Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Olomoucká RunTour se běží dvěma parky, českou elitu prověří Keňané

Olomoucká RunTour se běží dvěma parky, českou elitu prověří Keňané

Daniela Havránková | 01.08.2012 | přečteno: 4895×

Seriál RunTour České pojišťovny vstupuje čtvrtým závodem do své druhé půle. Další díl se odehraje v Olomouci, kde trasa povede příjemným prostředím městských parků. A máte šanci si tu zazávodit po boku skutečné běžecké elity. Startovní listina se totiž pyšní takovými jmény, jako je náš aktuálně nejlepší vytrvalec Milan Kocourek či domácí špičková běžkyně Petra Kamínková. Jejich aktuální formu prověří i keňští vytrvalci.

„Pro naše městské závody se snažíme vybírat trasy poněkud „neměstské“, tak aby vedly co nejvíce zelení. Ani Olomouc nebude výjimkou, běžci proběhnou Smetanovými a Čechovými sady,“ informují pořadatelé silničního závodu, který se koná již tuto sobotu, 11. srpna.

Start i cíl se bude nacházet u pavilonu č. 9 v mimořádně krásné části Smetanových sadů. Většina tratě povede po obvodových cestách parku, část pak přímo po hlavní kolonádě. Závodníci budou také míjet fontánku a čeká je přeběh mostu, který spojuje oba parky.

Kromě hlavního běhu na 10 kilometrů se startem v 17:00 se opět poběží i pětka a nebude chybět ani tradiční závod dětí na jeden kilometr. Výhodné on-line registrace budou otevřeny do půlnoci 8. srpna, přihlásit se můžete i na místě v den závodu od 12:00 do 16:00 hodin.

Celá série RunTour zajišťuje na svých akcích skutečně profesionální zázemí. Samozřejmostí je čipová technologie, občerstvení na trati i v cíli, zajímavé prezentace v místě závodu a hodnotné peněžní i věcné ceny pro nejlepší. Nejinak tomu bude i v Olomouci. „Závodníci se nemusejí ani obávat, že se nebudou mít kde umýt. Centrum závodu je postaveno u pavilonu G, kde je umývárna a dostatek toalet,“ doplňují k servisu organizátoři.

Závod slibuje také zajímavou podívanou z pohledu kvalitních výkonů, kterou zaručuje účast elitních běžců. „Prostředí olomouckých parků je pěkné, takže proč neběžet, když do mám doma? Chci si zaběhnout rychlou desítku,“ avizuje naše přední vytrvalkyně Petra Kamínková. Přestože už nyní běhá hlavně „pro radost a na pohodu“, jak sama říká, můžeme od ní očekávat velice slušný čas.

Trenér Milana Kocourka, jasného favorita závodu, Jiří Sequent nám k účasti svého svěřence řekl: „Vrátili jsme se z dvacetidenního soustředění v Itálii a chtěli bychom si otestovat aktuální formu. Závod bereme i jako přípravu na vrcholy podzimu, tedy Běchovice a krosové mistrovství Evropy v Maďarsku.“

Aktuální formu předních českých vytrvalců prověří keňští běžci z tréninkové skupiny polského manažera Petera Szurowského. O prémii pro vítěze se v závodě mužů porve sedmadvacetiletý Allan Ndiwa Masai, který se může pochlubit desítkou v osobním rekordu 27:54. V závodě žen by měla startovat Betty Chepleting, která dokázala stejnou trať zaběhnout za 33:48.

„Těší nás, že na startu RunTour České pojišťovny budou i běžci z Keni. Ukazuje to na rostoucí úroveň seriálu a jeho silnější vnímání. Budeme rádi, když se na RunTour bude scházet stále silnější konkurence, nicméně neuvažujeme o tom, že bychom zahraniční běžce motivovali finančními odměnami za start. Na prvním místě jsou pro nás hobby běžci společně s domácí špičkou,“ okomentoval start Keňanů za pořadatele Tomáš Leixner.

V Olomouci tedy jistě bude na co se těšit!


WEB ZÁVODU

ON-LINE REGISTRACE

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 31.07.2012 09:53:15

Seriál RunTour České pojišťovny vstupuje čtvrtým závodem do své druhé půle. Další díl se odehraje v Olomouci, kde trasa povede příjemným prostředím městských parků. A máte šanci si tu zazávodit po boku skutečné běžecké elity. Startovní listina se totiž pyšní takovými jmény, jako je náš aktuálně nejlepší vytrvalec Milan Kocourek či domácí špičková běžkyně Petra Kamínková.
Odkaz na článek

avatar

Trutnov/Praha

10 km: 0:31:01 (2009)
půlmaraton: 1:06:33 (2012)
maraton: 2:18:27 (2011)

peca_p muž 31.07.2012 11:55:55

V článku je drobná chyba v Maďarsku je mistrovství Evropy ne mistrovství světa.

avatar

Praha

jrendl 31.07.2012 14:42:14

>> peca_p, 31. 07. 2012 11:55:55 diky za upozorneni. opravili jsme.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.