Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Dimitriadu si spravila chuť v Mělníku

Dimitriadu si spravila chuť v Mělníku
foto: archiv behej.com

Rostislav Tomeš | 25.04.2009 | přečteno: 6374×

Vedro a těžká trať s kopcem v závěru čekala v sobotu v Mělníku na účastníky 15.ročníku Maratonu míru, který si pro letošní rok propůjčil podtitul maratonského mistrovství veteránů. Na devět desítek borců vyrazilo na trať pozměněnou rozsáhlými stavebními omezeními. Jak se později ukázalo, s nástrahami si nejlépe poradily ultravytrvalkyně.

Počasí poslední dubnové soboty bylo k běžcům přiznivé jen v první polovině závodu, potom začalo sluníčko připékat. Táhlé stoupání mezi druhým a čtvrtým kilometrem slibovalo seběh v posledních kilometrech, hlavním testem se však ukázal kopec v posledním kilometru od soutoku Labe a Vltavy. Není tedy divu, že výsledné časy si vytrvalci rozhodně nepřipíšou do čela osobních žebříčků.

Do cíle dorazil první Jiří Mašita ze Spartaku Praha 4 v čase 2:54:05. Druhý v pořadí, Igor Heleš (SAK Ložiska Karviná), šel závod z plného tréninku, rozhodl se pro něj na poslední chvíli. V závodu se držel za prvním Mašitou až do 29. kilometru, kde mu soupeř nastoupil.

Igor se ale nevzdal, postupně soupeře stahoval a nebýt závěrečného kopce, pořadí v cíli mohlo být jiné. Jenže ze stoupání od soutoku Labe a Vltavy na Mělnické náměstí má Igor takový respekt, že si raději jen pohlídal druhé místo za čas 2:57:01. Českobudějovický Vít Malík si doběhl pro třetí příčku (2:58:15).

První žena v cíli, Míša Dimitriadu, šla závod jako test. Chtěla ukázat po zdravotních problémech, které jí neumožnily zúčastnit se 48H Indoor v Brně, že jí to zase běhá. Doběhla s náskokem v čase 3:24:37. Druhá žena v pořadí, Martina Němečková byla trochu zklamaná z času přes čtyři hodiny, ale závod posazený mezi 50km Brdskou stezku minulý týden a ultramaratonské mistrovství v Itálii přístí týden jí přesto sedl.


PODROBNOSTI O ZÁVODU V TERMÍNOVCE

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY