Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Od kolika let je vhodné běhat?

Od kolika let je vhodné běhat?

Nalezené položky: 13 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Sušice

Celkem 1613,04 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:58:23 (2012)
půlmaraton: 2:21:49 (2012)

Adam80 muž 09.08.2012 10:43:22

Ahoj, od kolika let myslíte, že je vhodné aby děti nějak pravidelně běhali? Běhali beru s rezervou, nejde mi o žádné zvláštní výkony… moje malá dcerka vždy když odcházím běhat, nazouvá si boty, že jde se mnou. Napadlo mne, že bych ji koupil vhodnější obuv a tak dvakrát týdně ji vzal s sebou, chvíli by si se mnou cupitala. je mi jasné, že to budou krátičké vzdálenosti, jsou jí tři roky, ale jde mi obecně o to, abych ji nějak neuškodil na klouby, když ji budu s sebou brát na kratičké cupitání brát pravidelně dvakrát týdně. V zimě ji chci poprvé postavit na běžky, ale to je jiné, mnohem šetrnější… Byl bych rád, aby od mala získávala lásku ke sportu, pokud to sama chce :)co myslíte?

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 09.08.2012 10:53:24

>> Adam80, 09. 08. 2012 10:43:22

No jsem zvedavy co reknou zkusenejsi rodice. Ale dle meho nazoru, co by melo byt spatne nebo nesrtene vzit probehnout jakkoliv male dite, kdyz samo chce? Muj maly teda jeste nebeha, ale preci az zacne tak mu nebudu zakazovat behat kolem baraku protoze je na to jeste malej, aby si neuskodil. A v stejne souvislosti bych to pak videl i s tim, vybehnout s rodicem, kdyz chce a kolik zvladne.

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 09.08.2012 11:27:37

Deti by sa mali hybat co najviac a mat moznost si vysklusat co najviac sportov. Vytrvalostne behanie je v detskej mysli dost nudny sport a povacsinou deti, co s nim zacali v skorsom veku (7–10 rokov), pri nom v dospelom veku nezostanu. Na behy musi byt vysoka vnutorna motivacia a ta, okrem potesenia rodicov ci trenerov, u deti este vo vyraznej miere chyba. Aj ked je mi jasne, ze dieta k tomu nemotivujes, ani nenabadas, tym ze chce ist behat s Tebou Ti dava iba najavo, ze chce byt s Tebou, pripadne Ta napodobnovat. S laskou k behu to este nema nic spolocne :-)

Hybat sa, behat po vonku (prirodzeny prostriedok presunu deti pri hrach je prave beh, az starnutim zaciname leniviet) hrat behave hry, robit vylety – aj dlhe, to je vsetko hrozne fajn. Behanie vsak nechaj na prirodzeny vyber v neskorsom veku = idealne po ukonceni rastu. Dovtedy, ak nechces mat s dietata gymnastku, plavkynu, ci krasokorculiarku, kde je skora specializacia nevyhnutna, by som dieta povzbudzoval iba v pravidelnej ucasti na sportoch – akychkolvek.

Spickovym bezcom sa moze stat kazdy aj ked zacne v 18, niekedy aj neskor. A mozno je to este lepsie, aspon bude mat zaklad aj v inych sportoch a nebude mat jednostranne opotrebeny pohybovy aparat.

Takze dcerku zober behat – ale urob ten vybeh iba pre nu a s nou aj skonci. Nech vie, ze je to iba jej cas.

Moje dcery chcu so mnou stale sutazit a v tom im vyhoviem, aj 5× po sebe. Vzdy je to sice na kratku trat a obycajne mierne dolu z kopca, ale o to nejde. O par sekund sa uz bicykluju, ci odrzaju na odrazadlach a na nich sutazia. Bezecky trening teda nie je pre male deti – nie kvoli pohybovemu aparatu, ale kvoli chybajucej vnutornej motivacii. Ak trenuju beh aj v malom veku, tak chcu niekoho najskor len potesit.

Sloviensko

rudo muž 09.08.2012 11:46:38

>> Adam80, 09. 08. 2012 10:43:22

deti sa najprirodzenejsie pohybuju na boso, ak chce s tebou pobehovat zober ju na travu kde je to bezpecne a behajte bosi, tak si klby nemoze poskodit.

Motto: you can't stop, what is coming !

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km

SlavoK muž 09.08.2012 11:55:32

Ha, otaka obutia. Kedze maly uz vstava a presuva sa popri nabytku, vyskytli sa dobre mienene rady z rodiny i z knih ze je nacase ho obuvat. Vsetky som odpalkoval. To co navrhuju pre takych drobcov je des-bes. Pevny kotnik, podrazka je ohybna ale asi tak, ze ja ju zmacknem v ruke, sotva by ju on ohol s tymi nevyvinutimi nozkami. takze mi to pripada akoby si mal obut lyziarky a v tom sa ucit chodit. A k tomu varovania, ze ak take lyziarky nedostane, tak bude mat vybocene kotniky a co ja viem co este. Nevidim v tom najmensiu logiku…

Pekne si to napisal Mato.

Celkem 5539,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:44 (2015)
půlmaraton: 1:41:28 (2015)
maraton: 3:57:34 (2016)

carsa žena 09.08.2012 12:27:40

Mám tři děti (6,4,2). Zatím s sebou beru jen toho nejstaršího, a to na kole, aby mi stačil a max. deset km. Občas dělám to, že vezmu dva starší – dojednou se mnou na hřiště (asi 3 km), tam je nechám, odběhnu pár koleček a cestou zpátky si je zase vyzvednu. Co se běhání týče, tak společně běháme opravdu jen krátké úseky (děti nemají vytrvalost – běží rychle, ale rychle se unaví a hlavně je to nebaví). c.

Okříšky

Celkem 1893 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:31 (2011)
půlmaraton: 1:41:41 (2010)
maraton: 3:53:06 (2012)

LiNo muž 09.08.2012 16:07:35

„Mato“ asi řekl vše podstatné, každopádně co se týká vytrvalosti, tak ta by se měla prohlubovat až v pozdním věku, ne u dětí…8-)

Motto: "EX MALO BONO" - ze zlého dobré; „Někdy musíte prostě skočit a křídla si nechat narůst až cestou dolů.“ Les Brown

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 09.08.2012 17:04:38

Mato rekl vse podstatne, co se tyce behu, jeste pridam svou trosku do mlyna ohledne celkoveho pohybu, ve 3 letech ma na behani spoustu casu. Jak pise Mato, chce jen byt s tebou.

Kdyz jsem byla se sourozenci mala, brala nas mamka uz od 2let do Sokola (tehdy TJ) na cviceni s detmi. Bylo to 2*tydne na 1h a ucili jsme se tam hybat, koordinaci, lezlo se po naradi. Super na tom bylo, ze vse probyhalo formou hry s rodici a mamka na to porad vzpomina. Kdyz jsme prisly se sestrou do skolky o rok pozdeji, pohybove jsme byly jinde nez ostatni deti. Od 6 let uz jsme chodili (i s bratrem, proto mekke i :-) )2* tydne na 1h na cviceni pro deti bez rodicu a bylo to super. V techto sdruzenich maji vyreseno i pokracovani jak dite starne a to je obrovska vyhoda. Dite se nauci obecnemu rozvoji formou hry a v kolektivu jinych deti. Nenudi se. Ve starsim veku 7–8 let je klidne vhodna i nejaka atleticka pripravka (znam od znamych). Dite se nauci vsechny aktivity krom plavani – skakat, behat, hazet, rozvoj je vseobecny a proto si myslim, ze je atleticka pripravka pro maleho skolaka idealni vzhledem ke zdravemu rozvoji. A dite, ktera ma vyzkousene ruzne druhy pohybu, tak si pak snaze vybere, co chce delat. Navic pokud je takto vedeno od mala, zazije si pohybove navyky.

Motto: Petit cheval de manege :-)

Sloviensko

rudo muž 09.08.2012 23:20:21

>> SlavoK, 09. 08. 2012 11:55:32

Slavo, daju sa kupit rozne ponozky, take teple ktore maju zospodu take pogumovane fliacky, akoby to boli kopacky alebop tretry ale tie gumove frcky su menej ako 1 mm hrube, je to ciste protismykovi dizajn, aby sa to neklzalo napriklad na nalestenych parketach atd, takze to by som odporucal ak nemas doma vsade koberce a tiez ked je chlad – studena dlazka, da sa v tom chodit aj na mramorovuch kockach v nakupnych strediskach atd

tu v AUS sa povazuje sa zamozrejme ze deti chodia bose aj vsade po vonku, lyziarky im kupoia az ked prihlasia deti na detsku atletiku pripadne to vyzaduju ucitelia teleocviku

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km

SlavoK muž 10.08.2012 10:42:22

>> rudo, 09. 08. 2012 23:20:21

tak tak, ponozky s gumovymi fliacikmi uz mame. Len dost hrube aby som si v nich trufal ho vyhnat vonku ked nie je aspon 20C, no neviem, este uvidime. Zatial sa javi ako otuzilec, ktoremu chlad nevadi, skor vyhovuje.

Tu je zase moda obuvat uz nechodiacim kojencom adidasy do kociku. Neviem, asi to decko vkuse spi ked maju rodicia cas na take h…racicky.

Sloviensko

rudo muž 10.08.2012 11:02:19

>> SlavoK, 10. 08. 2012 10:42:22

adidas boticky, nike cumlik, reebook podbradnicek, puma serblik ?

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km

SlavoK muž 10.08.2012 11:34:27

serblik sme objednali z internetu a uz trikrat bol odlozeny datum dodania, asi ho dostane az k maturite. :)

Sušice

Celkem 1613,04 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:58:23 (2012)
půlmaraton: 2:21:49 (2012)

Adam80 muž 10.08.2012 16:43:02

Ahoj, díky za názory. S tou láskou ke sportu jsem to trochu špatně interpretoval, samozřejmě jsem si vědom, že to není láska k běhání, ale že chce jít se mnou když odcházím :) myslel jsem tím, že když chce sama, tak bych toho využil a „něžně“ ji ke sportu trochu postrkoval od mala :) se mnou to nikdo nedělal a v pozdějším věku jsem si k tomu došel sám, ale dnes bych byl rád, kdybych měl otce sportovce a od mala jsem s ním mohl ty sporty provozovat. Ale možná dnes vše vidím jinak. Šlo mi spíš o to, abych jí nějak neublížil, ale je fakt, že stejně lítá celej den a na žádný vytrvalostní štreky ji samozřejmě brát nebudu. Ale zamyslím se nad tím obutím, možná že naboso by to fakt nebylo od věci.

Nalezené položky: 13 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.