Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Koloběžka jako alternativní běžecký trénink

Koloběžka jako alternativní běžecký trénink
foto: www.kolobezky-plzen.cz

komerční prezentace | 14.09.2011 | přečteno: 5047×

Když moje dítě dosáhlo věku, ve kterém se kupují koloběžky, neodolal jsem a koupil si jednu taky pro sebe. Možná i proto, že je obvyklé kupovat hračky, se kterými si my rodiče chceme sami hrát. Vzpomněl jsem si na ten krásný pocit z dětství, kdy jsem se i já v jeho věku proháněl na koloběžce po naší zahradě.

Vyzkoušel jsem si, že koloběžka nemusí být jen hračka, ale že jízda na ní je skvělý běžecký trénink. Ne nadarmo ji používají i profesionální běžci na lyžích v rámci letní přípravy.

Jako běžec můžu koloběžku každému jen doporučit.

Koloběžka je výborný prostředek pro začínající běžce, kteří se snaží shodit nějaké to kilo. Nadváha při běhu nadměrně zatěžuje pohybový aparát rázy, což při jízdě na koloběžce odpadá. Může tak rozpohybovat své tělo méně bolestivě. Nemusí se bát, že ztrácí čas, protože tepové frekvence pro trénink aerobní vytrvalosti a spalování tuků dosáhne při pohodové jízdě a aerobní vytrvalost, kterou tím natrénuje je přenositelná. Navíc i při tomto tréninku efektivně spaluje tuky.

Koloběžka je jako mobilní posilovna, díky níž lze posilovat svaly, na které se při samotném běhu nedostane (zadové svaly, paže, prsní svaly). Záleží jen na tom, zda jedete po rovině, nebo do kopce. A hlavně, můžete v posilovat v přírodě.

Při jízdě na koloběžce lze „běhat“ a přitom příjemně regenerovat svaly, které jsou z běhu unavené.

Odhoďte předsudky a vyzkoušejte. Není třeba koloběžku hned kupovat. Dá se i půjčit.

Václav Jun, majitel plzeňské prodejny koloběžek

www.kolobezky-plzen.cz