Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Cyklista beží MMM

Cyklista beží MMM

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

10 km: 0:37:45 (2011)
půlmaraton: 1:25:00 (2012)
maraton: 3:09:26 (2012)

jonti muž 26.08.2012 18:29:30

V skratke: na bicykli jazdím už dlho, tréning okolo 10h týždenne, teraz v sezóne čo víkend to závod. Dávam si teraz pauzu od práce, takže forma je celkom dobrá. Dobre sa mi daria hlavne trate pod 3h, nejakú super vytrvalosť nemám. Chcem bežať košický maratón začiatkom októbra, za čo najlepší čas, súčasný reálny cieľ vidím na 3:15h.

Behám asi dva roky, skôr na pohodu, osobáky 37 na 10km a 1:27 na polmaratón pred rokom a pol. Bežal som to len pár krát.

Túto jar a leto prakticky len jazdím na bicykli a behám asi len 1× týždenne. Mám ešte dva závody, ktoré by som rád dal s dobrým výsledom, 8.9. Rally Sudety asi 6 hodinový maratón a 15.9. Pražskú 50.

Môj tréningový plán by odteraz mal mať hlavne tento smer:

1. Nezvýšiť extrémne objemy behu, hrozilo by mi zranenie.
  2. Behať väčšinu tréningov v cieľovom tempe 4:18min na km
  3. Sústrediť sa na efektivitu behu a techniku
  4. Behať 3× týždenne, maximálny dôraz na kvalitnú regeneráciu, dvakrát dlhšie behy, dvakrát rýchly beh v cieľovom alebo o niečo vyššom tempe.
  5. Bicykel nevynechať, jazdiť naďalej hlavne vytrvalostné jazdy 3–5h 2× týždenne

Samotný rozvrh by som videl ako: Pondelok volno Utorok beh 1:30 v tempe 4:18 Streda bicykel 3h Štvrtok beh pomalší 2:30 Piatok voľno Sobota beh rýchlejší, úseky 1000–2000m Nedeľa bicykel 5h

Myslíte, že je tento tréning rozumne nastavený. Máte niekto skúsenosti s behom po hlavne cyklistickom tréningu?

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.