Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

AK Kroměříž přivezl bronz z klubového PMEZ

AK Kroměříž přivezl bronz z klubového PMEZ
foto: archív AK Kroměříž

Petr Kostovič | 19.10.2010 | přečteno: 2787×

Loňské třetí místo obhájili v neděli v portugalském Torres Vedras běžci AK Kroměříž v klubovém Poháru mistrů evropských zemí v půlmaratonu. Nejlepším kroměřížským běžcem byl Jan Kreisinger, který se jako jediný dokázal držet v čelní „portugalské“ skupině a obsadil desáté místo v celkovém pořadí časem 1:05:41.

AK Kroměříž se do soutěže kvalifikoval na dubnovém Mistrovství ČR v půlmaratonu v Plzni. V Portugalsku se závodilo na poměrně náročné zvlněné trati s převýšením 230 metrů, na níž se střídaly seběhy a výběhy. Teploměr ukazoval příjemných 20° C.

Po startu se utrhla desetičlenná skupina tvořená běžci z portugalských týmů Comforlimpa a Maratona. Krok s nimi držel i kroměřížský Jan Kreisinger. V další skupině běželi zbývající čeští běžci, Tomáš Blaha, Jakub Bajza, Martin Frei, klasicky rozvážněji začal závod Róbert Štefko.

„Honza Kreisinger byl od začátku vpředu. My ostatní jsme na trati spolupracovali do 12. kilometru, pak se v jednom ze seběhů pole běžců roztrhalo a od té chvíle běžel každý sám za sebe,“ řekl po závodě k jeho průběhu Martin Frei.

Kreisinger se nakonec objevil v cíli na pěkném 10. místě v čase 1:05:41. „Honza Kreisinger zaběhl výborný závod, čas 1:05:41 má vzhledem k profilu trati svou cenu, uvedl na klubových stránkách ke Kreisingerově výkonu vedoucí výpravy Ota Šedý. "S bronzem klubu jsem také spokojen, splnili jsme cíl, s nímž jsme do soutěže vstupovali,“ dodal.

Druhým běžcem Kroměříže v cíli byl Jakub Bajza, pro něhož byl závod druhým půlmaratonem a premiérou na PMEZ a hned velice úspěšnou, když do cíle doběhl na 15. místě v osobním rekordu 1:09:08. „Trať mi vyhovovala, byla pestrá, běželo se mi uvolněně,“ uvedl ke svému výkonu Jakub Bajza.

Na 16. místě přiběhl Róbert Štefko v čase 1:09:29, následován Tomášem Blahou, který byl o deset sekund pomalejší (1:09:39). Martin Frei obsadil stejně jako v loňském roce 22. příčku v čase 1:12:33. Původně kroměřížští počítali i s pomocí Tanzance Pascala Sarwata, ten však pro zranění nakonec do Portugalska neodcestoval.

V soutěži rozhoduje součet umístění nejlepších čtyř závodníků klubu. AK Kroměříž tak získal třetí místo za 58 bodů.

Závodu dominovaly portugalské týmy Maratona a Conforlimpa. Celkovým vítězem se mezi jednotlivci stal Hermano Ferreira z týmu Conforlimpa ve výborném čase 1:01:24. Jeho kolegové však byli v součtu umístění horší než soupeři z Maratony, a tak se Maratona stala evropským půlmaratonským mistrem. Pro Portugalsko je tato klubová soutěž velmi prestižní záležitostí. Dali jí přednost před MS v půlmaratonu, které se konalo ve stejném termínu v čínském Nanningu.

Prestiž, kterou má závod v Portugalsku, dokládá i jeho atmosféra. „Běželo se z malého městečka do cílového Torres Vedras. V každé vesnici stáli lidé a fandili, atmosféra závodu byla výborná,“ pochvaloval si Martin Frei.

Pořadí klubů:

  1. Maratona, Portuglasko – 16
  2. Conforlimpa, Portugalsko – 24
  3. AK Kroměříž, Česká republika – 58
  4. Herming Lobeklub, Dánsko – 79
  5. AC Partizan, Srbsko – 100
  6. CD Spartans, Irsko – 108
  7. U. Guadalajara, Španělsko – 109
  8. Olimpus San Marino, San Marino – 125

ve spolupráci s Martinem Freiem


WEB AK KROMĚŘÍŽ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 19.10.2010 11:19:20

Loňské třetí místo obhájili v neděli 17. 10. v portugalském Torres Vedras běžci AK Kroměříž v klubovém Poháru mistrů evropských zemí v půlmaratonu. Nejlepším kroměřížským běžcem byl Jan Kreisinger, který se jako jediný dokázal držet v čelní „portugalské“ skupině a obsadil 10. místo celkového pořadí časem 1:05:41.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.