Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžecký víkend láká na silniční běhy i pěkné krosy

Běžecký víkend láká na silniční běhy i pěkné krosy
foto: Karel Růžička

Daniela Havránková | 23.10.2011 | přečteno: 3399×

Víkend prodloužený o páteční státní svátek si můžete zpříjemnit účastí na některém z mnoha závodů, které nabízí říjnová termínovka. Rychlé časy slibuje Týnišťská desítka, pěkným zážitkem může být i horský běh Aminostar Janovských 11 a 19 kilometrů, který zase láká na pěknou přírodu. Nebo zkuste některý z dalších četných krosů.

Mezi běžci je oblíbená rychlá Týnišťská desítka v lesním prostředí v Týništi nad Orlicí s převahou asfaltu. Letos se bude konat jubilejní 20. ročník.

Sympatie vzbuzuje také silniční závod Králodvorský čtverec, při kterém běžci nakroutí 10,4 kilometru na okruhu dlouhém 2 050 metrů. Podle informací redakce do Králova Dvora míří výborná vytrvalkyně ruské národnosti Olga Firsová, která se při svém cestování po světě krátce zastavila v Čechách, a také maratonská mistryně republiky Radka Churaňová. Do Králova Dvora můžete vzít i své děti na celou řadu kratších závodů.

V Ostravě se poběží Porubský čtvrtmaraton s certifikovanou tratí o délce 10 548 metrů. Závod pořádá Liga 100 Ostrava a patří do Moravskoslezského běžeckého poháru 2011.

O svátečním dni se bude konat i Velešínský půlmaraton (okres Český Krumlov), který vám zajistí body do žebříčku behej.com. Trať 21,1 kilometrů tu zdoláte na ose Velešín nádraží – Bor – Zubčická Lhotka – Zubčice – Kaplice nádraží a zpět.

Žebříčkovým závodem pro neděli je Aminostar Janovských 11 a 19 kilometrů, jehož 36. ročník je současně mistrovstvím České republiky v horském běhu. Trasy závodu vás zavedou do krásného prostředí CHKO Jizerských hor.

Na náročný kopcovitý terén po silnici a v terénu a zaručeně příjemnou atmosféru se můžete těšit v rámci Luhačovického běhu Kerteamu (okres Zlín).

V Děčíně se uskuteční Běh do vrchu na Pastýřskou stěnu, který se pyšní přívlastkem „nejstarší běh do vrchu v ČR“. Je sice krátký trasou, ta měří pouze 830 metrů, ovšem nastoupáte tu 110 metrů.

V neděli naši nejlepší maratonci Pechek a Krupička startují na maratonu ve Frankfurtu. Chystají se tam i další výborní běžci, například Petr Losman z Kerteamu či druhá z letošního mistrovství republiky v maratonu Lenka Šibravová. Vy si ten den můžete zaběhnout jeden z prvních těžších pražských krosů letošního podzimu, Podzimní kros Prokopákem na 6,5 kilometrů. Vybíhá se v 11 hodin od hráze retenční nádrže pod Novými Butovicemi.

Slavkovský podzimní kros se zase koná v Horním Slavkově (okres Sokolov) s tratěmi v délce 9,3 kilometru a kratšími. Okruhy tu vedou po zpevněných a lesních cestách v prostoru stadionu a přilehlého okolí.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM