Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Zbraslavi vládl Kerteam

Na Zbraslavi vládl Kerteam
foto: Mirek Kratochvíl

Mirek Kratochvíl | 08.12.2008 | přečteno: 6878×

Vítězství v hlavní mužské i ženské kategorii letos na Zbraslavském běhu o pohár H.S.H. patřilo Kerteamu. Lenka Šibravová v ženské i Dalibor Slovák v mužské kategorii zvítězili s naprostým přehledem.

Nedělní zatažená obloha sice neustále strašila pořádným lijákem, ale nakonec zůstalo jen u drobných přeháněk. Na dobu hlavního závodu nakonec déšť ustal úplně. Start hlavního závodu se po loňském ročníku mohl vrátit na své tradiční místo a tak trať tentokrát nepřišla o prudký výběh v náročném terénu, pokračující po cestách na úbočí zbraslavské Závisti. Povrch byl sice rozbahněný a pokrytý mokrým listím, ale oproti jiným ročníkům byly podmínky víc než příznivé.

Závodníci vybíhali na trať intervalovým způsobem po čtveřicích. Pozdější vítěz, Dalibor Slovák, vybíhal na trať v první čtvrtině startovního pole. Trochu se obával, že soupeři budou vědět, na jaký čas musí běžet, aby ho porazili. Možná i proto nasadil a na trati udržel takové tempo, kterému nikdo další nedokázal konkurovat. Nevýhoda se pak obrátila v jeho prospěch, když už v klidu a vydýchaný čekal, jaké časy zaběhnou soupeři. Když se největší konkurent Jaromír Odvárka nedostal pod 18 minut, slavil Dalibor zasloužené vítězství.

Lenka Šibravová na vítězství pro změnu útočila ze samého konce startovního pole. I ona ale byla suverénní. Za prvními dvěma ženami se vytvořila obrovská výsledková propast.

Tradičně výborné pořadatele jistě potěšila velice slušná účast 61 mladých závodníků a závodnic v dětských kategoriích. V hlavních kategoriích dospělých dokončila závod rovná stovka mužů a 22 žen. Co příliš potěšit nemohlo, byla již tradičně slabá účast dorosteneckých kategorií. Na Zbraslav našlo cestu pouhých pět dorostenců a jediná dorostenka.


Kompletní výsledky Zbraslavského běhu o pohár H.S.H.