti vybralo 58 371,– Kč a celkový výtěžek z akce činil 476 788,– Kč. Všechny tyto penízky poslouží dobré věci, a to na přístavbu budovy Centra Paraple.

Centrum jsem několikrát navštívil a pokaždé, když jsem z něj odcházel, jsem si říkal: „Sakra ty lidičky, které potkala smůla, že skončili jak skončili, měli docela štěstí, že někoho napadlo založit tohle centrum, a že v něm dělají lidi, kteří vědí jak pomoci.“

O tom, co a jak to dělají, se můžete dočíst a zhlédnout na www.paraple.cz.