Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

HAVAJSKÝ DENÍK 2: Na prvním trailu. Zatím jen pěšky

HAVAJSKÝ DENÍK 2: Na prvním trailu. Zatím jen pěšky
foto: archiv Tomáše Nohejla

Tomáš Nohejl | 24.11.2011 | přečteno: 1879×

Tak jsme tady. Palmy, vítr, vlny, slunce, pak i déšť. Vítejte v duhovém státě, na Havaji. Na ostrově Oahu nás v neděli jako první Čechy v historii čeká mistrovství světa v trailovém běhu. Výživný půlmaraton v horách, buši a podél moře.

Kdo tu všechno je? Maratonský šampion Petr Pechek, bývalá lyžařka a trailová královna Eva Skalníková a já, běhající reportér Běhej a další tři běžci v čele s veteránem Pepou Hlusičkou.

Že by se tu z nás zbláznili, to ne. Místní noviny šampionát Xduro i historicky první českou účast zatím opomíjejí. Zato, když nám v našem domě nešel internet, za deset minut nám na dálku přeprogramovali modem. Chápete? V plážovém domě v osadě Hu´ula na Oahu…

Vybalili jsme tašky, nakoupili jídlo a uvařili si talíř špaget na terasu. Pak jsme se smočili v Pacifiku, ale opatrně. Pamatuju, jak kdysi odliv na Big Islandu odnesl výtečného plavce Standu Bartůška málem do zapomění.

Pak jsme se vydali na aklimatizační túru na Maakua Ridge Loop. Asi hodinový traverzní okruh ve výšce okolo 250 metrů nad mořem na východní straně pohoří Koolau nabídl vyhlídky i terén, v němž by se mohlo běžet. Kameny, kořeny na cestě nahoru dolů, všude kolem něco roste. Klacky, liány – to jsou prý rostliny li, malajská jablka, osladiče a stromy hau. Fakt pěkný.

Svlažil nás hustý déšť a brzy vyšla duha. Ještě vyklepat z letadla ztuhlé nohy krátkým výběhem (vzorák Pepa Hlusička už běžel ráno po snídani), pak ochutnat kokosové mléko a v neustávajícím šumivém útoku vln padáme do hajan.

Zítra vyrazíme obhlídnout Kualoa ranch, kde se točil Jurský park a odkud vyráží nedělní závod. I s námi, českými dinosaury…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 30.11.2011 11:16:09

Tak jsme tady. Palmy, vítr, vlny, slunce, pak i déšť. Vítejte v duhovém státě, na Havaji. Na ostrově Oahu nás v neděli jako první Čechy v historii čeká mistrovství světa v trailovém běhu. Výživný půlmaratón v horách, buši a podél moře.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.