Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jihočeský Silva Nortica Run láká na duel dvojic

Jihočeský Silva Nortica Run láká na duel dvojic
foto: archiv behej.com

Radek Narovec | 17.05.2010 | přečteno: 5297×

Červnový trail na česko-rakouském pomezí si loni odbyl premiéru a letos se již chce pevně usadit v přehuštěném kalendáři největších domácích závodů. A to nejen v kategorii horských běhů, jak naznačuje jeho hlavní pořadatelka Pavlína Hanušová. Kromě „královské“ 85km trati jsou připraveny tratě na maraton a půlmaraton a novinkou je pak maraton dvojic. ČLÁNEK OBSAHUJE VIDEO

„Naše tratě – to je obrovský, 85 km dlouhý okruh. Na něm se postupně startují všechny závody, které mají společný cíl. Ale jednu věc loni viděli a zažili pouze ultraběžci – nádhernou, intimní atmosféru prvních čtyřiceti kilometrů, které vedou přes hluboké, liduprázdné lesy a zapomenuté jihočeské vesničky,“ láká Pavlína do svého rodiště.

„Abychom tento slavnostní zážitek umožnili širší běžecké obci, otevřeli jsme speciální kategorii – závod dvojic. Každý si uběhne svůj maraton, každý obdrží medaili a samostatný diplom, každý sám bude zapsán v tabulkách. Ale hodnocení v rámci našeho závodu bude společné, tedy za dvojici. Pouze jeden z této dvojice bude moci poznat začátek ultra tratě, ale v příštím ročníku se přece mohou vystřídat.“

Závod, kterého by se opět měl zúčastnit nejpopulárnější český vytrvalec Dan Orálek, se běží na území dvou států a schopná pořadatelka opět dokázala získat fondy z Evropské unie.

Kromě krásné přírody může pro někoho znít lákavě i nabídka jednoho ze sponzorů závodu v podobě piva a jídla zdarma. Každý závodník bude mít na svém čísle poukázku s logem pivovaru a obdrží po doběhu nápoj dle svého výběru. Spolu s pivem bude vydáváno rovněž něco teplého do žaludku.

Milovníci hořkého moku nebudou strádat ani v průběhu závodu. Na metě maratonu u lesovny Baronův most a na startu půlmaratonu (Harmanschlag, 63. km ultra) bude pro závodníky připravena speciální občerstvovací první pomoc s pivem.

Stejně jako loni, i letos je připraveno na trati malé občerstvovací překvapení. Na kouzelném místě zvaném Terčin dvůr bude k dispozici malá ochutnávka kozích sýrů. Kdo běžel loni, ví, o čem je řeč. Sýry jsou vyráběné jeden den před závodem, jsou tedy absolutně čerstvé. Nikdo se nemusí obávat ochutnat. Někteří ultra běžci se loni trošku zdrželi, aby si svačinku užili. Kozí sýry budou tentokrát i v tombole, ve které budou slosována všechna startovní čísla.

Všechny tratě závodu jsou změřeny komisařem IAAF/AIMS. Protokol o měření je vystaven na stránkách závodu www.silvarun.eu.

„V 9 hodin odstartuje z náměstí v Nových Hradech vycházka s průvodcem. V jejím průběhu se zájemci seznámí s historií města a okolí, uvidí některé kulturní a historické zajímavosti, ale i přírodní zvláštnosti. Začátek vycházky kopíruje trať ultra závodu. Vycházka bude ukončena před 12:00 v prostoru cíle závodu,“ připomíná Pavlína Hanušová, že se nezapomíná ani na neběžecký doprovod.

Letošní ročník Silva Nortica Runu se koná 12. června. Přihlásit se na některý z jeho závodů můžete na stránkách závodu.


ONLINE MAPA ZÁVODU

VÝŠKOVÝ PROFIL ZÁVODU

PŘEHLED DOSUD PŘIHLÁŠENÝCH ÚČASTNÍKŮ

Anketa

Oslovuje vás filozofie pořadatelky jihočeského závodu Silva Nortica Run?

Celkem hlasovalo 125 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 07.06.2010 10:19:46

Červnový trail na česko-rakouském pomezí si loni odbyl premiéru a letos se již chce pevně usadit v přehuštěném kalendáři největších domácích závodů. A to nejen v kategorii horských běhů, jak naznačuje jeho hlavní pořadatelka Pavlína Hanušová. Kromě „královské“ 85km trati jsou připraveny tratě na maraton a půlmaraton a novinkou je pak maraton dvojic. ČLÁNEK OBSAHUJE VIDEO
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.