Špatná technika
LogOut 06.09.2012 14:34:18
Hraji fotbal a mám problém s technikou běhu, potřeboval bych poradit jak na to, nějaká tréninková cvičení atd. Odrážím se sice ze špiček, ale dopadám více méně na celé chodidlo, na trénincích si na to sice dávám pozor, ale vůbec se to nelepší. Za 2 při běhu se mi stáčí levá noha před pravou, někdy se i kopnu do lýtka… (S vytrvalostí problém nemám, ale problém je ve zrychlení a maximální rychlosti)
Díky za rady ahoj ;)
rudo 06.09.2012 23:38:28
>> LogOut, 06. 09. 2012 14:34:18
dopad na cele chodidlo sa nepovazuje vseobecne za zlu techniku, to by zalezalo od detailov.
kopanie do lytok je spravna sucast fotbalu, akurat musis kopat do superovych a nie do svojich
vseobecne problemy s behom ktore naznacujes budu asi suvisiet so slabostou stabilizacnych svalov pripadne ich nesymetriou, ide o svaly stabilizacie panve pozdlz chrbtice vseobecne pojem CORE a moze to zacinat v nepsravnej praci ruk, , drzania pliec atd
ak si v skole napriklad mal z jednej strany peknu spoluzicaku a zdruhej este peknejsiu (aby som zostal politicky korektny) a si sa teda vytacal na jednu stran viac ako na druhu, tak si si vyrobil nesymetriu rotacnych a bocncyh svalov len ako priklad
okrem slabosti niektorych svalov to mozu byt aj ztuhnute skratene svaly alebo slachy na jednej strane
LogOut 07.09.2012 08:38:46
>> rudo, 06. 09. 2012 23:38:28
Díky za odpověď, ale ještě bych potřeboval poradit, co mám cvičit, aby se moje problémy zlepšily/zmizely díky
rudo 07.09.2012 09:13:17
>> LogOut, 07. 09. 2012 08:38:46
CORE cvicenia su vsade po nete aj tu sme mali vlakna je na to kopu obrazkov a videi aj youtube ti urcite vyhodi vela .
chcelo by to niekoho sa na teba pozriet a najst o co ide
inak vseobecne joga taichi alebo aspon pilats
pozri si ties web dr Smiska nasiel som niekolko linkov
http://www.painfreesmsystem.com/
http://smsystem.cz/index.php?…
neviem narychlo najst stranky kde boli pekne ilustracie a fotky
krejzic 07.09.2012 15:27:38
Určitě Ti také pomůže běžecká abeceda. např. tady: Běžecká abeceda
bjerndi 13.09.2012 21:00:27
Taky mě trápí pár problémů.
Kopání se sem tak do lýtka je asi fakt návyk z fotbalu, ale v tom problém nevidím. Bohužel ostatní věci mě trápí trochu víc. Zejména v poslední době mě tuhnou ( tahá ) lýtka, zejména levé. Začne to třeba po pár km a třeba po půlmaratonu to ideální nebylo a zároveň s tím i achylovka a problém hlavně na levé noze. K tomu i trochu pálení na ploskách ze spodní strany šlapky v náslapných místech. Styl běhu jsou špičky. Nikdy jsem podobná problémy moc neměl, jen to pálení, ale ty achylovky ani lýtka dřív nikdy a to jsem nedával strečinku téměř vůbec nic ( teď už i protahuju ) Je to tím, že téměř neběhám cca 1 týdně a vytrvalost mám z jiných sportů letos celkem dost kola cca 5000 km od dubna, nebo si jen nohy třeba odvykly na běh. Začal jsem cvičit pravidelně stabilizační věci a slibuju si od toho možnost pravielného běžeckého tréninku, ale tohle vidím jako problém a limit v tomhle plánu
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.