Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Běh pro hubnutí

Běh pro hubnutí

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední

hermi muž 14.04.2012 10:41:57

Čau, chtěl se zeptat vás odborníku, jak docílit během abych hubl tuk, ale ne svalovou hmotu. Byl bych rád, kdyby tu byl někdo ochotný mi nějak poradit, popřípadě mi říct kolikrát týdně běhat a tak. Četl jsem zde něco o běhu na lačno a chtěl bych se ještě zeptat jestli tím docílím, že hubnu… takhle jsem to pochopil já. Díky

Milovice

Celkem 15037,36 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:26 (2014)
půlmaraton: 2:01:47 (2015)

Ykram žena 15.04.2012 10:15:07

http://www.behej.com/…ce-a-hubnuti

Zdar, zadej do zdejšího vyhledávače hubnutí běháním, naskočí ti hodně starých textů, jeden čas se to dost probíralo. Ať ti to běhá 8-)

Praha 8 Dolní Chabry

Celkem 8683 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:20 (2010)
půlmaraton: 1:43:56 (2010)

dolezalj muž 15.04.2012 11:08:53

>> hermi, 14. 04. 2012 10:41:57

Obecně je to tak, že je nutné běžet minimálně 40 minut, ale lépe déle, protože tuky začneš odbourávat až cca po 30 minutách. Jestli na lačno, na to se názory liší, ale asi to nemůže uškodit. Já běhám pravidelně ráno cca 1 hodinu a nemám s tím problém. Musíš se držet v aerobní oblasti, kdy jsou svaly dostatečně zásobeny kyslíkem. To zjistíš zjednodušeně tak, že od 220 odečteš svůj věk a toto číslo je tvoje maximální tepová frekvence MTF. Aerobně pak sportuješ, poku´d se pohybuješ tak cca v 55 – 70% vypočtené MTF. Pokud ti tedy je 30, tak tvoke MTF je 190 a aerobní oblast je při tepové frekvenci cca 105 – 130 tepů za minutu. Jinak je to tak, že v aerobní oblasti by jsi měl být ještě schopný konverzovat bez problémů s dechem. Obecně tedy čím déle tím lépe a v podstatě se dá říci, že i čím pomaleji tím lépe, pokud tvoji hlavní ambicí je zhubnout. Ale toto tempo ti obecně i zlepší vytrvalost. Tak hodně zdaru.

Motto: Nikdy není pozdě na změnu

hermi muž 16.04.2012 15:17:54

Tak díky moc za rady a tipy. Teď mi jde hlavně o to zhubnout tuk, ale né svalstvo, hraji vrcholově basketbal a trochu chci snížit na té váze a o vytrvalost se nebojím, ta se vždy nějak na těch soustředěních nabere. :)

mnauprsk muž 23.04.2012 12:14:41

Tak u mě to funguje naopak. Pomalým během moc nezhubnu, ale když častěji zařazuju náročné intervaly, tak jde tuk pryč. Ono to je komplikovaný. Když budeš běhat pomalu a dlouho, tak spálíš nějaký tuk přímo při běhu, a měla by se zlepšovat i tvoje schopnost spalovat ho při běhu i jiné fyzické aktivitě. Při anaerobní aktivitě se sice tuk nespaluje, ale energii, kterou spálíš, si tělo později musí doplnit, třeba také z tělesného tuku. Ale hlavně ta náročná anaerobní aktivita zvyšuje hladinu testosteronu, který omezuje ukládání tuku. A pokud ti narostou svaly, tak je to jen dobře, protože svaly spotřebovávají energii, i když nic nedělají. Důležitá je také strava – měl by jsi jíst hodně, aby jsi tělo naučil, že energie má dost, a nemusí si ji ukládat na horší časy, ale jez kvalitní potraviny. A ještě varování – se zvyšováním objemu nebo intenzity běhu opatrně, jinak to zavání zdravotními problémy. Pokud chceš zhubnout, tak bych četnost sportování zvýšil, ale rozložil bych to mezi více činností – třeba běh, plavání a cyklistiku.

Celkem 300 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:45:00

Zdeněkz76 muž 24.04.2012 15:44:00

Můžu potvrdit mnauprsk – co jsem začal systematicky trénovat na 10km, tak moje váha klesla, nebudu říkat o kolik, páč to nevím, ale celkem viditelně. Při tréninku na maraton (3:45 – takže žádný trénink rychlosti) se moje váha nehnula.

Motto: Když mi vydrží forma, zúčastním se amaterského maratonu v Sao Paulu! (Emil Nádeníček)

grandececo muž 25.04.2012 21:27:44

Někde jsem četl, že aby člověk hubnul, tak musí mít 50 – 60% TF Max a alespoň 50 minut. Je to pravda? řídíte se tím nebo něčím jiným?

Sloviensko

rudo muž 25.04.2012 22:18:43

chudnutie alebo priberanie je v prvom rade otazka stravy, kvality a kvantity v druhom rade je to otazka casovania stravy v dennom biorytme a vzajomne casovanie stravy a treninku. Samotnym behanim, pokial by sa v otazke stravy a casovania robilo vsetko zle sa schudnut neda a naopak pri spravnej strave a casovani clovek schudne aj bez behania. Zakladat si prilis na spojeni behu a chudnutia moze viest ku sklamaniu

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.