nemoc vs treninkovy plan
Praha 4
hanice 17.02.2007 20:20:46
prosim poradit, jak postupovat v pripade nekolikadenniho vypadku v dusledku nejake bezne virozy apod. Mam pokracovat v treninkovem planu tam kde jsem prestala, nebo se vratit „o policko zpet“ nebo na zacatek?Jak to delate? Nemuzu si odpustit komentar k memu zjisteni, ze zivocisny druh „bezec“ je stizen tolika zdravotnimi neduhy, o kterych bezna populace ani netusi, je to proste spolecenstvo lazaru, pajdalu a hekalu
Raškovice okr. FM
minusak 17.02.2007 20:37:12
Čistě subjektivní názor: Udělej si za každé 3 dny neběhání jeden vyložený výklus denně (délky natahuj postupně) a pak klidně pokračuj v místě, kde jsi přestala. Pokud jsi mimo provoz 3 týdny, tak to už Ti neporadím.To je možná složitější.
Raškovice okr. FM
minusak 17.02.2007 20:44:12
Promiňte, ještě jedna reakce pro Hanici: Nesouhlasím s tím, že všichni běžci jsou spolecenstvo lazaru, pajdalu a hekalu. Já běhám 4 roky a 4 roky jsem nebyl u lékaře. Předtím jsem tam chodil dost často. Jde o to jestli běháš proto, aby ses mohla zúčastnit závodů a byla zdravá, nebo trénuješ proto, abys někdy dosáhla na PRICE money. Rozdíl v intenzitě a objemech vysvětluje v 80% případů zdravotní stav. Těm 20%, kteří dbají na své zdraví, nepřehánějí své dávky a přesto mají problémy se omlouvám. Někdy to tak v životě je. Taky se najde i 20% vítězů, kteří neví, jak se jmenuje jejich obvoďák.
Mato 17.02.2007 22:57:51
Minusak, prepac, ale asi nevies o com hovoris. Vacsina bezcov, sportovcov, ale aj sedavych ludi mava vacsie ci mensie zdravotne problemy- ci uz casto, alebo menej casto, ale mava. A to bez ohladu na to, ci trenuju vela, malo, alebo vobec. Tak to proste je. Vaz si to obdobie, ked nemusis k lekarovi- mozno uz zajtra budes vysedavat v ordinaciach Ty (neprajem Ti to, ale zivot je taky). V naprostej vacsine (99.9%) prave tych Tvojich „vitazov“ su aj najcastejsimi navstevnikmi lekarov. Ked uz pre nic ine, tak aspon kvoli prevencii, pravidelnym odberom krvi, testom… P.S.: ak hovorime o vyhrach na zavodoch, tak by sa to malo pisat PRIZE (money).
Jílové (to u Děčína)
toro 18.02.2007 08:12:53
Já myslím, že na to neexistuje jednoduchá a platná odpověď. Záleží jak zrovna ten plán vypadá v době výpadku, pokud například trénuješ na maraton a měly by jsi se do tréninku vrátit tím extra dlouhým během, tak to asi dopadne špatně. Pokud jsi schopná si plán dělat sama, takže víš co který ten trénink zlepšuje a proč je zařazen, tak si plán můžeš „přemíchat“ sama. Já těm věcem moc nerozumim. Jak je asi všeobecně známo, mě plán dělá Miloš, takže to vždy spraví jeden email s popisem co mi bylo, jak se cejtim a tak a Miloš mi napíše jak a kam se vrátit v plánu. Osobní poznatek je, zařadit ještě jeden den volna, ikdyž bych už sám šel a v následujících pár dnech težké tréninky nejít na doraz. Tomáš
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 18.02.2007 08:53:09
Já bych zkusil párkrát vyklusat a postupně se dostat na danou délku, pok zvyšovat i intenzitu. Někde v tréninku na 10 km o tom Miloš píše…
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 27.02.2007 09:46:03
Já jsem v důsledku nachlazení neběhal posledních 10 dní v lednu. Po této pauze jsem začínal 10 km, následující den 12 km a pak již normálně podle plánu. Je zajímavé, že se tento desetidenní výpadek nijak negativně neprojevil na kondici, naopak. A pěkně jsem si za těch 10 dní odpočinul.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.