Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Homoláč kraloval rekordním štěpánským Syrovicím

Homoláč kraloval rekordním štěpánským Syrovicím
foto: Tereza Procházková

Iva Tržilová | 27.12.2011 | přečteno: 2781×

Z nepřeberného množství štěpánských běhů bylo těžké si vybrat ten pravý. Pravidelní účastníci Brněnského běžeckého poháru měli výběr usnadněný. Ve svátečním čase si čas na změření běžeckých sil ve třetím díle seriálu v Syrovicích našlo celkem 381 závodníku a závodnic. Neodradilo je ani nevlídné inverzní počasí. Nejrychlejší byli Jiří Homoláč (UNI Brno-ASC Bučovice, zde na archivním snímku) a Tereza Ďurdiaková (AK Olymp Brno).

Během prvního kola 9,4 km dlouhého závodu se vytvořilo pořadí prvních tří mužů, které se až do cíle nezměnilo. Jiří Homoláč si od začátku vedl velmi dobře a v prvním kole už měl na druhého Romana Rudoleckého slušný náskok, který v druhém kole ještě zvýšil a byl z toho vítězný čas 29:47.

„Začátek jsem přepálil a z častých výběhů a seběhů mi ztuhla záda, takže jsem po prvním kolem myslel, že už nedoběhnu. Nakonec jsem to znovu rozběhl a poslední tři kilometry se mi běželo fantasticky," míní Homoláč, který se před měsícem vrátil ze soustředění v Maroku, kde byl se skupinou brněnských běžců pod vedením trenéra Jiřího Sequenta. „Forma ze soustředění je ale dávno pryč“, dodává.

Čas druhého Romana Rudoleckého (VSK Univerzita Brno) činí 30:16. Třetí doběhl Daniel Orálek (AC Moravská Slávia Brno, 30:52), který si veteránský věk zjevně nepřipouští a stále poráží o generaci mladší běžce. Je vidět, že mu nedělají problémy ani kratší tratě, přestože se specializuje zejména na ty výrazně delší.

„Nejbližším velkým závodem pro mě bude Mercury Indoor Maraton v Českých Budějovicích který se běží koncem ledna. Na Brněnský běžecký pohár se nijak cíleně nesoustředím, chci si jen užít závodění“, říká Orálek, který přesto po třetím závodě poháru vede.

Pro ženy, juniorky a juniory byla připravena poloviční trať (4,7 km). Vítězem se stal junior Pavel Brlica z SK Žabovřesky (16:12), který ani na třetím závodě BBP nenašel ve své kategorii přemožitele.

Napínavou podívanou představoval ženský závod. Mezi první a třetí závodnicí je rozdíl pouhých 7 sekund a první dvě závodnice mají dokonce stejný cílový čas! „Čas máme stejný, podle pořadatelů a diváků jsem ale já cílem proběhla první," říká vítězka, triatlonistka Tereza Ďurdiaková z AK Olymp Brno. „Já jsem běžela dlouho jako druhá. Neměla jsem tu trenéra, který by určitě chtěl, abych soupeřce nastoupila dřív, ale mně se do toho nechtělo. Ve finiši jsem do toho ale dala vše a to rozhodlo," dodává. Čas její a druhé v pořadí Lucie Kolkové z Brna činí 17:58. O 7 sekund pomaleji běžela Dagmar Kynčlová z Jilemnice, kterou na stupně vítězů doprovodil malý synek.

Brněnský běžecký pohár těší každým rokem stále větší oblibě. V Syrovicích letos běželo v dospělých kategoriích o 41 závodníků více než loni. „Asi je to tím dobrým svařákem, který závodníkům připravujeme“, vtipkuje jeden z pořadatelů.

Dalším závodem Brněnského běžeckého poháru je 7. ledna 2012 Kuřimský kros.

Web poháru: http://bbp.webzdarma.cz/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

itrzilova 27.12.2011 10:46:39

Z nepřeberného množství štěpánských běhů bylo těžké si vybrat ten pravý. Pravidelní účastníci Brněnského běžeckého poháru měli výběr usnadněný. Ve svátečním čase si čas na změření běžeckých sil ve třetím díle seriálu v Syrovicích našlo celkem 381 závodníku a závodnic. Neodradilo je ani nevlídné inverzní počasí. Nejrychlejší byli Jiří Homoláč (UNI Brno-ASC Bučovice, zde na archivním snímku) a Tereza Ďurdiaková (AK Olymp Brno).
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.