Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

HAVAJSKÝ DENÍK 3: Surfaři nesviští, čeká se na běžce

HAVAJSKÝ DENÍK 3: Surfaři nesviští, čeká se na běžce
foto: archiv Tomáše Nohejla

Tomáš Nohejl | 25.11.2011 | přečteno: 2097×

Kuoala ranch patří k nejdůležitějším atrakcím na Oahu. Vedle potopené Arizony na Pearl Harbour, několikapatrových vln na Sunset beach, nebo Doleových ananasových plantáží. „Můžeme si proběhnout kousek trati?“, poprosili jsme odpoledne v recepci pod plakátem nedělního mistrovství světa v trailovém běhu. „Ne, to nepůjde, plašili byste nám koně. Až v neděli. Žádný trénink tady nebude možný,“ odvětila s úsměvem zavalitá domorodka Dee Anna. A pak nám na mapě alespoň ukázala, kudy povede trasa, na níž se očekává 1 800 běžců z celého světa.

Ranč opouštěli poslední turisté a teplota aklimatizace ve visitors centru klesala k nule. Vyběhli jsme po (jediné) silnici, Kamehameha Road, podél moře k domovu. Vydalo to dvanáct kilometrů.

Tuleň u nás v Hu´ula na pláži stále čekal. Objevil se tam ráno, když si ho chtěl Petr Pechek zblízka vyfotit, silně na něj zasyčel. Vpodvečer kolem něj policisté vytvořili páskou zvláštní zónu. A společně čekali na odliv. Dáme vědět zítra.

To surfařské hvězdy – skutečně všechny kromě Kellyho Slatera – se na Sunset beach těšily na vlny marně. Rozhodčí jim zrušili program finále světového poháru Vans Crown Triple.

Snažili jsme se je přesvědčit, aby tedy aspoň část prize-money z balíku 830 000 dolarů věnovali jako motivaci české výpravě. Taky marně.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 01.12.2011 09:53:02

Kuoala ranch patří k nejdůležitějším atrakcím na Oahu. Vedle potopené Arizony na Pearl Harbour, několikapatrových vln na Sunset beach, nebo Doleových ananasových plantáží. „Můžeme si proběhnout kousek trati?“, poprosili jsme odpoledne v recepci pod plakátem nedělního mistrovství světa v trailovém běhu. „Ne, to nepůjde, plašili byste nám koně. Až v neděli. Žádný trénink tady nebude možný,“ odvětila s úsměvem zavalitá domorodka Dee Anna. A pak nám na mapě alespoň ukázala, kudy povede trasa. A na níž se očekává 1800 běžců z celého světa.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.