Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

VC Jihlavy: deset kol metropolí Vysočiny

VC Jihlavy: deset kol metropolí Vysočiny
foto: Velká cena Jihlavy

Radek Narovec | 26.04.2009 | přečteno: 3039×

Příští středu se v centru Jihlavy pustí do zápolení zhruba dvě stovky běžců v rámci druhého ročníku běžeckého závodu Velká cena Jihlavy. Hlavní závod je na deset kilometrů, bude se soutěžit i v několika věkových kategoriích, individuálně i ve štafetových týmech. Součástí Velké ceny bude i regionální kolo Garnier Juniorského maratonu pro žáky středních škol.

"Pro pořádání závodu jsme záměrně vybrali termín na přelomu dubna a května jako vrchol běžecké závodní sezóny. Tím je zaručeno kvalitní startovní pole obsahující široké regionální zastoupení i širší českou špičku,“ říká pořadatel Velké ceny Miloslav Reiterman. "Vloni se závodu zúčastnilo více než sto běžců v devíti věkových kategoriích, letos věříme, že se nám podaří mít na startu až dvě stovky závodníků.“

Velká cena Jihlavy se uskuteční ve středu 29. dubna v průběhu celého dne, přičemž hlavní závod na 10 kilometrů bude odstartován až v pět hodin odpoledne. Pro závod přímo v centru města Jihlavy bude vyhrazen kilometrový okruh ulicemi Komenského, Husova, Věžní a Matky Boží, se startem a cílem na Masarykově náměstí, kde je rovněž kancelář závodu. Okruh je vedený po kostkách s téměř nulovým převýšením. Pro účastníky závodu je zajištěna možnost převlékání a sprch v prostorách ZŠ Křížova.

První kategorie startuje v 11 hodin, ukončení celého závodu pořadatel předpokládá v 18 hodin. “Důraz klademe také na dětské kategorie, ve kterých budou startovat školáci již od šesti let. Mimořádnou kategorii bude opět tvořit štafetový závod pětičlenných firemních družstev na 5 km,“ říká Miloslav Reiterman.

Každý účastník závodu obdrží startovní balíček s propagačními předměty VCJ a partnerských firem. Pro vítěze jednotlivých kategorií budou připraveny finanční i nefinanční odměny v celkové hodnotě 100 000,– Kč. Běžci se mohou na závod zaregistrovat předem na stránce www.velkacena.cz.

Účastí na Velké ceně přispějete na dobročinné účely. Deset korun z každého startovného věnují organizátoři na konto Paraple – pomoc osobám se sníženou mobilitou po úrazech páteře.


 

PODROBNOSTI O ZÁVODU V TERMÍNOVCE

WEB ZÁVODU

VÍCE O KONTU PARAPLE