Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Křeče v žaludku a nevolnost po delších závodech

Křeče v žaludku a nevolnost po delších závodech

Nalezené položky: 45 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Linda :-) žena 24.10.2012 15:00:01

rudo: Díky za nový náhled na možnosti stravování – pro mě tohle asi moc není, ale určitě je dobré se dozvědět, jak se k tomu dá přistupovat jinak a že to tak i funguje ;-) Nejspíš to opravdu má něco do sebe…

xnovak: Tvé příspěvky mi připadají celkem podnětné. Určitě je dobré si to všechno nějak srovnat v hlavě a zbytečně se nestresovat, když nesplním „plán“ – jak v tréninku, tak v závodě. Asi to prostě přestanu hrotit a vrátím se k původnímu cíli (běhat hlavně pro radost). Třeba pak ty výkony a pohoda po závodě přijdou samy :-) A když nějaký ten vysněný čas nevyjde teď, tak bude další šance příště, že jo? :-) Díky :-)

avatar

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 25.10.2012 10:03:40

Přidám svoji zkušenost poměrně čerstvou. Při delším běhu jsem cca po 2 hod místo tekutin začal doplňovat pevnou stravu (čokoláda) Do několika min jsem kolem žaludku cítil silnou bolest, která neustupovala ani po zpomalení. Nedokázal jsem si vysvětlit příčinu (pripisoval jsem to čokoládě) a proto cca za nekolik dní beh zopakoval se stejným postupem bez občerstvení a výsledek podobný. Nakonec jsem po odpočinku zjistil že mám silně namoženy partie v oblasti břišních svalů. Patrně tedy dochází k tomu, že při rozpínání plynů v žaludku tlačí stěna na namožené svaly a vznikají bolestivé stavy. Dříve jsem tolik nedodržoval vzpřímený postoj v běhu, tak se to nejspíš tolik neprojevilo. Zatím jsem specialně tyto partie neposiloval, tak to zkusím v zimě napravit.

Motto: spěchej pomalu
avatar

xnovak muž 26.10.2012 10:51:59

>> Linda :-), 24. 10. 2012 15:00:01

Neni zac. Kazdopadne ale neprestavej mit ambice. Ono je dobre behat-trenovat systematicky, aby sis udrzela efektivni trening. Behat „pro radost“ se ma, ale telo je potvora a kdyz pak trenujes cely rok, nekolikrat tydne stejnou trat plus minus nejaka variace, telo si zvykne a nic vic, krome ciste hlavy a potu ti to neprinese. Pokracuj v systemat. trenincich a pripravuj se na rychlejsi casy v zavodech, ale udrz si k tomu zdravy odstup, ktery te nebude tak stresovat. Jde to VELMI tezko – aspon teda to je i muj pripad. :) Trvalo mi chvili, nez jsem prijal to, ze priprava musi byt systematicka a je potreba i behat o dost pomaleji nektere treningy, abych se zrychlil. Je to jako se vsim v zivote.

to Linda and RoobertG: hm. zajimave zjisteni, ale zaroven docela rozumne.

RUDO: tak me napadlo – co kdyby kolegove zkusili trochu Coly? Ja vim, ze to neni uplne prirozena strava, na kterou byl organizmus stvoren, nicmene na ultra zavodech se cola pouziva na zklidneni zaludku a zredeni zaludecnich stav, kdyz zaludek pracuje vicemene na prazdno, pominu-li bujony a ruzne energeticke zalezitosti.

Nemohlo by to Linde pomoct od tak extremni reakce organizmu po zavode?

avatar

Sloviensko

rudo muž 26.10.2012 11:53:47

>> xnovak, 26. 10. 2012 10:51:59

viem ze coke sa pouziva ved som to velakrat pisal, nie je jasne preco funguje ved cukro aj kafein sa da ziskat inak, ako som spiminal bude to mozno nejakou variantou kyseliny forsforecnej alebo inymi chemikaliami co su v coke ale nie su uvedene.

Ovsem pokial ma niekto reakciu typu diabetickeho coke asi nebude riesenim a pokial neviem o co sa jedna nemozem to len tak odporucat

nicmenj skusenosti su ze ked rozne gatorades atd a gely nefunguju a telo ich zacina vyhadzovat vrchom spodom, tak coke to vsetko uchrani a zostabilizuje.

niekedy sa tiez s uspechom pouziva zazvorova-gingerova limonada, ja si dam radsej z gingeru-zazvoru uvareny caj

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Linda :-) žena 29.10.2012 09:54:39

Tak mám za sebou další půlmaraton (tentokrát na sněhu ;-) )…

Šla jsem na start v podstatě s jediným cílem, a to – aby mi po závodě nebylo blbě (a abych se vešla pod 1:45 – chtělo to ještě nějakou menší motivaci, která se dá splnit a neodporuje si s výše uvedeným). Posnídala jsem čaj + tmavý chléb + rajče, před závodem žádné mléčné výrobky ani cukry a snažila se si vsugerovat, že vlastně o nic nejde, tak proč být zbytečně vystresovaná (přítel a kamarádi, kteří stáli na startu vedle mě, mi k tomu celkem pomohli :-)). A řekla jsem si, že mi prostě nebude špatně, protože si tím nechci zase zazdít celý den.

Po závodě jsem se lehce vyklusala a prošla, pak se snažila vypít hodně čaje a něco sníst, ačkoliv tělo „protestovalo“ (prostě hned po výkonu nemám na nic chuť).

Výsledek následovný: do půl hodiny po závodě úplná pohoda, potom chvilku lehce bolest břicha, pak zase dobrý, pak zase chvilku horší, takhle ještě asi dvakrát, ale nakonec nic z minulých problémů nepřišlo. Sice to bylo dost na hraně, ale ustála jsem to, a to je důležitý :-) Snad to příště bude zase o kousek lepší.

xnovak: Neboj, běhat stále totéž mě neba, a taky se nerada vzdávám, takže ambice snad zůstanou :-), jen se nesmím trápit, když to někdy nevyjde podle představ. S pomalejšími tréninky mám taky problém, protože mi pak přijde, že z toho nic nemám. Nejlepší je, když ty pomalejší běžím ještě s někým, jinak automaticky zrychluju. Co se týče té Coly, minule mi byla doporučena (já ji strašně nerada, fuuj :-(), ale jestli to pomohlo, netuším, protože už to bylo ve fázi, kdy byla „nemoc“ na ústupu.

avatar

Sloviensko

rudo muž 29.10.2012 19:55:08

>> Linda :-), 29. 10. 2012 09:54:39

perfekt, dik za info zpatnu vazbu. tak len same radosti do dalsich zavodov

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 467 km
Minulý měsíc 0 km

lukas_highenergy.cz muž 30.10.2012 15:15:21

Taky se přidám s dotazem na zkušenější – v sobotu sem běžel první delší závod (dle GPS 56km a navíc v tom pekelnym počasí) a od neděle večer mi je tak nějak střídavě blbě od žaludku. Navíc mi přijde, že to má možná něco společnýho s žebry (mam nějak namožený dvě místa kolem nejnižších dvou žeber na zádech a po dotyku to cítim až v žaludku). Jinak mi neni nic a jsem OK. Máte s tim někdo zkušenost? Díky

avatar

Sloviensko

rudo muž 30.10.2012 19:59:06

>> lukas_highener­gy.cz, 30. 10. 2012 15:15:21

co si pojedal a popijal pred zavodom pocas zavodu a po zavode a pocitujes rozdielne zaludok po roznychjedlach ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 467 km
Minulý měsíc 0 km

lukas_highenergy.cz muž 30.10.2012 20:36:48

Před závodem cca 3 hodiny chleba se sýrem. A během závodu už jen cukry (2 x tubu endurosnack (druhou ne celou), dvě tyčinky a 1× tuba carbosnack cca 10km před cílem – všechno od nutrendu). Po závodu sem byl celkem hotovej, tak jsem si dal mátovej čaj a asi hodinu nebo hodinu a půl po závodě normální večeři (noky se špenátem a masem a večer po vyhlašování ještě krupicovou kaši kterou tam měli :-) ). Díky

avatar

Sloviensko

rudo muž 30.10.2012 21:31:10

>> lukas_highener­gy.cz, 30. 10. 2012 20:36:48

OK to bola sobota, zaludok ta zacal bolet az v nedelu vecer, co si jedol celu nedelu a nasledne dni ?

zatial mi to vyzera ako systematicke prekyslovanie organizmu sportom a hlavne stravou ale este nevysvetluje preco prave zaludok by mal byt prvy postihnuty.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 467 km
Minulý měsíc 0 km

lukas_highenergy.cz muž 30.10.2012 22:20:02

Neděle taková klasika – snídnaě chleba se sýrem a zelenina, k obědu pečená krůta, brambory a zelenina a večer jsem začal cítit, že mam asi namožený záda a zároveň se projevil ten žaludek…

avatar

Sloviensko

rudo muž 30.10.2012 22:35:01

>> lukas_highener­gy.cz, 30. 10. 2012 22:20:02

ak by to bola reakcia na stravu

tak skus jest vela surovych uhoriek a zelene stopky z repikateho celeru a uvar si hnedu ryzu a jedz ju samotnu len mierne osolenu morskou solou a lyzicu nezoxidovaneho olivoveho oleja pripadne prave kravske maslo a drz taku stravu niekolko dni.

tiez mozes skusit pit vodu so sodou bicarbonou

na druhej strane niuekedy pomoze pitie pravej COKE, ale tymto ju nepropagujem.

telo ma rozne nervove a energeticke spojenia a je zname ako problem v chrbte moze nervovo drazdit traviace organy ale aj naopak problkem v traviacej sustave vyvola bolesti a ztuhnutia v chrbte a casto nie je jednoduche urcit co je prvotne, niekdy to vie analyzovat velmi dobry expert na cinsku medicinu ale nie kazdy z nich je dobry expert.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 467 km
Minulý měsíc 0 km

lukas_highenergy.cz muž 31.10.2012 09:02:48

Díky za rady. Rýži jim nesolenou ( většinou jasmínovou koupenou u číňanů) a zbytek zkusim. Já právě myslel, jestli problém nejsou spíš záda (poprvé jsem běžel takhle dlouhou trasu s batohem – povinná výbava) a žaludek neni podrážděný od nich…

avatar

Brno

Celkem 2720,9 km
Minulý měsíc 0 km

alka žena 31.10.2012 18:52:46

>> lukas_highener­gy.cz, 31. 10. 2012 09:02:48

Ahoj, tak to mi připadá vyloženě jak od ledvin, mohl ses nachladit…šla bych s tím raději k doktorovi, tohle není žádná „legrace“.. Ono to pak bolí „všude“ – ale ty záda, špatně od žaludku, to bývá docela časté. Držím palce, ať se brzo uzdravíš, ať je příčina jakákoli.

avatar

Sloviensko

rudo muž 31.10.2012 21:38:13

>> lukas_highener­gy.cz, 31. 10. 2012 09:02:48

ved vravim co bolo skor vajce alebo sliepka (odpoved, prvy bol kohut) niekedy sa mi stalo ze som si ladviny obuchal batohom a boli to neprijemne bolesti niekolko dni, ale zaludok ma z toho nebolel

mam taku osobnu skusenost ze s obuchanymi ladvinami mi nerobilo jedenie proteinov zivocisnych – syr maso, ale ak to bolo po velkej zatazi bol to problem lebo svaly proteiny potrebovali.

ciasticxne riesenie je velky prijem zelenych aminos (spirulina chlorella a vyhonky jacmenne psenicne atd – vo forme zelenych tabletiek ci praskov.

ak je to chrbat – ladviny tak cileny vybet z jogy velmi ruychlo pomoze a tiez niektore pozicie ti daju vediet == teda presna diagnostika

inak bolave brucho moze byt z natiahnutych svalov a vazov v brusbnej dutine, nielen spodne abs ale aj vsetky vnutorne svaly co drzia vnutornosti v poizicii toto sa stava najme pri dlhych dolekopchoch – joga ti tiez v tomto dobru diagnostiku.

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 45 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.