Nike+ iPod
Rodney 22.04.2012 16:02:26
Uvažuji o koupi iPodu nano, spolu s Nike+ botami a senzorem :). Chtěl bych se zeptat, jestli s tímto máte nějaké zkušenosti, jelikož nevěřím, že to měří správně.. Stále se ještě rozhoduji právě mezi iPodem nebo novým sportesterem. Tak co myslíte?
cop2 22.04.2012 18:05:15
Kromě Timex Global Trainer používám i Nike+ iPod Nano 6. S Nano jsem začínal (muzika), přesnost měření je překvapivě poměrně přesná. Mně u něj chybí měření tepu a záznam trasy GPS, proto jsem si pořídil Timex. Nike je teď už o krůček dál a prodává Nike+ GPS sporttester, ten je ale zase bez muziky. Takže Nano je fajn spojení poslech muziky a odběhnutá vzdálenost plus zpracování treninků (vzdáleností) na Nike+(asi se dá se dokoupit modul BT a hrudní pás – s tímto nemám vůbec žádné zkušenosti). Já bych s iPodem už nezačínal a šel bych rovnou ke sporttesteru s GPS, asi bude ve finále jedno jestli Garmin, Suunto, Timex nebo něco jinýho …
Brno
Docent 22.04.2012 18:08:22
já mám sporttester s navigací a když se mnou běhá kamarád, který měří footpodem, shodnou vzdálenost máme jen pokud běžíme po rovině a rovnoměrným tempem, na který si to zkalibroval, jakmile jsme se dostali do kopců, byl tam už docela rozdíl, který se srovnal na delších tratích, na 20 km byl rozdíl 1 km podle mého názoru tudíž záleží, jak moc se chceš běhání věnovat já jsem se svým výběrem spokojený, dá se navíc každý běh včetně převýšení najít na mapě
Slaný
EdCable 22.04.2012 21:07:33
>> Docent, 22. 04. 2012 18:08:22
Je to zajimave, me se footpod (miCoach) shodl pri prvnim behu s navigaci (telefon) temer presne. Akorat ze zaznam trasy z navigace ma docela trhliny – navigace zkratka nemeri dostatecne presne, zvlaste ve meste nebo vyraznejsich lesnatych terenech. Kdyz si zobrazis ten prubeh na mape, dosahuji GPS sporttestery dostatecne kvalitni shody?
pavlicek 22.04.2012 21:49:08
Ahoj. Používám Suunto s footpodem. Začátkem roku jsem si pořídil
Holux datalogger (pouze záznam trasy a její průběh na PC, nikoli okamžité
hodnoty na displeji) z důvodu lenosti přehazovat footpod na jinou botu a taky
pro kalibraci footpodu. Běhám zalesněným parkem a různě v členitém
terénu. Musím kontatovat, že tak 80% záznamů z dataloggeru je chybných
(zobrazení neodpovídá skutečnosti a následná úprava v Holux ezTour for
logger je zdlouhavá). Při poslední kalibraci footpodu (a konfrontaci s GPS)
na stadionu mělo GPS chybu 100m na 4 km. 2 měsíce nekalibrovaný footpod
vykázal chybu 15m. Holux se dá nastavit pro běh a dle výrobce má mít
odchylku pouhých pár metrů(:-)).
Napište prosím, zda sporttestry Garmin jsou přesné a zda se dají použít
bezproblému v zalesněných oblastech. Je možné, že jsem jen zvolil
nekvalitní produkt.
Rodney 23.04.2012 13:42:34
Přemýšlel jsem o tom a vypadá to, že půjdu raději do sporttesteru
než do iPodu s Nike+ :). Běhám jak po silnici, tak i v terénu a dočetl
jsem se, že Nike+ neměří vzdálenost běhu ani zdaleka tak přesně jak
kvalitnější sporttester.. Ale nevím, co je na tom pravdy… nemám s tím
žádné zkušenosti :D.
Jinak se mi poměrně zalíbil tento sporttester: http://www.hodinky-sport.cz/…c-1209-sede/
. Vypadá poměrně slušně + skvělá cena. Stejně si ale pořád nejsem
jistý, zda koupit sporttester nebo ipod s Nike+…
warrington Anglie
pavelsubert 27.04.2012 23:34:58
…nike+ je dobra vec ,ALE senzor neni moc presny v terenu a prudkych zatackach i pri zmene tempa muze promerovat . Pokud bezim ve meste odchyka nike+ a presnych suunto hodinek je asi 50m , ale pri prespolnim behu v terenu (10km) mi nike + ukazal 11.08 km coz je odchylka 10%. Nejlepsi vec ,kterou mohu doporucit a momentalne pouzivam je aplikace na iPhone Nike+GPS…je to uplne presne a radost pouzivat.
Filomena 13.05.2012 20:26:33
Ahoj používám Nike+ už druhou sezonu a maximální spokojenost. Beru to ale spíš jako motivační hračku. Líbí se mi, že na mne někdo mluví např, že už jen 4km a je hotovo . A taky jejich uživatelské prostředí je pěkné. Na tepovku, ale používám Suunto hodinky. Tak že asi tak. Přeji šťastnou volbu. F.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.