Zánět okostice zastaví i ty nejotrlejší běžce [článek]
501 02.07.2013 14:18:28
Příroda láká v těchto dnech ven více než kdy jindy a dovolené
obvykle skýtají více času na delší výběhy. Pozor však, pokud máme za
sebou delší pauzu nebo jsme běhali nepravidelně a málo. Můžeme si totiž
snadno přivodit klasické běžecké zranění – zánět okostice. Že
netušíte, o které místo na těle se jedná? Nevěšte hlavu, to často
neví ani ostřílenější borci…
Odkaz
na článek
chemboss 02.07.2013 15:46:48
Tak už vím, co mě to bolelo před rokem, ale prostě jsem toho nechal na chvíli a bylo dobře. Tyhle popisy cviků jsou často neuchopitelné, často si říkám, co tím autor myslel a zda to dělám správně, no není nad video, v dnešní době snadno dostupný nástroj…
Kostelec nad Orlicí
drzmar 02.07.2013 16:06:45
Já se to z počátku letos v lednu pokoušel tak nějak rozběhat a bylo to horší a horší, potom jsem díky tomu byl nucen vynechat běh asi na tři týdny. Potkal jsem jednu známou, která mi aplikovala tejp a dva dny na to jsem opět vyběhl. Přemýšlel jsem z čeho to mohlo vzniknout a přišel na to, že se jednalo o špatné držení těla a tudíž nevhodný došlap. Bohu žel jsem se mazal vším možným, ledoval, ale to mi moc nepomáhalo. Prášky do sebe cpát zbytečně nechci. Ale každé tělo může reagovat jinak a může to trvat o něco déle, ale jak říkám tejpy mi zatím pomohli ve velice krátké době z více „zranění.“
Kamil Pulicar 02.07.2013 19:03:10
Chválím článek, poprvé jsem s tímto problémem doběhl po 90 km ješté zbývajících 20 a slušně to bolelo. Příště už jsem byl zkušenější a hned při náznaku bolesti zastavil, místo rozmasíroval, pokusil se běžet dál. Bolelo to i nadále a tak jsem si dal dva dny pauzu, masíroval, protahoval, kroutil nohou a od té doby vše v pořádku. Jak je zmíněno v článku dá se to řešit i technikou běhu u mě funguje více šoupat nohama a moc nepoužívat kotníky.
Až vás něco bude bolet, užijte si volna a vrátíte se jako lepší běžci. :)
sikytator 03.07.2013 09:37:43
Dik za clanek, aktualne uz druhy tyden nebeham a marne cekam, kdy to odezni. Pripada mi, ze se mi bolest vraci vzdy pri rizeni auta (seslapnuti spojky pres spicku), jenze tomu se buhuzel vyhnout nemuzu
13ondra 03.07.2013 10:33:55
S timhle jsem mel dlouho problemy. Prisel jsem na to, ze to vznika kvuli zkracenym lytkovym svalum. Je nutno poradne protahovat lytka a pak s timhle nebudete mit zadny problem!!
Brno
Docent 17.08.2013 16:13:37
u mě to byla nejspíš kombinace běhu po tvrdém povrchu a netlumených bot po 18 km zrychleně po asfaltu jsem cítil, že to není asi v pořádku, přesto jsem den nato šel na další desítku a další den poté opět, abych to rozběhal. To už jsem skoro nemohl ani chodit. Výsledek byl 2,5 měsíce stop – květen-půlka července. Teď už opět tři týdny běhám. Snažím se co nejvíc běhat v terénu, netlumené boty střídám poctivě s tlumenými, masíruji klenbu atd. To už bych nechtěl zažít. Snažím se mnohem víc poslouchat tělo a rozhodně nejít přes bolest.
Nelahozeves
filipoinzagi 17.08.2013 20:07:54
dělá se to jen na holeni nebo i stehenní kosti ?
Brno
Docent 28.08.2013 20:16:27
>> filipoinzagi, 17. 08. 2013 20:07:54
u mě to bylo na holeni a nevím o tom, že by to bylo i na stehenní kosti
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.