Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trénink na snížení hmotnosti

Trénink na snížení hmotnosti

Nalezené položky: 14 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Praha

Celkem 7 km
Minulý měsíc 0 km

perteus muž 23.04.2013 19:20:45

Ahoj, Může někdo poradit trénink na ideální snižování hmotnosti?

Já 31 let 188 96.6 kg v tuto chvíli. Jsem schopen zaběhnout 10 km, tedy už jsem takový lepší začátečník hádal bych.

Pokud je zapotřebí i další infa, dodám. Jen bych rád, názor někoho zkušenějšího. Zatím to dávám tak, že prostě vyběhnu a běžím buď 30 minut nebo si dávám těch 10 km.

Motto: Není důležité uběhnout maraton, ale vůbec ho začít běžet.

bjerndi muž 23.04.2013 19:30:55

běhej tak aby sis zvládnul zpívat, případně kecat s kámošem ( pokud to chceš sofistikovaněji s TF, je toho tady dost ). Zkus to trochu natáhnout aspoň hodinu a často. Neboj se dalších sportů a hlavně buď trpělivý. O tom, že to chce aspoň trochu normálně jíst a používat u toho hlavu asi sám víš ( hodně menších jídel, dostatek zeleniny, atd… ) A jako tip poradím. Zkus si naplánovat aktivní dovolenou. Třeba 10 dní s batohem na zádech od rána do večera, to máš hubnutí v ideálním pásmu a jelikož si jídlo sám nosíš, tak se ani nepřejíš.

Praha

Celkem 7 km
Minulý měsíc 0 km

perteus muž 23.04.2013 19:35:16

aktivni dovolena me bude cekat ted s miminem. Zatim tak beham, tedy ridim se te rady, ze kdyz jsem schopen kecat, mam spravnou tepovku. Taky mam hrudni pas, takze se snazim drzet tepovku 137 – 145 kdy jsem schopen mluvit. Asi to tedy protahnu na tu hodinu, coz je tech 10 km tedy pokud dodrzuji tepovku tak je to 1:18 :-D . Jidlo se snazim jist normalni, tedy to mi zase vyvaruje pritelkyne a zeleninu se snazim pravidelne take. Jen jsem chtel znat nejake nazory :-) ted jsem zkousel behat na lacno 30 minut dva tydny, ale co jsem si pak precetl, asi to neni moc koser :-).

bjerndi muž 23.04.2013 19:49:23

právě nespaluješ cukry ale tuky, takže běháš dobře :) Stačí vydržet, držím palce

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 23.04.2013 20:07:22

>> perteus, 23. 04. 2013 19:35:16

K volnemu behu zarad jednou tydne kratke sprinty (treba si najdi na googlu Tabata) a jednou az dvakrat tydne kratke ale intenzivni posilovani s vlastnim telem (drepy, kliky, vzpory), rozhybes tim metabolismus.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

bukaj muž 23.04.2013 20:15:56

>> EdCable, 23. 04. 2013 20:07:22

Sprinty určitě, třeba i 2× týdně, ale stačí kratší, do 10 sekund. Tabata zbytečně blokuje zlepšování aerobního pásma.

Praha

Celkem 7 km
Minulý měsíc 0 km

perteus muž 23.04.2013 21:59:49

co si pod tim sprintem mohu predstavit? tedy jake opakovani byste mi doporucili? Mam tam v krci peknou rovinku kde se daj sprinty delat ted jen abych nedelal moc malo opakovani a zase abych opakovani neprehanel ?

grandececo muž 23.04.2013 22:19:34

běhej alespoň 50 minut na 60%-70% TF max (30 minut je málo), občas intervaly. Pravidelně jídlo, vydatnou snídani, dopoledne ovoce, odpoledne zelenina, žádná zmrzlina a podobný blbosti, poslední jídlo 2 hodiny před spaním, pít hodně vody. U ovoce a zeleniny alespoň pět druhů každý den.

Na lačno běhat je občas dobrý, ale nevim, jestli při hubnutí.

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 23.04.2013 23:20:49

>> bukaj, 23. 04. 2013 20:15:56

Intervalovy trenink ve vysoke intenzite pomaha rozvoji aerobnich systemu. Problem je, kdyz vede k pretizeni, proto doporucuji jednou tydne.

>> perteus, 23. 04. 2013 21:59:49

Napr. beh na maximum do doby nez pocitis, ze uz spomalujes, pak chuze/vyklus do vydychani. Delka trvani tak zpocatku muze byt do deseti vterin a doba odpocinku i dve minuty. Neprekracovat delku sprintu pres 30 s. a nezkracovat odpocinek pod minutu. Opakovani zpocatku ctyri, az vydrzis sprintovat aspon 20 s., pak pridej pate a potom seste opakovani.Vic pro cil hubnout netreba. Nezapomen se pred tim prohrat klusem aspon 10, radsi 15 minut. Tabata protokol je 20s max + 10s klid a osmkrat dokola. Ze zacatku asi zbytecne tezke, pozdeji si s tim muzes hrat.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."

Sloviensko

rudo muž 24.04.2013 00:47:24

sprint by mal byt do 10 sekund cielovo napriklad 6–8 sekund a podla toho si urcis vzdialenost ak ides z pevneho startu tak ti staci 30 metrov

vzhladom na riziko zranenia – velka nadvaha a ktovie aka je technika behu tak by som odporucil radsej spruinty do kopca cim strmsi tym lepsie v trvani tych 6–10 sekind co moze byt v praxi podla kopca aj nejakycj len 10 metrov a je vdhodne na to pouzit aj schody

sprint mozes nahradit aj rychlimi drepmi kde sa akoby snazsi o vyskok a das ich tolko kolko stihnes napriklad za 8 sekund

mozes toto robit aj so svalmi hornej casti tela pdola tho co mas k dispozicii

na celkove palenie kalorii je pre zaciatocnika beh nie prisli vhodny, telo ti nedovoli nabhat tkko kolko by bolo treba jee lepsie si nalozit batih a ist chodit cim strmsie kopce tym lepsie a casova dlzka chodenia nie je limitoivana bezeckym schopnostami pohyboveh aparatu

tiez je dobre co najviac jazdit na kole – cim horoise tazsie a lacnejsie kolo tym lepsie najlepsie su siroke podhustene plaste – makas aj ked ides pomaly a bezpecne a v hocakom terene

ked si takto postavis tyzdem tak samotne beh by mohol tvorit asi len 20% casu ale osobne by som odporucal najprv kolo a turistiku kym nezhodis aspon 20kg a az potom zacat beh. hladaj schody kde len mozes najleosie su budovy kde si mozes vyslapat co najviac poschodi pomaly turisticky (teraz to uz nie je o sprintoch) a dolu sa pekne zvezies vytahom a opakujes az kym ta vratnik nevyzenie

Motto: you can't stop, what is coming !

Praha

Celkem 7 km
Minulý měsíc 0 km

perteus muž 24.04.2013 15:06:37

vsem dekuji za rady. Schody do nebe tu mam :-) takze na sprinty zkusim schody :-) nebo rovinku… uvidime jak to pujde ted :-) v planu mam jit na 88 kg :-)

zomoso muž 24.04.2013 16:09:23

No , já bych tě trošku uklidnil s těma radama ostatních . Běhej hlavně , aby tě to bavilo . Já mám cca 98 kg/190 cm . Je mi 40 , běhám 3,5 měsíce , za tu dobu dole cca 10 kg , a zaběhnutý 1/2 maraton za 1,45 h ( což si myslím je velmi slušný čas , za dobu co běhám )

Praha Zlicin

Celkem 345 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 4:28:06 (2012)

Vaclav77 muž 24.04.2013 16:27:58

Ja mam 180/91. Vaha kolisa podle toho, jak moc beham, ale efektivne klesa az od 40km tydne, jinak vicemene ne. Obcas to ubeham az k 80, ale pak to zase stoupne. Myslim, ze nas bude takovych vic a asi to nema smysl resit, kdyz behame jen pro zdravi.

Treba ted jsem se vratil z dovolene v plnem pohybu, pred dovolenou 90, po dovolene 91, to jsem tam jeste chodil behat pres kopec a cele dny byl na nohou… takze jedine co podle me ma smysl resit je, kolik z toho, co clovek taha je sadlo a s tim podle toho nalozit…

Motto: Zatim dobrý!

Praha

Celkem 7 km
Minulý měsíc 0 km

perteus muž 24.04.2013 21:25:38

Všem děkuji za rady. Samozřejmě běhám i proto, že je to pěkné i když začátky byly těžké. Nedělá mi problém běhat těch 10 km zvládám. Můj osobní rekord je 58 minut a postupně se chci dostat i na půl maratón.

Začnu tedy od zítra změnit režim, dnes jsem si dával puzu. A uvidíme, kam mě to dovede.

Zatím všem děkuji za rady.

Nalezené položky: 14 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.