Marlow Half Marathon
administrator 08.11.2005 18:37:33
I kdyz normalne tu moc neprispivam, neda mi to abych se nepodelila o zazitky ze sveho prvniho pulmarathonu v zivote. Vzdyt taky to, ze ctu tohle forum a take blogy trageda, tucnaka, trawnika a running shadowa (ktery se mimochodem nejak dlouho odmlcel… nevi o nem nekdo neco?) me povzbudilo v tom to zkusit. Moje bezecke schopnosti absolutne vystihuji definici tragedky – nikdy jsem vazne nedelala zadny sport. Asi pred 2 lety jsem si poprve byla zabehat, kdyz nas v praci vyhecoval kolega. Stezi jsem ubehla asi 2 km, ale prekvapilo me, ze muj odpor k behu, ktery jsem pocitovala behem cele stredni skoly, se nedostavil a naopak me to docela bavilo. Bezela jsem pak nejake Fun behy v ramci PIMu, ale rozhodne jsem nebehala nijak vazne. Pred rokem jsem se presunula do Anglie se svoji praci. V Cechach jsem nechala vsechny svoje kamaradky a tak jsem z nedostatku jineho vyplneni casu ale tak z duvodu, ze tady beha opravdu spousta lidi, odhodila ostych a zacala behat docela pravidelne. I tak jsem ale nechapala, ze nekdo muze jit behat maraton a trapit se nekolik hodin za hrozneho pocasi… Pak jsem v cervenci objevila trageduv blog a ostatni blogy a rekla jsem si, ze bych to nakonec mohla taky zkusit, kdyz jsou i jini tragedi kteri to dokazi Jdu na to ale od lesa a tak misto hlaseni se primo na maraton, jsem se „na zkousku“ prihlasila na pulmaraton v Marlow – malem mestecku kousek od mista kde pracuju. Beh se konal tuto nedeli v 9:30 rano. Podminky pro beh: 13 stupnu, dest, silny narazovy vitr… proste idealni Trat: rikali tomu „undulating“, znamenalo to 4 fakt huste kopce. Pocet ucastniku: 922 Profil ucastniku: od absolutnich chrtu, co to i v tom pocasi a terenu zabehli za 1:13 az po tragedy jako ja. Posledni dokoncil za 3:08… Muj vysledek: 2:08:41 (jeste ze meri i setiny – umoznuje mi to rikat, ze to mam za 2:08 i kdyz ve skutecnosti to bylo skoro 2:09…:-), coz mi zajistilo „krasne“ 746. misto (158. z 247 zen ktere bezely…). Bezeli i opravdovi duchodci – panove kterym bylo tak 70 nebo 80… Neuveritelny!
Pocity: absolutni euforie Propadla jsem dlouhym behum, ted to musim rict. Mozna bylo i dobre, ze bylo tak hnusne pocasi – teplota dobra, ale ten dest a vitr byl neprijemny – protoze ten pocit, ze clovek sdili tenhle dost absurdni zazitek („ze by psa nevyhnal“) s dalsimi skoro 1000 blazny je uzasny. A ta pohoda, kdyz se pak clovek doma nalozil do vany je taky k nezaplaceni… V pondeli me strasne bolely nohy, ale prinutila jsem se je „rozhybat“ a 4 km jsem se odplouzila. Dneska uz je to lepsi. Jinak me neboli nic. Ted uz jenom aby me prijali na Londynsky maraton a od ledna muzu zacit trenovat
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 08.11.2005 19:07:08
Skvele, skvele! Moc gratuluju! Přesně stejné pocity jsem prožíval v březnu 2004 po prvním 1/2M. Kdo propadne dlouhým běhům, nemá cesty zpět. Moje mladší sestra dala první 1/2M za 2:20, já za 1:40. Až nebude příště foukat, půjde to lehčeji, a taky zkušenosti už budou, uvidíš. Perfektní.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 08.11.2005 20:37:26
Výborně! Gratuluji k prvnímu úspěšnému delšímu běhu ve velice slušném čase, jak já to počítám 6min/km. Uvidíš, že to jednou dotáhneš aspoň na těch 5min/km a čas 1:45. Jen tak dále …
Láďa Tarant 08.11.2005 23:08:20
Připojuji se ke gratulantům. Za daných podmínek a profilu trati si premiéru zvládla parádně. Možná v Londýně poběžíš s nějakou Radcliffovou, tak ji trochu prožeň…
Česká Třebová
hudy 09.11.2005 06:42:38
Také se připojuji ke gratulantům
Iva 09.11.2005 06:56:27
Taky gratuluji, já se na svůj první 1/2maraton teprve chystám, takže Ti trochu závidím, že už víš, jaké to je a že to zvládneš.
Praha - Palmovka
Pubi 09.11.2005 08:34:43
Moc pěkný, taky gratuluju :) Je vidět, že v Anglii se běhá mnohem víc, když i v „malém městečku“ přijde na půlmaraton skoro tisíc lidí. Snad u nás lidi taky začnou víc běhat – můžou si brát příklad třeba z nás
Praha 4 - Háje
Tucnak 09.11.2005 08:52:41
No paráda!!! V tom počasí to muselo být docela „maso“! Máš můj velký obdiv a držím palce do dalších běhů!
Jsi skvělá!
T.
petrp 09.11.2005 09:07:31
Taky gratuluju !!! První závod, a hned takhle drsnej.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 09.11.2005 09:14:03
Ten čas je na první půlmaraton naprosto skvělý. Jen tak dál …
administrator 09.11.2005 09:32:27
Moc diky vsem! Je skvely, ze mate tolik pochopeni. Moje okoli nade mnou jenom vrti hlavou Nechapou, ze i kdyz nemam sanci ani ambice neco vyhrat, tak ten pocit z ucasti je k nezaplaceni. Ted si davam oddych, protoze mam antibiotika, ale od pristiho tydne zacinam opet trenovat Mejte se!
Brno
running-observer 09.11.2005 21:46:46
Aplaus !!!!!
Praha
Radek Narovec 11.11.2005 15:45:07
Humlice: gratuluju, vítej v klubu závislých :) Jinak fakt závist, 900 lidí na malém běhu proti méně než 200 na Kladně, druhém největším maratonu v ČR :( Myslím, že to ještě leta potrvá, než se to zvedne i u nás…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.