Jitka Dočekalová - co tomu říkáte?
lastboyscout 17.05.2007 20:57:39
http://sport.idnes.cz/…atletika.asp?…
No ona není až taková začátečnice – http://www.maraton.cz/bezci/bezec.asp?…
Brno/Havířov
forest 17.05.2007 21:21:34
Aby článek na iDnesu plně odpovídal realitě v oblasti, ve které se trošku orientuji, jsem ještě nezažil Bohužel, takhle to dost shazuje už tak špatnou úroveň české vytrvalecké scény, když na MČR jde brát „brambora“ tréningem „od stolu“, jak by to mohl pochopit kdejaký čtenář článku. Teda alespoň v ženských…
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 17.05.2007 21:36:24
A nakonec se i potvrdilo, že nějaká tvrdá příprava není vždy to nejdůležitější," popisuje Dočekalová.
Škoda, že ta zázračná běžkyně nezavítá na tyhle stránky, potom by mě mohla poradit, jaké je to se bez tvrdé přípravy dostat na 3:14 v marathonu :). Ještě že nečtu Mladou frontu.
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 17.05.2007 23:42:25
Já jsem si jí na fotkách dobře všiml, nejdříve jsem myslel, že je to Denisa Kozáková ale na čísle měla napsáno Dočekalová, říkám si, kdo to je?
Raškovice okr. FM
minusak 18.05.2007 08:02:07
No ten odkaz na výkon v hodinovce, to odpovídá snad tak 3:45 v marathonu. Budiž, asi na to má a musela se teda poctivě připravit. V každém případě se mi ten článek v Idnesu taky moc nelíbil. Vždyť maraton se odlišuje od ostatních dispiclin tím, že dobrý čas není nikdy zadarmo. A taky se mi nelíbilo komentování ČT v průběhu PIMu. Tisícovky lidí, co běží déle než tři hodiny tam strkali do jednoho pytle jako netrénované recesisty a hazardéry se zdravím. Vůbec nerozlišují mezi časem 3h30 a 5h30.
Jihlava
Hejkal 18.05.2007 14:54:49
Jitka je od nás, ale prakticky ji neznám kromě toho, že vím, jak vypadá a že po čertech dobře běhá. Předloni byla se svou výkonností těsně za mnou – i na té hodinovce. Loni se neukázala vůbec. A letos – bomba ! Super výkony na JC Datalusku (4,4 km), Jihlava Třešť (14.6 km – nandala mi skoro 5 minut !) a samozřejmě PIM. Jak se během necelých 2 let dostala tak nahoru, netuším. Napadá mě účinný trénink (tvrdý a vyvážený), správná životospráva a psychická pohoda. A samozřejmě velice dobré fyziologické dispozice. A nejspíš i nějaká ta sportovní minulost. Jestli se ještě na nějakém našem závodě objeví, zkusím s ní hodit řeč.
Exploser 18.05.2007 15:25:09
Tak to vidíš, chtělo by to taky se zúčastnit nějakého maratonu, abys dokázal, že nejsi o nic horší než ona. Trénuješ jistě také tvrdě a poctivě.
Brno
milan 18.05.2007 16:50:34
[quote=Mirek Kostlivý]A nakonec se i potvrdilo, že nějaká tvrdá příprava není vždy to nejdůležitější," popisuje Dočekalová.
Škoda, že ta zázračná běžkyně nezavítá na tyhle stránky, potom by mě mohla poradit, jaké je to se bez tvrdé přípravy dostat na 3:14 v marathonu :). Ještě že nečtu Mladou frontu.[/quote] Na mě její výroky stran přípravy působí silně zlehčujícím dojmem s možnou motivací zvýraznit svůj výkon.Taky bys Mirku mohl MF poskytnout rozhovor jak padesátiletý prvomaratonec dá 3:15 hod. Nebo vím o jednom čtyřicátníkovi,který vloni běžel při premiéře 3:13 hod. :D
Brno
vl001 18.05.2007 21:14:13
Mně osobně překvapilo, že MFD pochopila, že maraton neběhá jen vítěz, proto to beru pozitivně :) Ostatně před dvěma lety na zmiňované hodinovce jsem zaostal o 400m, maratonský čas mám letos horší zhruba ve stejném poměru. A protože vím, jak jsem lenošný já, fakt zase tak moc netrénuje :)
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 18.05.2007 22:44:42
[quote=milan][quote=Mirek Kostlivý]A nakonec se i potvrdilo, že nějaká tvrdá příprava není vždy to nejdůležitější," popisuje Dočekalová.
Škoda, že ta zázračná běžkyně nezavítá na tyhle stránky, potom by mě mohla poradit, jaké je to se bez tvrdé přípravy dostat na 3:14 v marathonu :). Ještě že nečtu Mladou frontu.[/quote] Na mě její výroky stran přípravy působí silně zlehčujícím dojmem s možnou motivací zvýraznit svůj výkon.Taky bys Mirku mohl MF poskytnout rozhovor jak padesátiletý prvomaratonec dá 3:15 hod. Nebo vím o jednom čtyřicátníkovi,který vloni běžel při premiéře 3:13 hod. :D[/quote] To asi jo, zvláště pokud bych to zlehčil tím, že jsem ho běžel rychle jenom díky tomu, že mě dopředu hnala vzpomínky na Špidlu a zvedání daní jeho vládou. Takže teď mi na čas pod 3:15 pomůže jedině Kalouskova daňová reforma, snad ty daně zvedne dostatečně vysoko, aspoň na 3:10 v marathonu :).
Jihlava
Hejkal 18.05.2007 23:06:22
[quote=vl001]Mně osobně překvapilo, že MFD pochopila, že maraton neběhá jen vítěz, proto to beru pozitivně :) Ostatně před dvěma lety na zmiňované hodinovce jsem zaostal o 400m, maratonský čas mám letos horší zhruba ve stejném poměru. A protože vím, jak jsem lenošný já, fakt zase tak moc netrénuje :)[/quote] Noo, podle této teorie jde Hejkal do kopru :D
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.