Trénink na snížení hmotnosti
perteus 23.04.2013 19:20:45
Ahoj, Může někdo poradit trénink na ideální snižování hmotnosti?
Já 31 let 188 96.6 kg v tuto chvíli. Jsem schopen zaběhnout 10 km, tedy už jsem takový lepší začátečník hádal bych.
Pokud je zapotřebí i další infa, dodám. Jen bych rád, názor někoho zkušenějšího. Zatím to dávám tak, že prostě vyběhnu a běžím buď 30 minut nebo si dávám těch 10 km.
bjerndi 23.04.2013 19:30:55
běhej tak aby sis zvládnul zpívat, případně kecat s kámošem ( pokud to chceš sofistikovaněji s TF, je toho tady dost ). Zkus to trochu natáhnout aspoň hodinu a často. Neboj se dalších sportů a hlavně buď trpělivý. O tom, že to chce aspoň trochu normálně jíst a používat u toho hlavu asi sám víš ( hodně menších jídel, dostatek zeleniny, atd… ) A jako tip poradím. Zkus si naplánovat aktivní dovolenou. Třeba 10 dní s batohem na zádech od rána do večera, to máš hubnutí v ideálním pásmu a jelikož si jídlo sám nosíš, tak se ani nepřejíš.
perteus 23.04.2013 19:35:16
aktivni dovolena me bude cekat ted s miminem. Zatim tak beham, tedy ridim se te rady, ze kdyz jsem schopen kecat, mam spravnou tepovku. Taky mam hrudni pas, takze se snazim drzet tepovku 137 – 145 kdy jsem schopen mluvit. Asi to tedy protahnu na tu hodinu, coz je tech 10 km tedy pokud dodrzuji tepovku tak je to 1:18 . Jidlo se snazim jist normalni, tedy to mi zase vyvaruje pritelkyne a zeleninu se snazim pravidelne take. Jen jsem chtel znat nejake nazory ted jsem zkousel behat na lacno 30 minut dva tydny, ale co jsem si pak precetl, asi to neni moc koser .
bjerndi 23.04.2013 19:49:23
právě nespaluješ cukry ale tuky, takže běháš dobře :) Stačí vydržet, držím palce
Slaný
EdCable 23.04.2013 20:07:22
>> perteus, 23. 04. 2013 19:35:16
K volnemu behu zarad jednou tydne kratke sprinty (treba si najdi na googlu Tabata) a jednou az dvakrat tydne kratke ale intenzivni posilovani s vlastnim telem (drepy, kliky, vzpory), rozhybes tim metabolismus.
bukaj 23.04.2013 20:15:56
>> EdCable, 23. 04. 2013 20:07:22
Sprinty určitě, třeba i 2× týdně, ale stačí kratší, do 10 sekund. Tabata zbytečně blokuje zlepšování aerobního pásma.
perteus 23.04.2013 21:59:49
co si pod tim sprintem mohu predstavit? tedy jake opakovani byste mi doporucili? Mam tam v krci peknou rovinku kde se daj sprinty delat ted jen abych nedelal moc malo opakovani a zase abych opakovani neprehanel ?
grandececo 23.04.2013 22:19:34
běhej alespoň 50 minut na 60%-70% TF max (30 minut je málo), občas intervaly. Pravidelně jídlo, vydatnou snídani, dopoledne ovoce, odpoledne zelenina, žádná zmrzlina a podobný blbosti, poslední jídlo 2 hodiny před spaním, pít hodně vody. U ovoce a zeleniny alespoň pět druhů každý den.
Na lačno běhat je občas dobrý, ale nevim, jestli při hubnutí.
Slaný
EdCable 23.04.2013 23:20:49
>> bukaj, 23. 04. 2013 20:15:56
Intervalovy trenink ve vysoke intenzite pomaha rozvoji aerobnich systemu. Problem je, kdyz vede k pretizeni, proto doporucuji jednou tydne.
>> perteus, 23. 04. 2013 21:59:49
Napr. beh na maximum do doby nez pocitis, ze uz spomalujes, pak chuze/vyklus do vydychani. Delka trvani tak zpocatku muze byt do deseti vterin a doba odpocinku i dve minuty. Neprekracovat delku sprintu pres 30 s. a nezkracovat odpocinek pod minutu. Opakovani zpocatku ctyri, az vydrzis sprintovat aspon 20 s., pak pridej pate a potom seste opakovani.Vic pro cil hubnout netreba. Nezapomen se pred tim prohrat klusem aspon 10, radsi 15 minut. Tabata protokol je 20s max + 10s klid a osmkrat dokola. Ze zacatku asi zbytecne tezke, pozdeji si s tim muzes hrat.
rudo 24.04.2013 00:47:24
sprint by mal byt do 10 sekund cielovo napriklad 6–8 sekund a podla toho si urcis vzdialenost ak ides z pevneho startu tak ti staci 30 metrov
vzhladom na riziko zranenia – velka nadvaha a ktovie aka je technika behu tak by som odporucil radsej spruinty do kopca cim strmsi tym lepsie v trvani tych 6–10 sekind co moze byt v praxi podla kopca aj nejakycj len 10 metrov a je vdhodne na to pouzit aj schody
sprint mozes nahradit aj rychlimi drepmi kde sa akoby snazsi o vyskok a das ich tolko kolko stihnes napriklad za 8 sekund
mozes toto robit aj so svalmi hornej casti tela pdola tho co mas k dispozicii
na celkove palenie kalorii je pre zaciatocnika beh nie prisli vhodny, telo ti nedovoli nabhat tkko kolko by bolo treba jee lepsie si nalozit batih a ist chodit cim strmsie kopce tym lepsie a casova dlzka chodenia nie je limitoivana bezeckym schopnostami pohyboveh aparatu
tiez je dobre co najviac jazdit na kole – cim horoise tazsie a lacnejsie kolo tym lepsie najlepsie su siroke podhustene plaste – makas aj ked ides pomaly a bezpecne a v hocakom terene
ked si takto postavis tyzdem tak samotne beh by mohol tvorit asi len 20% casu ale osobne by som odporucal najprv kolo a turistiku kym nezhodis aspon 20kg a az potom zacat beh. hladaj schody kde len mozes najleosie su budovy kde si mozes vyslapat co najviac poschodi pomaly turisticky (teraz to uz nie je o sprintoch) a dolu sa pekne zvezies vytahom a opakujes az kym ta vratnik nevyzenie
perteus 24.04.2013 15:06:37
vsem dekuji za rady. Schody do nebe tu mam takze na sprinty zkusim schody nebo rovinku… uvidime jak to pujde ted v planu mam jit na 88 kg
zomoso 24.04.2013 16:09:23
No , já bych tě trošku uklidnil s těma radama ostatních . Běhej hlavně , aby tě to bavilo . Já mám cca 98 kg/190 cm . Je mi 40 , běhám 3,5 měsíce , za tu dobu dole cca 10 kg , a zaběhnutý 1/2 maraton za 1,45 h ( což si myslím je velmi slušný čas , za dobu co běhám )
Vaclav77 24.04.2013 16:27:58
Ja mam 180/91. Vaha kolisa podle toho, jak moc beham, ale efektivne klesa az od 40km tydne, jinak vicemene ne. Obcas to ubeham az k 80, ale pak to zase stoupne. Myslim, ze nas bude takovych vic a asi to nema smysl resit, kdyz behame jen pro zdravi.
Treba ted jsem se vratil z dovolene v plnem pohybu, pred dovolenou 90, po dovolene 91, to jsem tam jeste chodil behat pres kopec a cele dny byl na nohou… takze jedine co podle me ma smysl resit je, kolik z toho, co clovek taha je sadlo a s tim podle toho nalozit…
perteus 24.04.2013 21:25:38
Všem děkuji za rady. Samozřejmě běhám i proto, že je to pěkné i když začátky byly těžké. Nedělá mi problém běhat těch 10 km zvládám. Můj osobní rekord je 58 minut a postupně se chci dostat i na půl maratón.
Začnu tedy od zítra změnit režim, dnes jsem si dával puzu. A uvidíme, kam mě to dovede.
Zatím všem děkuji za rady.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.