chuť
snehulak05 17.05.2007 17:47:28
Ráno se nenasnídám jenom se napiju trochu čaje, abych zapil prášek na alergii a hrnu se do školy.. Maminka mi přibalá s sebou 3 rohlíky a obvykle něco sledkého a s tím se poperu tak do tich 10:00– 10:30 neobědvám ve škole a tak přijíždím domů. Okolo 15:00. Nemám vůbec žádný hlad ale jenom přece bych si něco dal..(chuť).a tak si dám obět.. odvalím se od stolu a jdu se učit.. A teď mi poraď te jak to mám udělat s tou ukrutnou chutí, ketrá nademnou pokaždé zvítězí a přinutí mi něco sníst… Ať už ej to něco malého, kousek čokolády, tyčinku a nebo celej oběd..
Dobříš, Plzeň
Šera 17.05.2007 18:46:06
Já sem to vůbec nepochopil… Ty bys rád denně snědl 3 rohlíky
s práškem a zapil troškou čaje? Tomu já říkám suicidal tendencies:(
obědy jez a buď rád, že ti je maminka dělá.
pozor na anorexii.
Most
Dalimil 17.05.2007 18:47:28
Co dělat s chutí k jídlu? – Nebránit se jí :)
Ne, co jako na tom vydíš špatného?
PRAHA 6-LADRONKA,HVĚZDA
skritek 17.05.2007 19:28:43
„Co vidíš na anorexii špatného??“ To si snad děláš legraci, ne? Například to, že můžeš třeba v extrémním případě natáhnout bačkory…
Praha
tvx 17.05.2007 19:31:50
myslim že příspěvek na kterej reaguješ se týkal té chuti a nikoli anorexie "c)
Most
Dalimil 17.05.2007 19:48:20
Přesně tak :) No mohl jsem tam dát citaci, ale v době, kdy jsem ho vkládal, tam ještě jiný nebyl :)
Dobříš, Plzeň
Šera 17.05.2007 22:16:12
sem to trochu přehnal:/ já jsem četl i jiné dotazy od sněhuláka a myslím si že bys rád schodil nějaký to kilo. a teď píše že ho poráží chuť k jídlu, takže až nad tou chutí zvítězí, už nebude mít chuť na oběd, tyčinku, čokoládu ani na něco malého… no a podle mě když nemáš na nic chuť tak ani nejíš, nebo se do toho nutíš. spíš bys měl normálně snídat,svačit a obědvat pestrá jídla mnoha chutí, ale nepřejídat se. a na otázku „jak na chuť?“ ti odpovím, že hlad je převlečená žízeň sklenička vody tyto chutě zahání. používá se i když přestáváš kouřit a ze své skušenosti vím, že to funguje.
snehulak05 17.05.2007 22:29:54
hihi kouření už mám naštěstí za sebou a přestal jsem snadno ze dne na den.. ale to jevedlejší.. U mě anorexie nehrozí to bych musel shodit tak 3 – 5 centimetrů špeků a pak ještě hubnout dál, protože mám necelejch 190 cm a vážím cca 90 kg..
tereza 18.05.2007 07:38:44
Chuť je prevít. Přijde, kdy chce a zůstává, jak dlouho chce. Řeším to tak, že kousek si dám, tzn. ne celou čokoládu nebo tyčinku, ale jen si kousnu a hned jít něco dělat a zabavit se, odreagovat mysl od jídla.
Most
Dalimil 18.05.2007 11:15:02
To snehulak05: Nevím, ale zbavit se chuti k jídlu (nebo jí překonat a ignorovat) mi příjde skoro jako nadlidský úkol :) Nikdy jsem nedokázal pochopit, jak může někdo soustavně držet dietu. Prostě neustálá nenaplněná potřeba – to by mě asi zabilo. Když třeba běhám, vím, že pak zkončím a odpočinu si, ale abych NIKDY nebyl pořádně najedený… Podle mě by člověk, který třikrát nebo čtyřikrát týdně poctivě běhá, neměl mít po čase problém s nadváhou, pokud tedy nemá nějakou hormonální poruchu podmíněnou geneticky, nebo tak… Možná bych Ti poradil, aby sis při té chuti k jídlu vždycky vzal něco nízkokalorického a zdravého – nízkotučný tvaroh, zeleninu popřípadě ovoce… Když si třeba zakážeš sladké a místo toho si dáš mrkev nebo jablko… Jo a samozřejmě také, jak už bylo zmíněno, když příjde chuť na něco, tak se nejprve napít…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.