Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Deník Romana Skalského: Nedělní honička s Jirkou Magálem

Deník Romana Skalského: Nedělní honička s Jirkou Magálem
foto: archív Romana Skalského

Roman Skalský | 06.08.2009 | přečteno: 5690×

Skvělý vrchař, muž s dynamitem ve stehnech, věčně usměvavý, ale přitom přímý chlap. Jeden z běžců, o kterého se perou pořadatelé špičkových zahraničních závodů do vrchu. Závodí téměř každý víkend, pohříchu většinou v cizině. Další výzva jej čeká teď o víkendu. Otevíráme deník Romana Skalského (Salomon).


O víkendu se chystám na další závod WMRA Grand Prix v rakouském Ebensee (v neděli 9.srpna, pozn.red.). Závod dobře znám a letošní účast bude mojí sedmou v řadě. Je to celkem pořádný kopec s převýšením 1250 metrů a s celkovou délkou 11 kilometrů.

První dva kilometry jsou po rovině, další kilometr se to mírně vlní a až pak začíná závod.

Když jsem koukal na startovku, tak je tam opravdu konkurence hodná Grand Prix a uspět (to znamená do pátého místa) bude celkem těžké, i když ne nemožné.

Na startech se tento rok začínají objevovat běžci z Keni a vůbec si nevedou špatně. Vítězství jednoho z nich na Grossglockneru jen potvrzuje jejich kvality. Mimo keňských běžců se v Ebensee objeví závodníci z Itálie, Francie, Polska, Německa, Skotska a taky z Česka.

Čas pod jednu hodinu zaručuje jistotu umístění do pátého místa. Ebensee jsem běžel třikrát, a to shodně za 59 min 15 sec. Na startu bude i Jirka Žák a běžkař Jirka Magál. S Magim to bude dobré srovnání, protože za měsíc máme Dolomitenmana a Jirka je ve fazóně. Tak uvidíme o víkendu!

V sobotu na Mistrovství republiky (v běhu do vrchu, pozn.red.) přeju všem hodně rychlé nohy, protože Černá Hora není moc dlouhá, zato rychlá! Já jsem tam běžel něco kolem 34 minut, což stačilo na druhé místo v domácím mistrovství.


WEBOVÉ STRÁNKY ZÁVODU V EBENSEE

WEBOVÉ STRÁNKY WORLD MOUNTAIN RUNNING ASSOCIATION (WMRA)