BĚŽECKÝ TRÉNINK: Psaní zážitků, pokroků a problému na vlastní blog
Tábor
otilrak 25.05.2012 18:06:47
Těžko k tomuhle něco napsat, ale pokusím se.
Vedení tréninkového deníku není o zábavě, to je spíš nutnost. Člověk z něj často pozná, jestli se náhodou nezačíná něco dít a nebo z něj alespoň zjistí, proč vznikl nějaký určitý problém, třeba zdravotní. Další možnost je vedení deníku online, často to bývá snadno vyplnitelné. Koukni na mytreneek.cz nebo dailymile.com.
Pokud jde o vedení blogu. Na to musí mít člověk buňky sám od sebe. Hodně lidí to zabalilo proto, že neměli hned čtenáře a komentáře. Ale to bohužel chvíli trvá než se udělá ten určitý okruh lidí. Někdy i pár měsíců. Není to tak snadné jak to vypadá.
Proč se ti ztrácí motivace? Jsi na svých distancích nejlepší nebo se nezlepšuješ tak rychle jak jsi čekala? Řekl bych, že to by ve skupině neměl být problém. Třeba se mezi sebou dostatečně nehecujete.
Já o tom tedy nic nevím, jsem běžec samotář a mám radši tratě 10 km a výš. To se pak někdo na společné tréninky shání hůř.
A kde všude trénuješ? Netrénuješ jenom na dráze? Třeba je problém v prostředí a chce to změnu. Nějáké terény a tak.
K psychice během závodu těžko něco napsat, s tou budeš muset zabojovat sama a srovnat si to v hlavě. Zatím jsem závod nevzdal ani nevypustil, přijde mi to nesportovní.
Praha
marek27 27.05.2012 00:46:15
Myslím si, že psaní blogu a vedení si tréninkového deníku jsou dvě velmi rozdílné věci. Běžecký deník by měl být co nejpřesnějším a nejdetailnějším záznamem všech tréninků a ještě obecněji všech pohybových aktivit. A nejde jen o čísla, ale také o pocity.
Já osobně blog, který se snažím rozjet, beru spíš jako nadstavbu. Přináší mi motivaci srovnat si myšlenky tak, abych je mohl prezentovat někomu dalšímu. Zároveň doufám, že třeba jednou mé zkušenosti někomu pomohou, dají mu informace. I já se takhle snažím těžit z toho co píší jiní běžci. Bez ohledu na jejich výkonnost (a množství zkušeností).
running turtle 31.05.2012 14:34:52
>> Baruš, 24. 05. 2012 19:11:33
Ahoj, tréninkový deník je opravdu nutnost. Píše se do něj nejen co jsem šla, ale jak jsem to šla. Nejen třeba za kolik, ale pocity, bolesti, únava, počasí ..... Můžu se třeba za rok podívat, jak jsem na tom loni byla, srovnat se současným tréninkem a výkony.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.