VELKÝ TEST: Lýtková komprese. Zvýšená výkonnost, móda nebo placebo efekt? [článek]
barborkas 15.10.2012 17:25:20
Ať už při tréninku nebo přímo v závodě, každým dnem potkáváme stále více běžců, kteří se nespokojí s běžnými ponožkami, ale zahalují celé lýtko do kompresních podkolenek či návleků. V redakčním testu jsme pro vás srovnávali osm produktů s lýtkovou kompresí. ČLÁNEK KOUPÍTE V ONLINE TRAFICE ZA 9,90 KČ. />Odkaz na článek
Kostěj 16.10.2012 12:47:00
Nepokládám za šťasné zařadit tohle kontroverzní téma do placené části. Protože jak jsem slyšel na jedné konferenci: „Kolegové, buďto předložte seriózní výzkum, nebo se jděte klouzat“. Mimochodem, nám to v laborce zatím vychází tak, že je to na pikaču. Ale studie ještě není uzavřená, čili s rezervou…
Brno/Havířov
forest 16.10.2012 13:20:13
>> Kostěj, 16. 10. 2012 12:47:00
Záleží co se měří. Změna energetická náročnosti běhu v/bez bude HOOOODNĚ pod chybou přístroje (pokud se bude vycházet ze spotřeby kyslíku na spiru). Jakou máte metodiku?
Jediné co bude krásně měřitelné je časová dynamika rozpadu kreatinkinázy. Tam u rázových dopadů (seběhy) by měla být patrnější nižší hodnota CK (ale až např. po 24 hodinách).
pms 16.10.2012 13:39:58
Článek v podstatě na otázku, kterou klade v podtitulku, vůbec neodpovídá. S tím bych se smířil, ale dát za toto zjištění téměř 10Kč mi přišlo trochu líto.
Praha 4 - Modřany
drakor 15.11.2012 10:58:03
Vyzkoušel jsem snad ten nejlevnější typ kompresních podkolenek od české firmy moose. A záleží co od toho čekáte. Zrychlení nebo něco co Vám bůhví jak pomůže k lepším výsledkům . Ne nic takového. Pro mě to přineslo to kvůli čemu jsem si je pořizoval – zbavily mě křečí lýtek při dlouhých bězích na tvrdém povrchu (půl/maraton), kterých jsem se nemohl zbavit. Ať jsem zkoušel kdovíco (anticramp. přípravky, sůl atd.)
stepasite 15.11.2012 11:25:56
Clanek jsem sice necetl, ale z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze kdyz bezim s kompresnimi podkolenkami, neboli mne druhy den tak lytka. I pribehu ma lepsi pocit, jelikoz se lytka pri behu tolik nehoupou. Takze na tom mozna neco bude. Ale ze bych s podkolenkami bezel rychleji, to asi ne.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.