Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com v parku Ferdinanda d'Este

Ivo Domanský | 25.06.2007 | přečteno: 9292×

Rozhodný krok mezi oblíbené běžecké závody učinila Konopišťská desítka teprve v loňském roce, kdy se díky přesunu běhu na první červencovou neděli organizátorům podařilo obsadit jeden z posledních volných termínů v Praze a okolí.

Loni běžela konopišťským parkem rovná stovka dospělých, další zvýšení počtu startujících slibuje letošní zařazení do Poháru behej.com (a diskuse o závodu ve fóru toto jen potvrzuje).

Závod v sobě spojuje výhody rovinového silničního běhu s proběhnutím po měkkých parkových cestách, poměr asfaltu a terénu je zhruba 1:1. Tři okruhy vedou lesem, takže nikdo nemusí mít obavy z přímého červencového slunce. 

Start a cíl je umístěn do areálu přírodního divadla Konopiště a pro neběžící doprovod se nabízí řada příležitostí od prostého povzbuzování tatínka nebo maminky na trati přes kochání se krásami parku, který kdysi patřil spolu se zámkem rakouskému následníkovi trůnu Ferdinandu d´Este, až po prohlídku zámku Konopiště s jeho bohatými sbírkami zbraní a loveckých trofejí a nezbytnými medvědy v zámeckém příkopu.

Není vyloučeno, že na Konopiště přijede obhajovat loňský triumf vítěz nedělního půlmaratonu v Novém Veselí Jiří Wallenfels (loňský čas 33:26) nebo jiný přední vytrvalec, který dá přednost Konopišťské 10 před souběžně pořádaným mistrovstvím na dráze. 

Ženská vítězka loňské Konopišťské 10 Monika Doleželová letos příliš nezávodí, ale jsme zvědavi na výkon teprve devítileté Carmen Beshirové (loni celkově druhé „ženě“ za 43:05). 

Organizátoři pamatovali i na běhuchtivé chlapce a dívky žákovského věku, kteří změří síly na kratších tratích v okolí přírodního amfiteátru. 

Doprava na místo startu buď vlastními vozidly na placené parkoviště pod zámkem (u startu a cíle není možno zaparkovat) nebo vlakem do železniční stanice Benešov a odtud po červené turistické značce cca 3 km městem a pak parkem až k přírodnímu divadlu. 

Žákovské kategorie startují v neděli 1. července od 10:00 hodin, hlavní závod je připraven na 11:15 hod.

Základní údaje o závodu z Termínovky

Diskuzní téma k závodu na fóru

Pravidla poháru Behej.com


Sponzoring dosud přislíbily tyto firmy:


Estimdrinks, Enervit



V jednání jsou:
adidas
V případě zájmu zapojit se do sponzoringu nás kontaktujte na behej@behej.com